Καλαμάτα – Κίσσαμος: Για την ανάπτυξη της οικονομίας

Έλληνες  23/05/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Άρθρο του Ιωάννη Γεωργουλόπουλου

Αν και είναι τοπικό το θέμα, οφείλουμε να γράψουμε τα πράγματα ως έχουν για να οδηγηθεί επιτέλους η Ελλάδα στην πολυπόθητη Ναυτιλιακή, τουριστική και τελικά οικονομική ανάπτυξη. Πρόκειται, ίσως, για την μεγαλύτερη πληγή στο Νομό διαχρονικά και αναφερόμαστε στην άγονη γραμμή Καλαμάτας  - Κρήτης, που είναι η πιο ταλαιπωρημένη γραμμή στην χώρα. Μιλάμε για την Καλαμάτα μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, 7η συγκεκριμένα. Από τα πρώτα ελεύθερα και εμπορικότερα λιμάνια της χώρας, μετά την επανάσταση και σήμερα δεν υπάρχει μέσο να εξυπηρετήσει τους πολίτες ή τους επαγγελματίες  για να μεταβούν από ή προς την Κρήτη.

Να σημειωθεί ότι τελευταίο δρομολόγιο στη γραμμή Καλαμάτα - Κρήτη έγινε το 2017 από το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος», με τα ελάχιστα τότε δρομολόγια να διακόπτονται μεσούσης της θερινής περιόδου. Ωστόσο τόσο οι πολίτες, όσο και ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισσάμου είναι υπέρ της δημιουργίας δρομολογίου για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τα οφέλη από οικονομικής και τουριστικής πλευράς θα είναι μεγάλα, καθώς το λιμάνι της Καλαμάτας ως νότια πύλη εξόδου, μετά την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων της Βόρειας και Δυτικής Ελλάδας θα παίξει σημαντικό ρόλο τόσο στην αύξηση της επισκεψιμότητας όσο και στη μεταφορά προϊόντων. Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει γραμμή προς την Κρήτη! Τώρα περισσότερο από ποτέ, που η οικονομία μας βιώνει μεγάλες πιέσεις και η ανάκαμψή της εξαρτάται από τον άμεσο τουρισμό, είναι επιτακτική η ανάγκη η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή να επαναδρομολογηθεί. Ελπίζουμε να προχωρήσει η διαδικασία γρήγορα και σωστά.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης