H φρενίτιδα του Κορωνοϊού και η παγκόσμια οικονομία

  21/11/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Είναι γνωστό τoις πάσι ότι οι πιο επικερδείς βιομηχανίες παγκοσμίως είναι αυτές των φαρμάκων, του πορνό και των όπλων.

Εξετάζοντας την σύγχρονη παγκόσμια ιστορία και ξεκινώντας από την δεκαετία του 1960 με τα παιδιά των λουλουδιών και την σεξουαλική απελευθέρωση μέχρι την έλευση του AIDS και τους πολέμους στην Mέση Aνατολή, θα διαπιστώσει και ο πιο αδαής ότι αυτά τα τρία διαχρονικά, πάνε πακέτο και καθορίζουν εν πολλοίς όχι μόνο την παγκόσμια οικονομία αλλά και την πολιτική σκακιέρα των μεγάλων δυνάμεων.

Φανταστείτε έναν κόσμο χωρίς πολέμους, άρα μειωμένα έσοδα για την οπλική βιομηχανία. Έναν κόσμο χωρίς νέες ασθένειες, άρα μειωμένα έσοδα για τις φαρμακοβιομηχανίες. Έναν κόσμο που δεν προάγει το σεξ σαν υπερθέαμα αλλά σαν μια πράξη αγάπης μεταξύ δυο ανθρώπων, με απώτερο σκοπό βεβαίως την δημιουργία οικογένειας.

Φτάνοντας στο σήμερα, δεν είναι τυχαίο ότι αμέσως μετά τις Αμερικανικές Εκλογές όλοι οι μεγάλοι παίκτες των φαρμάκων με προεξάρχουσες τις Pfizer, GSK, Sanofi, AstraZeneca, Μoderna και Johnson & Johnson ανακοίνωσαν ότι όχι μόνο θα έχουν έτοιμα τα εμβόλια σε σύντομο διάστημα αλλά ήδη έχουν συνάψει εμπορικές συμφωνίες με τα κράτη για την διανομή τους. Η Ελλάς, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών έχει σκοπό να παραλάβει 25.000.000 δόσεις του εμβολίου κατά του Κορωνοιού και τα ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής :

Τι σκοπεύουν να κάνουν; Θα εμβολιάσουν υποχρεωτικά όλο τον πληθυσμό ή μόνο τις ευπαθείς ομάδες; Θα εξαιρεθούν οι παράνομοι αλλοδαποί;

Μέχρι στιγμής το τοπίο είναι θολό, αλλά σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση. Αφενός γιατί ένα εμβόλιο δεν μπορεί να είναι πλήρως ασφαλές αν δεν έχει περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα κλινικών δοκιμών, συνήθως περισσότερο των 2-3 ετών ώστε να γίνουν γνωστές τυχόν παρενέργειες του μακροπρόθεσμα, στον ανθρώπινο οργανισμό και αφετέρου διότι δεν γνωρίζουμε τι και κυρίως ποιοι, κρύβονται πίσω από την παγκόσμια φρενίτιδα του Κορωνοιού. Ποιος είναι απώτερος σκοπός;

Την απάντηση μας την δίνει η παρακάτω φωτογραφία

Μεγάλη επανεκκίνηση για τους παγκόσμιους αφέντες λοιπόν. Eίναι το βιβλίο του Κλάους Σβάμπ που έχει σε περίοπτη θέση δίπλα του ο Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη.

To παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ (World Economic Forum) μας δίνει μια γλαφυρή εικόνα για την κοινωνία του μέλλοντος που αυτοί οραματίζονται. Γράφουν λοιπόν για την μεγάλη επανεκκίνηση :

«Οι περιορισμοί του COVID-19 ενδέχεται να μειώνονται σταδιακά, αλλά το άγχος για τις κοινωνικές και οικονομικές προοπτικές του κόσμου αυξάνεται. Υπάρχει καλός λόγος ανησυχίας: έχει ήδη ξεκινήσει μια έντονη οικονομική ύφεση και θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τη χειρότερη κρίση από τη δεκαετία του 1930. Όμως, ενώ αυτό το αποτέλεσμα είναι πιθανό, δεν είναι αναπόφευκτο.

Για να επιτευχθεί ένα καλύτερο αποτέλεσμα, ο κόσμος πρέπει να δράσει από κοινού και γρήγορα για να ανανεώσει όλες τις πτυχές των κοινωνιών και των οικονομιών μας, από την εκπαίδευση έως τις κοινωνικές συμβάσεις και τις συνθήκες εργασίας. Κάθε χώρα, από τις Ηνωμένες Πολιτείες έως την Κίνα, πρέπει να συμμετέχει και κάθε βιομηχανία, από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στην τεχνολογία, πρέπει να μετασχηματιστεί. Εν ολίγοις, χρειαζόμαστε μια «Μεγάλη Επαναφορά» του καπιταλισμού.»

Αμφιβάλλει κανείς ότι ο Κορωνοιός ήταν ακριβώς το πάτημα που χρειαζόταν για να εφαρμόσουν τα μεγαλεπήβολα σχέδια τους;

Oι εγκλεισμοί σε παγκόσμια κλίμακα, η “υποχρέωση” της μάσκας, η αντικοινωνικότητα, ο αναπόφευκτος εμβολιασμός και το κλίμα τρομοκρατίας είναι ακριβώς ο ορισμός του ψυχολογικού πολέμου που δεχόμαστε όλοι μας.

Φυσικά, όταν πρόκειται για αγώνες της Δημοκρατίας στην οποία ουδέποτε πίστεψαν τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Τρανή απόδειξη;

Προσοχή όλοι τους στην κεφάλα του Σβορώνου την 17η Νοέμβρη, στις βιλλάρες τους την 28η Οκτωβρίου.

Η σύνταξη όλων στον Αγώνα των Ελλήνων για την Πατρίδα είναι επιβεβλημένη!

Γιώργος Μανούσος


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης