Ραμοβούνι: Καταγγέλλουμε την εγκατάλειψη του ανδριάντα του Κολοκοτρώνη

Έλληνες  27/02/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Άρθρο του Ιωάννη Γεωργουλόπουλου

Κοντά στο χωριό Βασιλικό του Δήμου Οιχαλίας βρίσκεται η τοποθεσία Ραμοβούνι. Εκεί, κάτω από ένα δέντρο, γεννήθηκε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Σήμερα στο σημείο αυτό υπάρχει μνημείο προς τιμήν του «Γέρου του Μοριά», ενώ σε κοντινή απόσταση σώζεται ο βυζαντινός ναός του Αγίου Στεφάνου.

Το Σεπτέμβριο του 2006 ο Σύλλογος Πελοποννησίων «Ο Κολοκοτρώνης» Θεσσαλονίκης αποφάσισε, ως ελάχιστο φόρο τιμής για την ακροτελεύτια και ατίμητη παρακαταθήκη που μας άφησε ο Κολοκοτρώνης, την ανέγερση έφιππου ανδριάντα του στο Ραμοβούνι Μεσσηνίας, τόπο γέννησής του. Ο έφιππος ανδριάντας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, έργο του διακεκριμένου γλύπτη Ευστάθιου Λεοντή, εγκαταστάθηκε στο βάθρο του στις 16 Αυγούστου 2007.

Σήμερα όταν αντικρίζεις το μνημείο, νιώθεις ντροπή και αγανάκτηση από την εγκατάλειψη στο έλεος του φθοροποιού χρόνου, με υπαιτιότητα και των Δημοτικών Αρχών!

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, εκτός της φθοράς του χρόνου υπάρχουν πολλές αποικίες σφηκών και άλλων εντόμων, τα οποία επιδεινώνουν το πρόβλημα. Οι Έλληνες για την Πατρίδα καταγγέλλουν το κράτος για την εξευτελιστική αυτή εικόνα του ανδριάντα του μεγάλου Ήρωα της Επανάστασης.

Υ.Γ. Οι φωτογραφίες προέρχονται από την ιστοσελίδα tharrosnews.gr


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης