Οι χιλιάδες μετανάστες επιβαρύνουν το ΕΣΥ θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα

Έλληνες  16/06/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ραγδαίες εξελίξεις προβλέπονται για το άμεσο μέλλον σχετικά με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην χώρα μας τα επόμενα χρόνια.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Στουρνάρας παραδέχτηκε ευθέως ότι οι υπηρεσίες υγείας της χώρας καταρρέουν με αποτέλεσμα ‘’να μην υπάρχει εσαεί η δυνατότητα για πλήρης υπηρεσίες υγείας προς όλους’’, όπως τόνισε.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται σκληρά με την μακροχρόνια περίθαλψη χιλιάδων μεταναστών και «προσφύγων» και με την πρόσφατη πανδημία του κορωνοϊού, όπου έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό αποχώρησε μαζικά αδυνατώντας να πράξει τα δέοντα και να ανταποκριθεί όταν δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι πόροι. Είναι αποδεδειγμένο ότι οι δημόσιες υποδομές υγείας λειτουργούν διαρκώς ανεπαρκώς ελλείψει καταρτισμένου προσωπικού και ιατρικών μηχανημάτων.

Είναι θέμα χρόνου, μετά και την οδηγία της Κομισιόν για περιορισμό των δαπανών από τον προϋπολογισμό του κράτους, ο μέσος Έλληνας φορολογούμενος να αποκλειστεί από την δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Είναι σαφές ότι σταδιακά ο δημόσιος χαρακτήρας των δομών του ΕΣΥ μετατρέπεται σε ιδιωτικό, αφήνοντας εκτεθειμένους όσους πολίτες δεν θα δύναται να καταβάλλουν τα απαραίτητα για την περίθαλψη τους.

Ιωαννίδης Παναγιώτης

Οικονομολόγος

ΜΒΑ PhD


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης