Ελληνική Ναυτιλία: Ένας τομέας που μπορεί να φέρει ανάπτυξη για την οικονομία

Έλληνες  27/02/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Πώς θα μπορούσαν αν ήθελαν οι πολιτικοί επιστήμονες, που κυβερνούν πολλά χρόνια την πατρίδα μας, να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα που κατά την άποψή μου, οι ίδιοι το έχουν δημιουργήσει!!!

Σπουδάζουν πολιτικές επιστήμες κι έχουν υποτίθεται πείρα αιώνων, για να μας οδηγούν από το καλό στο καλύτερο!!!

Όμως βλέπουμε χρόνια τώρα μας οδηγούν από το κακό στο χειρότερο!! Και πάλι άποψή μου είναι, όχι δεν ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους, απεναντίας ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν!! Πώς έχουν καταφέρει όλοι αυτοί οι "τεχνοκράτες", ενώ κάποτε δεν έφταναν οι Έλληνες να επανδρώσουν τα ελληνικά πλοία!!! Εργάζονταν χιλιάδες τεχνίτες στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, της Ελευσίνας, της Χαλκίδος, του Περάματος, εκατοντάδες μηχανουργεία, και συναφή επαγγέλματα!! Ξέρουμε όλοι μας, όταν θέλεις να βλάψεις έναν τομέα της οικονομίας, τον πολεμάς παντοιοτρόπως!! Αυτό συμβαίνει χρόνια τώρα από τους σωτήρες μας, με αποτέλεσμα να έχουν κλείσει οι περισσότερες επιχειρήσεις στη χώρα μας και αρκετές να έχουν δυστυχώς εγκατασταθεί σε άλλες χώρες!! Αυτό έκαναν και με την εμπορική ναυτιλία μας!! Δεν τους άρεσε το συνάλλαγμα που έφερναν οι Έλληνες ναυτικοί, ούτε που δεν υπήρχε Έλληνας άνεργος!!

Γιατί δε φροντίζουν οι κυβερνώντες, να υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για εργασιακή ειρήνη, να υπάρχουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, με υψηλές ταυτόχρονα αποδοχές για τους εργαζόμενους, γιατί όπως γνωρίζουμε, οι Έλληνες τεχνίτες με την πείρα και το φιλότιμο που τους διακρίνει, είναι από τους καλύτερους και τους πρέπει η καλύτερη αμοιβή!!!

Να έρθουν ξανά τα πλοία για επισκευές στα ναυπηγεία της πατρίδος μας και άμεσα να καταπολεμηθεί σε μεγάλο βαθμό η ανεργία που μαστίζει τον τόπο μας!! Δεν πρόκειται, λοιπόν να το κάνουν αυτό, κι ο λόγος είναι πως έχουν κάνει μεγάλο αγώνα για να φτάσουν την πατρίδα μας σε αυτή την οδυνηρή οικονομική θέση!! Μόνο μια εθνική κυβέρνηση που όπως έχει αποδείξει στο παρελθόν, μπορεί να σταματήσει αυτή την καταστροφική πορεία προς το γκρεμό!! Ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι ένας χαρισματικός εθνικός ηγέτης που γνωρίζει πολύ καλά πώς θα βάλει φρένο σε αυτή την κατρακύλα!! Φτάνει πια!! Ας σκεφτούμε κι ας λειτουργήσουμε για το συμφέρον της πατρίδος μας, όχι μόνο οικονομικά αλλά και ηθικά!!!

Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το παρόν άρθρο, δείχνουν αλλοτινές εικόνες από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Περάματος!! Κατασκευές και επισκευές, Σε ποιότητα εργασίας και σε χρόνους πρωτοφανείς για την παγκόσμια ναυτιλία!!!

Χρήστος Κυριτσόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Περάματος


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης