Η κρατική καταστολή και η κυβερνητική αλαζονεία αυξάνονται

Έλληνες  16/03/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Χριστόφορος Τσάγκας

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης εντείνεται.

Όπως ανακοινώθηκε χθες από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, από τις 07 Νοεμβρίου 2020 μέχρι τις 14 Μαρτίου 2021, δηλαδή σε διάστημα μόλις 4 μηνών, είχαν επιβληθεί από την Αστυνομία στους πολίτες 191.693 πρόστιμα για παραβάσεις των περιορισμών μετακίνησης και της υποχρέωσης χρήσης μάσκας, το συνολικό ύψος των οποίων ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 57.228.150 ευρώ!

Μιλάμε για απαγορεύσεις και για τιμωρητικές διατάξεις που μέχρι πριν έναν χρόνο εθεωρούντο αδιανόητες.

Επιπλέον, έρχονται στο φως καταγγελίες συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. , για τις πιέσεις που ασκούνται από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προ.Πο. και από κλιμάκια ανώτατων Αξιωματικών προς τους αστυνομικούς της Αμέσου Δράσεως προκειμένου να καταλογίζουν όσο το δυνατόν περισσότερες παραβάσεις στους πολίτες! Ήδη άλλωστε υπήρχε η φήμη ότι ορισμένοι αξιωματικοί υπόσχονταν σε πληρώματα των Ομάδων ΔΙΑΣ επιπλέον ρεπό εφόσον έκοβαν πολλά πρόστιμα στη βάρδια τους!

Τα γεγονότα της Κυριακής 7 Μαρτίου στην πλατεία της Ν. Σμύρνης, ήταν αποκαλυπτικά. Ένας νεαρός (αδιάφορο αν ήταν αριστερός, δεξιός ή οτιδήποτε), εδάρη ανηλεώς στα πλαίσια ενός απλού ελέγχου για μη τήρηση των μέτρων Covid. Πρόκειται για περιστατικό απαράδεκτο και καταδικαστέο. Είναι προφανές ότι η κλιμάκωση του συμβάντος μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν ο χειρισμός εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων που επελήφθησαν (και ιδίως του επικεφαλής) ήταν διαφορετικός, δηλαδή εάν χειρίζονταν το περιστατικό με μεγαλύτερη ψυχραιμία και ηπιότητα.

Η κοινή γνώμη δικαίως εξοργίστηκε και από άλλο ένα πρόσφατο γεγονός. Πρόκειται για το τροχαίο δυστύχημα που συνέβη έξω από τη Βουλή, όταν αστυνομικός από την φρουρά της Ντόρας Μπακογιάνη επέδειξε εγκληματική απροσεξία κατά την οδήγηση προκαλώντας την απώλεια της ζωής ενός νεότατου συνανθρώπου μας ηλικίας μόλις 23 ετών.

Ένα βασικό ερώτημα είναι γιατί ο εμπλεκόμενος οδηγός-αστυνομικός δεν παρέμεινε στο σημείο αλλά μπήκε στη Βουλή, εγκαταλείποντας ουσιαστικά τον τραυματία. Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που ήταν στο σημείο, ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου, όχι μόνο δεν έμεινε στο σημείο, αλλά ούτε επέστρεψε σε αυτό αφού πάρκαρε το όχημα. Πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, υποστηρίζουν ότι ο αστυνομικός οδηγός δεν συνελήφθη, λόγω εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 43 παρ. 5 του ΚΟΚ, καθώς "το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο" (sic!). Ακόμα και στην περίπτωση αυτή όμως, οι διατάξεις της παρ. 5 εφαρμόζονται μόνο εφόσον ο εμπλεκόμενος οδηγός «συμμορφώθηκε με τις υποχρεώσεις της παραγράφου 2 του άρθρου αυτού», γεγονός που δεν είναι βέβαιον ότι συνέβη στην προκειμένη περίπτωση.

Επιπλέον, η εκδίωξη βασικού αυτόπτη μάρτυρα (του διανομέα που βρέθηκε στο σημείο με το μηχανάκι του), από τον τροχονόμο της Τροχαίας Αθηνών, είναι ενέργεια αψυχολόγητη, απαράδεκτη και επιπρόσθετα πειθαρχικώς και ποινικώς ελεγκτέα.

Εξοργιστικό όμως είναι και το γεγονός ότι μέχρι κι αυτή τη στιγμή ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας δεν φιλοτιμήθηκε να βγάλει ούτε μισή ανακοίνωση για το τροχαίο δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 23χρονου συμπολίτη μας. Η δε, Ντόρα Μπακογιάννη, επίσης δεν έβγαλε ανακοίνωση παρά μόνο όταν μετά από 2 μέρες έγινε γνωστό ότι το θύμα έχανε τη μάχη για τη ζωή!

Όλα τα παραπάνω βαραίνουν ακόμα περισσότερο το κλίμα για την Κυβέρνηση μέσα στην ελληνική κοινωνία.

Παρόλα αυτά, τα στελέχη της δεν κρύβουν την αλαζονική τους συμπεριφορά. Μετά τις προκλήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Πάρνηθα και Ικαρία, ήλθε η σειρά του Άδωνη Γεωργιάδη να γίνει ανάδοχος σε βάφτιση παρά την ισχύουσα απαγόρευση, αφού οι γονείς του παιδιού (και κουμπάροι του Αδώνιδος) εξασφάλισαν ειδική-προνομιακή άδεια από την Πολιτική Προστασία! Αλήθεια, πόσοι συμπολίτες μας θα είχαν πρακτικά τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν μία τέτοια άδεια;

Τα παραπάνω, καταδεικνύουν ότι όλο και μεγαλύτερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας έρχονται αντιμέτωπα με κρούσματα συστηματικής κυβερνητικής αυθαιρεσίας.

Από την πλευρά μας, ζητούμε και απαιτούμε την τήρηση και προστασία των δικαιωμάτων όλων των πολιτών, αδιακρίτως κοινωνικής τάξεως και πολιτικού φρονήματος. Ως εθνικιστές άλλωστε, έχουμε επανειλημμένα βιώσει στο πετσί μας την κρατική καταστολή και την αλαζονεία του πολιτικού κατεστημένου: με τις μεθοδεύσεις των διώξεων και των φυλακίσεων, με τη λογοκρισία, με την συστηματική και άνευ λόγου απαγόρευση διαδηλώσεων (με την επίκληση λόγων δημοσίας τάξεως!), με την χρήση βίας κατά συγκεντρώσεων για το Μακεδονικό και όχι μόνο.

Γι' αυτό ο αγώνας μας είναι ιερός, έχει ουσία και περιεχόμενο. Είναι αγώνας για Ελευθερία και Δικαιοσύνη!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης