Έληξε η κυνηγετική περίοδος, όχι όμως η κοροϊδία

Έλληνες  03/03/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Άρθρο του Χρήστου Μουλά

Έληξε και τυπικά η φετινή κυνηγετική περίοδος, μια χρονιά που ξεγύμνωσε την κυβέρνηση, λόγω της ιδεοληψίας των Χαρδαλιά, Μητσοτάκη και Σακελλαροπούλου, απέναντι στο κυνήγι και την ερασιτεχνική αλιεία. Μία χρονιά που μόνο πίκρα αφήνει πίσω της και πολλά προβλήματα. Ένα θολό τοπίο για το πώς θα εξελιχθεί η επόμενη περίοδος που ανοίγει τον Αύγουστο, ένα πλαίσιο που δεν μπορεί να υπολογίσει κανείς για το πώς θα θεωρηθούν οι άδειες την επόμενη χρονιά δημιουργώντας ένα τεράστιο κενό στην χρηματοδότηση αλλά και στην ίδια την λειτουργία της Θηροφυλακής.

Η φετινή χρονιά δημιούργησε ένα τεράστιο πρόβλημα σε εμπόρους, μαγαζιά και επαγγελματίες των κυνηγετικών ειδών. Ένα πρόβλημα που δεν θα λυθεί, ειδικά αν συνυπολογίσουμε τις αλλαγές που ζητά η κυβέρνηση από τα οπλοπωλεία. Πόσοι θα μείνουν, Πόσες άδειες θα θεωρηθούν του χρόνου; Θα υπάρξουν του χρόνου ολικές απαγορεύσεις; Ερωτήματα που δεν μπορεί να απαντήσει κανείς. Μόνο ο χρόνος θα το δείξει και φυσικά η… ανεκδιήγητη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Το μόνο που έμεινε να θυμόμαστε φέτος είναι η περιθωριοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων κυνηγών και ακόμα περισσότερων ερασιτεχνών αλιέων. Η οργή ξεχειλίζει. Στις τάξεις μας όλοι υπόσχονται ότι δεν θα ξεχάσουν! Η απάντηση θα δοθεί στις επόμενες εκλογές, που όλα δείχνουν ότι δεν θα αργήσουν και πολύ!

Συνάδελφοι, ζήσαμε μια πρωτόγνωρη χρονιά, μια στοχοποίηση που δεν έγινε ποτέ άλλοτε. ΠΟΤΕ! Η ώρα των εκλογών, η ώρα της απάντησής μας στην κυβέρνηση πλησιάζει. Όπως είχε πει με δηκτικό τρόπο και ο συγχωρεμένος ο Γιώργος Τσαγκανέλιας: «Η απάντηση θα δοθεί στην κάλπη. Πίσω από το παραβάν δεν σας βλέπει κανείς. (σ.σ. διά της ψήφου σας) "Τουφεκάτε" τους. Δεν τους αντέχουμε άλλο».

Το κυνήγι, ως μία παραδοσιακή δραστηριότητα, δεν θα τελειώσει. Το κυνήγι μάς το τελείωσε φέτος η Νέα Δημοκρατία. Έχουμε όμως πολιτική μνήμη και δεν θα ξεχάσουμε!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης