Μετά τα Rafale τι;

Έλληνες  27/02/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Του Γιώργου Σπυρόπουλου*

Μετά από απραξία άνω των δέκα ετών στα εξοπλιστικά προγράμματα, το ελληνικό κράτος προχώρησε στην αγορά 18 νέων (έξι καινούριων και δώδεκα μεταχειρισμένων) μαχητικών αεροσκαφών.

Ας προσπαθήσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε τους πραγματικούς λόγους αυτής της αγοράς, τόσο από επιχειρησιακής πλευράς, όσο και από διπλωματικής πλευράς, όπως θα αναφέρω στο τέλος.

Εν αρχή ην…τα Γαλλικά μαχητικά Rafale !

Είναι γεγονός ότι το συγκεκριμένο μαχητικό είναι μια πλατφόρμα ηλεκτρονικών και οπλικών συστημάτων από μόνο του, ένα μαχητικό υψηλότατης επιβιωσιμότητας στο πεδίο της μάχης, με μεγάλη εμβέλεια και υψηλής διασυνδεσιμότητας, παρέχοντας πληροφορίες για τον εχθρό στα φίλια Στρατηγεία, σε αντίθεση με το F35 ,που χρειάζεται συνοδεία άλλων μαχητικών για να επιχειρήσει σε εχθρικό περιβάλλον, λόγω της ελλιπούς ευελιξίας του, του ενός κινητήρα και του σχετικά μικρού οπλικού φορτίου που μπορεί να μεταφέρει εντός του σκάφους του!

Κάθε προσπάθεια μεταφοράς οπλικών συστημάτων στους πτερυγικούς φορείς, απλά το κάνουν ορατό στα radar και ακόμα πιο πολύ δυσκίνητο!

Το Rafale είναι ένα μαχητικό με εκπληκτική αυτοπροστασία και παθητικό εντοπισμό αεροσκαφών Stealth σε μεγάλες αποστάσεις μέσω του υπέρυθρου αισθητήρα του, κυριολεκτικά με μηδενικό ηλεκτρονικό ίχνος!

Φυσικά δεν πρόκειται ποτέ τα Rafale να κυνηγήσουν τα απαρχαιωμένα τουρκικά F16,αυτά θα τα αναλάβουν τα Ελληνικά Viper, που είναι τουλάχιστον τριάντα χρόνια μπροστά από τα τουρκικά!

Τα Ελληνικά Rafale θα κυνηγήσουν στόχους υψηλής αξίας, όπως τα Τουρκικά ιπτάμενα τάνκερ και ιπτάμενα ραντάρ στα βάθη της Ανατολίας με τους ημιπυραύλους meteor 120 χιλιομέτρων εμβέλειας και θα χτυπήσει στρατηγικούς στόχους βαθειά στην εχθρική επικράτεια με τα υποστρατηγικά βλήματα scalp ή θα χτυπάει τον τουρκικό στόλο από τεράστιες αποστάσεις αθέατο κάπου στην Ανατολική Μεσόγειο!

Την ίδια ώρα τα Ελληνικά F16 θα αναχαιτίζουν τουρκικά αεροσκάφη και θα καλύπτουν μαζί με τα Mirage 2000-5 , το δεύτερο κύμα βομβαρδιστικών που θα αποτελείται από τα αναβαθμισμένα F4E AUP , τα οποία θα εχουν ως στόχους επίγειες τουρκικές δυνάμεις!

Πόσο όμορφα φαίνονται κι όμως πόσο διαφορετικά είναι!

Όλα αυτά φυσικά θα συνέβαιναν ,αν η Ελλάδα ήταν ένα κράτος κυρίαρχο και με πολιτική ηγεσία που θα ήταν αποφασισμένη να προβεί σε πρώτο προληπτικό χτύπημα ,εξαφανίζοντας από τον χάρτη στρατηγικές υποδομές του εχθρού και τις ναυτικές του μονάδες ,που θα τις έβρισκε είτε ναυλοχημένεςείτε να αλωνίζουν κάπου μεταξύ Μυκόνου και Άνδρου!

Η πραγματική αλήθεια είναι όμως άλλη, η εξής:

Δια της αεροπορικής ισχύος ,όταν θα συρθούμε σε διαπραγματεύσεις με τους Τούρκους ,το πολιτικό σύστημα θα προσπαθήσει να περάσει μέσω της διπλωματίας την αεροπορική ισχύ των Rafale και των αναβαθμισμένων F16 ,για να χάσει όσο το δυνατόν λιγότερη έκταση και κυριαρχία στην Μεσόγειο, αντί να στρέψει αυτήν την τρομακτική ισχύ απέναντι στον αιώνιο εχθρό!

Δυστυχώς σε ένα κράτος όπου οι κυβερνήσεις του είναι διεφθαρμένες από μίζες και ενδοτικές ενέργειες ,δεν υπάρχει η πιθανότητα να προχωρήσει σε πολεμικές ενέργειες , διότι πολύ απλά οι κυβερνώντες είναι πιασμένοι από τον γιακά από τους προστάτες του εξωτερικού!

Μόνο Εθνικές κυβερνήσεις όπως αυτή του Ι . Μεταξά είπαν ΌΧΙ απέναντι σε εχθρούς κυριολεκτικά υπέρτερους!

Θα πρέπει όμως και ο Έλληνας να ξεφύγει από την λογική της "υποχρέωσης" του ρουσφετιού και της "υποχρέωσης" ,και να στηρίξει το κίνημα μας ,για μια Ελλάδα ελεύθερη ,ανεξάρτητη ,με ισχύ και δύναμη.

*Ο Γιώργος Σπυρόπουλος είναι ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΡΗΤΗΣ και Αρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης