Η θλιβερή πολιτικάντικη ασυλία

Έλληνες  11/03/2024  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το έγκλημα των Τεμπών είναι κάτι που δεν πρέπει ούτε μπορεί να ξεχαστεί. Πολλές οικογένειες, μαζί με τα παιδιά τους, έθαψαν και τις δικές τους ζωές κάτω από έναν σωρό τσακισμένα παλιοσίδερα. Τίποτα πλέον δεν θα είναι γι’ αυτούς το ίδιο όπως πριν.

Για όλους τους νοήμονες ανθρώπους, μετά το έγκλημα και την τεράστια επιχείρηση κουκουλώματος που επιχειρήθηκε (και συνεχίζει να επιχειρείται μέχρι σήμερα με ένα ξεδιάντροπο τρόπο), πρέπει να έχει γίνει πλέον πλήρως κατανοητό ότι οι συστημικοί πολιτικοί στην Ελλάδα λειτουργούν ως «γκάνγκστερ», χωρίς κανένα συναίσθημα, χωρίς το παραμικρό ίχνος τύψης.

Μας είχαν «ζαλίσει» για την «ιδιωτική πρωτοβουλία», που «θα έρθει και θα εκσυγχρονίσει τα Μέσα». Μας μιλούσαν για «ασημένια βέλη», που δεν θα προλαβαίναμε να ανοιγοκλείναμε τα βλέφαρα μας και θα φτάναμε στον προορισμό μας χωρίς καθυστερήσεις και όλες τις άλλες παθογένειες του δημόσιου φορέα. Αντ’ αυτού, μας φέραν τα «σαπάκια» που δεν ήθελαν πια οι Ελβετοί, πάντα με την ανοχή του κρατικού παράγοντα.

Αν υπήρχε Πραγματική Δημοκρατία και Δικαιοσύνη στην Χώρα μας, θα έπρεπε να φυλακίσει αρκετούς για όλη τους την υπόλοιπη ζωή. Πρώτον και χειρότερον τον γόνο-υπουργό του αρμόδιου υπουργείου, με το άθλιο-«μπλαζέ» υφάκι, που με αναίδεια κουνούσε το δάκτυλο μια βδομάδα πριν το έγκλημα σε αυτούς που αμφισβητούσαν την ασφάλεια των σιδηροδρόμων. Έπειτα, τον υφυπουργό του ίδιου υπουργείου, ο οποίος πήγε στον επίμαχο σταθμό και, δείχνοντάς μας ένα πινακάκι με μισοσβησμένα λαμπιόνια, προσπαθούσε να μας πείσει ότι αυτό το πράγμα ήταν η τηλεδιοίκηση. Και φυσικά και τον άλλον ξεδιάντροπο υπουργό, τον επί παντός επιστητού, τον «ξερόλα», τον «αρχαιολάτρη», τον «γλείφτη» σε ό,τι και όσους παλαιότερα έφτυνε, ο οποίος εντελώς ξεδιάντροπα παραδέχτηκε ότι αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραδεχόταν ότι ο σιδηρόδρομος δεν ήταν ασφαλής δεν θα ταξίδευε πλέον κανένας! Και βεβαίως, και τον «θεσμικό» εκείνον τύπο που έδωσε την φρικτή εντολή εντός λίγων ημερών να σκεπαστεί με μπετόν ο τόπος του εγκλήματος, για να μην τυχόν μαθευτεί από τις αναλύσεις του εδάφους τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία και για ποιόν λόγο δημιουργήθηκε αυτή η τεράστια έκρηξη.

Τίποτα δεν μπορούμε να περιμένουμε από όλους αυτούς τους ξεδιάντροπους και ξετσίπωτους. Μέχρις στιγμής, πάνω από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υπογράψει το ψήφισμα των οικογενειών των δολοφονημένων, ώστε να σταματήσει πια αυτή η ελεεινή ασυλία των πολιτικάντηδων. Δεν είμαστε αιθεροβάμονες, ώστε να ευελπιστούμε ότι η εγχώρια «δικαιοσύνη» θα πράξει αυτό που πρέπει, θεωρούμε όμως, ότι αυτό το αισχρό κουκούλωμα που επιχειρείται θα λειτουργήσει ως πυροδοτικός μηχανισμός στο θυμικό της Κοινωνίας. Επειδή, στου καθενός το μυαλό είναι καρφωμένη η σκέψη ότι έτυχε και δεν ήταν ο ίδιος ή τα δικά του παιδιά στο κινούμενο φέρετρο…

Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης