Η συνεχιζόμενη αντεθνική πολιτική της ΝΔ και το Καθήκον των Ελλήνων Εθνικιστών

Έλληνες  04/07/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το νέο κυβερνητικό σχήμα αποτελεί την υλοποίηση της προεκλογικής δήλωσης του πρωθυπουργού, ότι αν η ΝΔ θα νικούσε στις εκλογές, η νέα κυβέρνηση θα ήταν από ένα κόμμα, αλλά όχι από ένα χρώμα. Ο Μητσοτάκης, συνεχίζει το άνοιγμά του προς το κέντρο, θέλοντας να εδραιώσει την κυριαρχία του σε αυτόν τον χώρο. Έχει ως πλεονέκτημα το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε βαθιά πολιτική κρίση, ενώ και το ΠΑΣΟΚ έχει ηγεσία πολύ «λίγη». Και θα το πράξει, ασκώντας μια πολιτική «ακραίου κέντρου» ενάντια στην μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας και προς όφελος των ελίτ, του «βαθέος συστήματος», των γνωστών πρεσβειών και των «συμμάχων».

Το νέο κυβερνητικό σχήμα έχει ένα ογκώδες σχήμα, αποτελούμενο από 63 υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς -εκ των οποίων οι 20 είναι εξωκοινοβουλευτικοί. Βασικό του χαρακτηριστικό είναι η ενίσχυση του λεγόμενου «επιτελικού κράτους», αφού ο Μητσοτάκης τοποθετεί σε νευραλγικά πόστα ανθρώπους της πλήρους εμπιστοσύνης του, ώστε να τους ελέγχει απόλυτα ο ίδιος. Επί της ουσίας, έχουμε να κάνουμε με μια ογκώδη «πρωθυπουργική αυλή», που ως στόχο έχει να προωθήσει όλες τις «μεταρρυθμίσεις» που έχει εξαγγείλει η ΝΔ.

Η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ως σημαντική υποχρέωση να προχωρήσει σε ορισμένες «συμμαχικές» δεσμεύσεις, όπως οι «Πρέσπες του Αιγαίου» και η «συνεκμετάλλευση» με την Τουρκία. Έτσι, στο πολύ ευαίσθητο υπουργείο Εξωτερικών τοποθετήθηκε ο πιστός συνεργάτης του Μητσοτάκη, Γιώργος Γεραπετρίτης. Πρόκειται γι’ αυτόν που είχε κάνει στο παρελθόν και την απίστευτη δήλωση ότι δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει η Τουρκία πέραν των έξι μιλίων από τις Ελληνικές ακτές… Τώρα, μπαίνει επικεφαλής της Ελληνικής διπλωματίας με υφυπουργό την διπλωμάτισσα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, σύμβουλο του πρωθυπουργού πριν αναλάβει την πρεσβεία μας στην Ουάσιγκτον. Άρα, εδώ έχουμε μια δυάδα ανθρώπων «ειδικών αποστολών», που ως σκοπό έχει να εκπληρώσει τις «συμμαχικές υποχρεώσεις».

Ο τομέας της οικονομίας ανατέθηκε σε έναν ακραιφνή νεοφιλελεύθερο, τον Κωστή Χατζηδάκη, ενώ παράλληλα ο Μητσοτάκης προχωρά μια σημαντική αλλαγή και δημιουργεί ένα οικονομικό υπερ-υπουργείο (το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών), το οποίο θα διαχειρίζεται «όλο το χρήμα».

Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανέλαβε ένας ακόμη φανατικός νεοφιλελεύθερος, ο Σπύρος-Άδωνις Γεωργιάδης, με ό,τι βεβαίως συνεπάγεται αυτό για το μέλλον των εργασιακών σχέσεων…

Στον τομέα της Παιδείας τοποθετήθηκε υπουργός ο Κυριάκος Πιερρακάκης, γιατί «πρέπει να αναβαθμιστεί ψηφιακά» αυτός ο χώρος. «Οφείλει» η εκπαίδευση να αποκτήσει «ψηφιακή κουλτούρα» και ακόμη περισσότερο «πληροφορία» και να απογυμνωθεί από τα μαθησιακά αντικείμενα και την κουλτούρα της γνώσης.

Στον χώρο της Υγείας έχουμε την υπουργοποίηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με βασικό στόχο να προωθηθούν οι «μεταρρυθμίσεις» στην κατεύθυνση της ολοκληρωτικής παράδοσης της Υγείας σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Υπουργός Μετανάστευσης ανέλαβε ο Δημήτρης Καιρίδης, με πρώτο του μέλημα «την ένταξη μέσω παιδείας των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων».

Η αντεθνική, νεοφιλελεύθερη και κοσμοπολίτικη νέα κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει με συνέπεια την αποδόμηση του Έθνους μας. Καθήκον των Ελλήνων Εθνικιστών στην Βουλή είναι να εκφράσουν, αυθεντικά και ανθεκτικά, την Εθνική και Κοινωνική Αντίσταση στο σχέδιο αποδόμησης της Πατρίδας και του Λαού.

Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης