Ο Αριστείδης Χατζής (Επιτροπή «Ελλάδα 2021») υπέρ του Κουφοντίνα!

  23/02/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Και τι δεν έχουμε δει από την επιτροπή για το 1821. Και αυτά που θα έπρεπε να έχουν γίνει, δεν τα έχουμε δει. Μία «άνοστη» επιτροπή, χωρίς ουσιαστικό έργο, αλλά και αποτυχημένη αφού δεν έχει καταφέρει να κοινωνήσει στον λαό το λόγο σύστασής της. Την ανάδειξη του ηρωικού αγώνα των Ελλήνων, τον δρόμο για τον ξεσηκωμό του Γένους και τις θυσίες των αγωνιστών και αγωνιστριών της εποχής. Μία επιτροπή αντεθνική κιόλας, καθώς έχουμε δει δηλώσεις του -γνωστού και μη εξαιρετέου- Αριστείδη Χατζή να χλευάζει τον Γεώργιο Καραϊσκάκη και να μειώνει τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Έχουμε δει επίσημη αφίσα των αγωνιστών του 1821 να καταλήγει στον… Αντετοκούνμπο αλλά και δηλώσεις της ίδιας της Γιάννας Αγγελοπούλου για τον… καλαθοσφαιριστή. Από την άλλη, δεν έχει γίνει ούτε μία ουσιαστική παρέμβαση σε Μέσα Ενημέρωσης και τα κανάλια απλώς παρουσιάζουν κάποιες ιστορικές εκπομπές κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο Αριστείδης Χατζής ξαναχτυπά. Για τον Κουφοντίνα αυτήν την φορά. Άραγε έψαξαν πολύ για να ξετρυπώσουν αυτήν την σπουδαία προσωπικότητα;

«Δεν ξέρω τι θα κάνετε αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει αμέσως οτιδήποτε χρειάζεται για να μην πεθάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας». Με αυτή την ατάκα άρχισε την ανάρτησή του ο Καθηγητής Φιλοσοφίας Δίκαιου και Θεωρίας Θεσμών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστείδης Χατζής, για τον Δημήτρη Κουφοντίνα και την απεργία πείνας που έχει ξεκινήσει με επιπτώσεις στην υγεία του. Ο θάνατος του Κουφοντίνα, θα είναι «μια τερατώδη αποτυχία των αρχών που πρέπει να διέπουν μια φιλελεύθερη δημοκρατία» και «θα αποτελεί μια μεγάλη πολιτική αποτυχία της Κυβέρνησης», σημείωσε ο ίδιος.

«Μην μου γράψετε για κανόνες δικαίου και διάφορες άλλες μπουρδολογίες. Διότι κατά πάσα πιθανότητα δεν είστε νομικοί. Κι αν είστε, τότε ξέρετε πολύ καλά ότι η νομική επιστήμη δεν είναι ακριβώς exact science. Αλλά και γιατί εδώ έγιναν σοβαρά λάθη και παρατυπίες και υπάρχει μεγάλο περιθώριο για διαφορετικές ερμηνείες της πραγματικότητας και των κανόνων (fact & rule skepticism, γνωστά στη νομική θεωρία από τις αρχές του 20ου αι. τουλάχιστον). Αλλά δεν με απασχολεί εδώ το νομικό κομμάτι, καθώς η ζωή ενός ανθρώπου κινδυνεύει» κατέληξε.

Το μόνο θετικό μέσα απ’ όλη την ιστορία της επιτροπής είναι ότι πρέπει να αναρωτηθούμε σοβαρά σε τι ανθρώπους έχουμε αφήσει την εκπαίδευση των παιδιών μας. Κατά τ’ άλλα την αποτυχία της επιτροπής την χρεώνεται ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ελπίζουμε του χρόνου, που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη μάχη στον Σαγγάριο ποταμό, η επιτροπή να έχει επιλεγεί με άλλα κριτήρια, πιο εθνικά. Αλλά ας μην γελιόμαστε. Αν μπορούσε η Νέα Δημοκρατία να έχει θάψει εντελώς την απόδοση τιμών για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Εθνεγερσία του 1821, θα το είχε κάνει. Γι’ αυτό διόρισε μια γελοία επιτροπή που μόνο ντροπή προκαλεί σε κάθε υγιώς σκεπτόμενο Έλληνα πολίτη.

X.M.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης