Η Συρία δεν χρειάζεται την βοήθειά μας;

Έλληνες  12/02/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Επειδή γίνεται ένας χαμός σχετικά με τον σεισμό και βλέπω να υπάρχει ένας διχασμός σχετικά με το αν πρέπει ή όχι, να βοηθήσουμε την Τουρκία (το ζήσαμε και αυτό), θέλω να σταθώ στο θέμα διαχείρισης του συμβάντος, καθώς η Ελληνική κυβέρνηση, έτρεξε όπως με το Ρωσσο-Ουκρανικό, να ταχθεί υπέρ Τουρκίας ή φίλα προσκείμενης χώρας στην Τουρκία, αντί πρώτα να αξιολογήσει την κατάσταση.

Αρχικά να ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι ο σεισμός έγινε σε Τουρκία και ΣΥΡΙΑ. Οπότε και η ΣΥΡΙΑ χρήζει βοηθείας.

Είναι σίγουρα ένα δυστυχές γεγονός, μια καταστροφή που φέρει νεκρά παιδιά μεταξύ άλλων, τα οποία δεν έχουν καμία δουλειά στην αντιπαλότητα μεταξύ των 2 χωρών και εκεί είναι που πρέπει να σταθούμε περισσότερο.

ΟΜΩΣ, είμαι κάθετα αντίθετος στο ότι τρέξαμε να βοηθήσουμε την Τουρκία, αφήνοντας εκτός την Συρία (ανθρωπισμός a la carte), την στιγμή που όταν ψάχναμε για τα 2 αδικοχαμένα παληκάρια της Πολεμικής Αεροπορίας, η Τουρκία παραβίαζε τον εναέριο χώρο της Ελλάδος, σε συνέχεια κοροϊδευτικών δημοσιευμάτων για το συμβάν.

Επίσης, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον σεισμό, οι ροές παράνομων μεταναστών στη χώρα μας (βλέπε Λέσβο - Εβρο κλπ) δεν έχουν σταματημό.

Σήμερα διάβασα και ένα άρθρο, που δε γνωρίζω αν ισχύει, ότι εξέδωσαν Navtex για ασκήσεις σε περιοχές του Αιγαίου, συνεχίζοντας την προκλητική στάση απέναντί μας αλλά και βομβαρδίζοντας τις πληγείσες περιοχές της Συρίας αμέσως μετά τον σεισμό, δείχνοντας ακόμη μια φορά το πραγματικό τους πρόσωπο και τα όνειρά τους για μια νέα Οθωμανική αυτοκρατορία, όντας αδίστακτοι.

Σίγουρα ο Ελληνικός λαός δεν ξεχνάει και σίγουρα δεν θα συγχωρέσει ΠΟΤΕ, ούτε τους 353.000 Πόντιους, την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και όλα τα αίσχη της βαφτισμένης με αίμα Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Και αν λοιπόν ο Τούρκος λοιπόν θέλει να έρθει βράδυ, πρωί ή μεσημέρι, ας το προσπαθήσει. Η απάντηση θα είναι άμεση και θα ακουστεί μέχρι τα βάθη της Ανατολής. Εκεί από όπου ήρθε.

Συνεπώς, λαμβάνοντας υπόψη τα προηγούμενα, αν είχαμε μια κυβέρνηση που σεβόταν πρώτα τον εαυτό της και αφήνοντας στην άκρη τις διαφορές ΗΠΑ-ΣΥΡΙΑΣ (είμαστε ΕΛΛΑΔΑ και όχι ΗΠΑ), θα πηγαίναμε πρώτα για βοήθεια στην ΣΥΡΙΑ, ένα κράτος σαφώς πιο αδύναμο από την Τουρκία και άρα έχοντας πολύ περισσότερη ανάγκη βοηθείας, είτε από οικονομικής απόψεως (αποκατάσταση ζημιών κ.α.), είτε με παροχή ιατρικής βοήθειας και τροφίμων. 

Με τον τρόπο αυτό ανοίγεις και δίαυλο επικοινωνίας προς αποκατάσταση των σχέσεων με την Συρία, δείχνοντας παράλληλα ισχύ ως κράτος, και σίγουρα ένα αληθινό και όχι υποκρητικό ανθρωπιστικό πρόσωπο.

Οι Τούρκοι λοιπόν, αυτό το "τεράστιο και δυνατό κράτος" που "θα έρθουν νύχτα", αν ήθελαν βοήθεια, ΝΑ ΤΗΝ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ, καθώς την ίδια ώρα, ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ βοήθεια από την Κύπρο, και θα εξετάζαμε την περίπτωση, αφού πρώτα είχαμε ως προτεραιότητα την αδύναμη ΣΥΡΙΑ.

Κωνσταντίνος Φλώρος 

Εκπρόσωπος Νεολαίας Αθηνών 

Υποψήφιος Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης