Μεγαλειώδης συγκέντρωση κατά του λουκέτου στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου – Άμεση αναβάθμιση του Συστήματος Υγείας

Έλληνες  15/02/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σήμερα 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Μεσολόγγι για την υποβάθμιση του νοσοκομείου και την υποβάθμιση γενικότερα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Τέθηκαν τα κατωτέρω ως άμεση προτεραιότητα!

1) Όχι στο κλείσιμο του ΓΝ Μεσολογγίου ή την αλλαγή χαρακτήρα χρήσης του

2) Καμία συγχώνευση ή κατάργηση τμημάτων. Τα 2 Νοσοκομεία του Νομού μας και τα ΚΥ αποδεδειγμένα είναι απαραίτητα στο μεγαλύτερο σε έκταση νομό της χώρας ώστε να καλύπτουν τις υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού. Όχι στο νέο «ΕΣΥ» της κυβέρνησης

3) Αποσύνδεση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου από το Νοσοκομείο Αγρινίου

4) ΑΜΕΣΗ προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου με κατεπείγουσες διαδικασίες, ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

5) Να καλυφθούν όλα τα κενά καταρχήν στα τμήματα που βρίσκονται σε λειτουργική κατάρρευση (Χειρουργική, Παθολογική, Αναισθησιολογικό, Ορθοπεδική, Γυναικολογική, εργαστήρια κλπ)

6) Να καλυφθούν όλα τα κενά και οι ανάγκες του ΤΕΠ με αποφασιστική ενίσχυσή του

7) Να μην απολυθεί κανείς συμβασιούχος. Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις-καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

9) Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες

10) Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει η εμμονή της κυβέρνησης στην υποβάθμιση, στην παραπλάνηση της κοινής γνώμης και στην αθώωση της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της υγείας.

Είναι ξεκάθαρο ότι τα ιδιωτικά συμφέροντα υπερισχύουν της δωρεάν και δημόσιας υγείας του λαού της Αιτωλοακαρνανίας και όχι μόνο, ενός κόσμου που μόνο απαξίωση βλέπει στην καθημερινότητά του.

Μελετώντας την δήλωση του πρωθυπουργού καταλαβαίνουμε τον τρόπο σκέψη τους… «είναι αδιανόητο σήμερα να έχουμε -και δυστυχώς αυτό συμβαίνει σε πολλές περιοχές της χώρας- δύο νοσοκομεία σε απόσταση 20, 30 χιλιομέτρων και τα δύο νοσοκομεία να αποδεικνύεται τελικά ότι είναι προβληματικά. Και κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεπεράσουμε αυτούς τους τοπικισμούς και αυτές τις αναχρονιστικές αντιλήψεις».

Η κυβέρνηση κρίνει ότι η αγωνία μας για τις δομές του νοσοκομείου του Μεσολογγίου είναι προϊόν αναχρονισμού και τοπικισμού;

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες και πλέον δε μπορούμε να μιλάμε για παραλείψεις και ανικανότητα αλλά για συνειδητή πολιτική επιλογή. Η κυβέρνηση επιθυμεί τη συνολική απαξίωση και κατάρρευση του ΕΣΥ, υπέρ των ιδιωτικών ιατρικών κέντρων. Το οξύμωρο είναι ότι οι υποτιθέμενοι μπροστάρηδες  στις κινητοποιήσεις είναι αυτοί που κυβέρνησαν και δεν έλυσαν τίποτα, είναι αυτοί που τους νοιάζουν ΜΟΝΟ τα ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ οφέλη. Μην τους ακούτε, μην τους πιστεύετε, σε τέτοια θέματα δεν υπάρχουν παρωπίδες κομματικές  παρά μόνο το κοινό συμφέρον.

Καλούμε τον κόσμο να συμμετάσχει ενεργά στις κινητοποιήσεις που αφορούν τα νοσοκομεία μας  γιατί ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα, όταν αρχίσουν να εμφανίζονται τα βαριά συμπτώματα θα διαπιστώσουμε το μέγεθος της δυστυχίας και της κοινωνικής οπισθοδρόμησης που έρχεται!

Χρήστος Ρήγας,

υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης