ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ από τον Γιώργο Σπυρόπουλο για την Χερσόνησο

  18/11/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Αυστηρή προειδοποίηση προς την περιφέρεια Κρήτης απέστειλε ο περιφερειακός σύμβουλος του κινήματός μας, συναγωνιστής Γιώργος Σπυρόπουλος, με θέμα την διαμορφωθείσα κατάσταση στην Χερσόνησο μετά την τελευταία κακοκαιρία.

Δείτε την επιστολή την οποία απέστειλε:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.

12-11-2020

"ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ "

ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΆΞΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΛΤΣΕΣ!

Μετά την ολοκληρωτική καταστροφή δεκάδων νοικοκυριών στον Δήμο Χερσονήσου ,υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν να αλλάξουν ούτε εσώρουχα από την καταστροφή του ρουχισμού τους ,και δεν έχουν ακόμα και μαγειρικά σκεύη για να μαγειρέψουν ένα πιάτο Φασόλια!

Δεν χρειάζεται ειδικές ικανότητες ,ούτε πτυχία πυρηνικής φυσικής για να καταλάβει η κεντρική διοίκηση ότι εδώ πλέον υποφέρουν οι πολίτες δεν έχουν να αλλάξουν εσώρουχα,δεν έχουν καν ρούχα καθημερινά,δεν έχουν σκεύη να μαγειρέψουν ένα πιάτο φαγητό για δύο και τρεις οικογένειες ,και για να αποκαταστήσουμε έστω και στο ελάχιστο τις βασικές συνθήκες διαβίωσης ,τουλάχιστον των γυναικόπαιδων!

Αν ο κύριος Χαρδαλιάς και ο κάθε ακριβοπληρωμένος πολιτικός στην Αθήνα ,δεν βλέπει στο ελάχιστο την επόμενη μέρα της καταστροφής ,δεν φταίμε εμείς ,αλλά το κοντό μυαλό που έχει,και η ανικανότητα να κοιτάξει τα βασικά!

Οι βουλευτές του Ηρακλείου είναι κρυμμένοι πίσω από το lockdown ,αλλά η αλήθεια είναι ότι μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα,και κανείς δεν πλησίασε στις πληγείσες περιοχές της Χερσονήσου!

Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα έχουμε πάλι ισχυρότατες βροχοπτώσεις ,που το ήδη επιβαρυμένο έδαφος ,θα δημιουργήσει τα ίδια προβλήματα!

Επιτέλους ας εισηγηθεί η περιφέρεια το άνοιγμα της Λιανικής,και των οικοδομικών υλικών , έρχεται και άλλη ισχυρή κακοκαιρία!

Ας ξυπνήσουν επιτέλους κάποιοι , που κοιμούνται όρθιοι και πληρώνουν ξενοδοχείο !

Η Δράση του συναγωνιστή προφανώς θορύβησε την διοίκηση της περιφέρειας με αποτέλεσμα το δίκαιο αίτημα του συναγωνιστή να εισακουστεί έστω και την ύστατη ώρα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Cretapost, η περιφέρεια εξέδωσε την εξής ανακοίνωση

Η τριήμερη άρση της απαγόρευσης λειτουργίας των παραπάνω καταστημάτων τίθεται σε ισχύ με την ΚΥΑ με αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 72989 ΦΕΚ 5043/Β/14-11-2020 με την οποία τροποποιείται η υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.71342/6.11.2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020» (Β’ 4899).

Αναλυτικότερα:

«γ) Ειδικώς οι επιχειρήσεις με ΚΑΔ των σημείων 8, 9, 15 και 16 της περ. α) (ΚΑΔ 47.54, 47.59, 47.71 και 47.72) δύνανται να λειτουργούν αποκλειστικά στους Δήμους Χερσονήσου και Μίνωα Πεδιάδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Κρήτης και για το χρονικό διάστημα από 16.11.2020 έως και 18.11.2020».


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης