Η Δημοκρατία στον "γύψο"

Έλληνες  16/03/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Ιωάννα Καραδήμα

Στις 7 Οκτωβρίου δεκάδες άνθρωποι οδηγήθηκαν στην φυλακή, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής των Ελλήνων για την Πατρίδα, Ηλίας Κασιδιάρης, με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Ένα έξαλλο πλήθος πανηγύριζε έξω από το εφετείο για την νίκη κατά του «φασισμού». Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί μιλούσαν για την "Νίκη της Δημοκρατίας".

Από τότε έχουν περάσει 5 μήνες και βλέπουμε τα ίδια πρόσωπα που τότε αγκαλιασμένα πανηγύριζαν να μιλούν σήμερα, "για κίνδυνο της Δημοκρατίας". Μόνο που αυτή τη φορά τον κίνδυνο δεν τον βλέπουν στον χώρο της "ακροδεξιάς" αλλά στον εαυτό τους.

Σήμερα τα πιο δημοφιλή hashtag είναι το #ΝΔ-ΧΟΥΝΤΑ και το #ΣΥΡΙΖΑ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ. Τελικά τι άλλαξε μέσα σε αυτούς τους μήνες αφού ο "εχθρός της Δημοκρατίας και του διχασμού" είναι φυλακή; Μήπως οι ίδιοι οι "δημοκράτες " που πανηγύριζαν είναι οι εχθροί της Δημοκρατίας.

Η απαγόρευση των αρνητικών σχολίων από την σελίδα του Πρωθυπουργού, οι παρελάσεις που δεν θα γίνουν, οι κάμερες στην στολή των αστυνομικών και στους δρόμους, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, η βία των αριστερών συγκεντρώσεων. Τα πρόστιμα και τα αναποτελεσματικά μέτρα κατά του κορωνοϊού, η φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού, η εκδικητικότητα απέναντι στον πολίτη, και η φίμωση της ελευθερίας του λόγου.

Όλα τα παραπάνω συνιστούν κίνδυνο για την ελευθερία και όχι να αγωνίζεσαι για την πατρίδα σου. Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε με τους Έλληνες για την Πατρίδα, για να μπορεί ο Έλληνας να είναι ελεύθερος ξανά.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης