Η μικροπολιτική συμπεριφορά του συστήματος

Έλληνες  06/03/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Γιώργος Μάστορας

Μέσα στο ζοφερό κλίμα του τελευταίου έτους, στο οποίο κινείται η Πατρίδα μας, το πλαίσιο που διαμορφώνεται από τον εγχώριο πολιτικό κόσμο μπορεί να περιγραφεί ως εξής: καμία αμφισβήτηση για το «λοκντάουν», την εκτεταμένη αστυνόμευση όλης της Κοινωνίας, τις επιλογές που κυριαρχούν για την υγεία, την τεράστια οικονομική καταστροφή, σαν να είναι όλα αυτά απλώς μια μικρή λεπτομέρεια. Καμία εγρήγορση για τον συνεχιζόμενο κίνδυνο απ’ τον αμείωτο τουρκικό επεκτατισμό, «όλοι για την Χάγη» κινούμενοι στο κλίμα των Πρεσπών που θα μεταφερθεί και στο Αιγαίο. Κανένα ενδιαφέρον για την διάλυση της Παιδείας και την ύπουλη διείσδυση της περιβόητης «τηλεκπαίδευσης». Όλο αυτό δεν είναι πολιτική, αλλά μικροπολιτική.

Το πολιτικό σύστημα αντιλαμβάνεται την Πατρίδα και τον Λαό ως εχθρό του και αντίπαλο των δικών του συμφερόντων. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη αλήθεια που αποκρύπτεται. Όλοι οι χειρισμοί του έχουν ως στόχο τον πειθαναγκασμό και την απόλυτη υπακοή, τον τυφλό έλεγχο και την αποβλάκωση. Οι υποχωρήσεις που έχουν δρομολογηθεί, ειδικά στα Εθνικά θέματα, πρέπει να αποφύγουν την λαϊκή κατακραυγή.

Η «συναίνεση» σε επίπεδο πολιτικού κόσμου είναι ένας διάδρομος για το μοίρασμα του πολιτικού κόστους στις μεγάλες κυβιστήσεις, που έχουν ενημερωθεί ότι πρέπει να κάνουν, προκειμένου να διατηρηθούν στις πολύ βολικές και κερδοφόρες θέσεις τους… Το κλίμα, όμως, αλλάζει. Η ανυπακοή στο «λοκντάουν», οι κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις του κόσμου το δείχνουν ξεκάθαρα.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης