Τέλη κυκλοφορίας: Μια νομότυπη "ληστεία" από το κράτος

Έλληνες  03/03/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Τρύφων Μπουγάς

Έχουν περάσει ήδη 12 μήνες από την αποκάλυψη του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στη χώρα μας. Ένας φονικός ιός που μας έβαλε σε άλλους ρυθμούς ζωής, με πάρα πολλούς περιορισμούς και πολλά μην στη ζωή των Ελλήνων πολιτών. Με την οικονομία να δέχεται σοβαρό πλήγμα αλλά τους κυβερνώντες να μην λογαριάζουν και παρά πολύ τον πολίτη, που πέραν όλων των άλλων, εκτός από το ότι μπήκε σε μεγάλη οικονομική περιδίνηση, είδε πολλούς φόρους να παραμένουν. Φόρους που καλείται να πληρώσει κάτω από δυσβάσταχτες οικονομικές συνθήκες.

Ανάμεσα στους συνανθρώπους μας που επλήγησαν έντονα ήταν εκείνοι, η πλειοψηφία δηλαδή, που διαθέτουν ΙΧ αυτοκίνητα και είτε μπήκαν σε αναστολή εργασίας, είτε για διάφορους λόγους δεν μπορούν και λόγω οικονομικής δυσχέρειας και μη διαθέτοντας πλέον επαρκή χρήματα για καύσιμα ώστε να κυκλοφορήσουν τα οχήματα τους, επί της ουσίας έχουν μείνει με τα αυτοκίνητα τους σε ακινησία.

Η Κυβέρνηση ποτέ δεν μερίμνησε ωστόσο να απαλλάξει από το δυσβάσταχτο ποσό των τελών κυκλοφορίας, τουλάχιστον τους πολίτες εκείνους που έχουν επί της ουσίας δει τα αυτοκίνητα τους να μένουν άχρηστα. Είναι άραγε ή δεν είναι άραγε μια νομότυπη ληστεία αυτό που γίνεται σε βάρος των Ελλήνων πολιτών, από την πλευρά του Κράτους;

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας αποτελεί ένα είδος κλοπής που γίνεται σε βάρος των πολιτών από την Κυβέρνηση που θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει απαλλάξει από το βάρος αυτό εκείνους που εκείνους που αντιμετώπισαν τα σοβαρότερα οικονομικά θέματα. Κι αυτό το ζήτημα των τελών κυκλοφορίας αποτελεί ένα πεδίο που θα πρέπει να κινητοποιήσει το νομικό κόσμο της χώρας για προσφυγή κατά του ελληνικού Δημοσίου.

Εμείς προτείνουμε την άμεση επιστροφή των τελών κυκλοφορίας σε εκείνους που αντιμετώπισαν τεράστια προβλήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και των λοκ ντάουν

Και την αναστολή της πληρωμής τους για το τρέχον ημερολογιακό έτος. Χωρίς καμία περιστροφή ή αστερίσκους.

Μπουγάς Τρύφων

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης

Έλληνες για την Καλλιθέα


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης