Γράφει ο Σταύρος Μπιτσικόλης
Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν θα δούμε ότι με την εισβολή του Αττίλα το 1974 και τον ηρωισμό που επέδειξαν στα πεδία των μαχών οι ελληνοκύπριοι αλλά και οι ελλαδίτες αξιωματικοί και στρατιώτες, την ίδια ώρα οι άκαπνοι πολιτικάντηδες εγκαινίαζαν στην Αθήνα την "δημοκρατία" και έλεγαν "Η Κύπρος κείται μακράν".
Η Κύπρος είναι μακρυά λοιπόν κατά τα λεγόμενα του δήθεν Εθνάρχη αλλά την ίδια ώρα οι Έλληνες έδιναν τη ζωή τους για την υπεράσπιση της Μεγαλονήσου. Εν συνεχεία το ελληνικό κράτος είχε πάντοτε μια ηττοπαθή στάση σε ότι είχε να κάνει με τη τουρκική προκλητικότητα. Έχουμε εν συνεχεία το γκριζάρισμα των Ιμίων με τη θυσία των 3 αξιωματικών του πολεμικού μας Ναυτικού.
Και φτάνουμε στο σήμερα. Το ερευνητικό Τσεσμέ να αλωνίζει στα ελληνικά ύδατα και η στάση του κυβερνών κόμματος να είναι υποτακτική. Βέβαια γίνεται εσκεμμένα μια προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης από τα μείζονα εθνικά θέματα μέσω των ΜΜΕ όπου μιλούν από το πρωί μέχρι το βράδυ για τον Λιγνάδη και τον Κουφοντίνα.
Και σαν να μη φτάνει αυτό βλέπουμε με λύπη τον Μηταράκη να λέει πως θα φέρει με το έτσι θέλω 10.000 ακόμα αλλοδαπούς στον Έβρο. Εν όψει και της συμπληρώσεως των 200 χρόνων από την Εθνεγερσία του 1821 θα έπρεπε η Πολιτεία να απαντήσει με σθένος και αποφασιστικότητα στη τουρκική προκλητικότητα. Ποιός ξέρει ίσως μετά τις Πρέσπες να έχουμε νέα εθνική προδοσία από τη "δεξιά" Νέα Δημοκρατία. Μόνο με ένα εθνικό καθεστώς θα μπορέσουμε να υψώσουμε το ανάστημά μας και θα πούμε στους "γείτονες" ως ΕΔΩ.
Όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ ενωμένοι και εμψυχωμένοι θα συντρίψουμε την τουρκική προκλητικότητα.
ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ