Οι σεισμοί στην Ελασσόνα και το ανύπαρκτο κράτος: Στο ίδιο έργο θεατές

Έλληνες  05/03/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Άρθρο του Ιωάννη Γεωργουλόπουλου

Λίγους μήνες μετά τις πλημμύρες στην Καρδίτσα και την πλήρη αδιαφορία του επίσημου κράτους του «Μωυσή» Κυριάκου, ήρθαν οι σεισμοί στην Ελασσόνα να δοκιμάσουν ξανά τους ήδη ταλαιπωρημένους Έλληνες. Σε σκηνές και ξενοδοχεία της Λάρισας και των Τρικάλων χρειάστηκε να διανυκτερεύσουν κάτοικοι των περιοχών γύρω από την Ελασσόνα που «χτυπήθηκε» από τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ, με σειρά μεγάλων μετασεισμών να ακολουθούν.

Εν τω μεταξύ, το βράδυ της Πέμπτης εκδηλώθηκε νέος σεισμός, ισχύος 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, προερχόμενος από την ενεργοποίηση ενός καινούριο κλάδου του ρήγματος της περιοχής, του βορειοδυτικού, που προκάλεσε πρόσθετες καταστροφές και ανησυχία στους κατοίκους.

Από την περιφέρεια Θεσσαλίας, μισθώθηκαν τρία ξενοδοχεία στα Τρίκαλα και δύο στη Λάρισα για τους κατοίκους που δεν ήθελαν να διανυκτερεύσουν στα σπίτια τους μετά τον σεισμό. Ορισμένοι πέρασαν τη νύχτα στα Τρίκαλα, ενώ άλλοι προτίμησαν να χρησιμοποιήσουν σκηνές σε ανοιχτούς χώρους στα χωριά Δαμάσι, Μεσοχώρι, Αμούρι και Βλαχογιάννι που έχουν πληγεί από τον σεισμό. Δεκάδες σκηνές στάλθηκαν και στο Γηροκομείο Λάρισας, καθώς για λόγους ασφαλείας οι τρόφιμοι μεταφέρθηκαν στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος. Πολύτιμη ήταν και η βοήθεια από τον στρατό προς τους κατοίκους των χωριών που επλήγησαν καθώς πρόσφεραν σκηνές, κρεβάτια και κουβέρτες.

Οι Έλληνες δοκιμάζονται ακόμα μία φορά σε ένα κράτος κυριολεκτικά τσίρκο. Πρέπει να γίνουν άμεσα οι καταγραφές των ζημιών στα σπίτια και στα μαγαζιά και να αποζημιωθούν άμεσα. Όχι άλλη αδιαφορία. Όχι σε νέα Μάνδρα, Μάτι και Καρδίτσα που ακόμα… περιμένουν. Επιτέλους, τοποθετήστε μια φορά τους Έλληνες σε προτεραιότητα.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης