Οι ΕΛΛΗΝΕΣ και οι άλλοι

Έλληνες  07/02/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Ιωάννα Καραδήμα,

υποψήφια Βουλευτής Ανατολικής Αττικής

"Οὐ πολλοῦ δέω χάριν ἔχειν, ὦ βουλή, τῷ κατηγόρῳ, ὅτι μοι παρεσκεύασε τὸν ἀγῶνα τουτονί"

Έτσι έγραφε ο Λυσίας, ευχαριστώντας τον αντίπαλό του που του είχε κάνει μήνυση, γιατί με αυτό τον τρόπο μπορούσε, δημόσια, να εκφράσει τις θέσεις του. Ε, λοιπόν και εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ, πρέπει να ευχαριστούμε αυτούς που σκέφτηκαν και έφεραν στη Βουλή αυτήν, την αντισυνταγματική (Συνταγματολόγοι το είπαν), τροπολογία. 

Γιατί; Μα γιατί πολύ απλά, μας έκαναν τη μεγάλη χάρη, να μας ξεχωρίσουν από τους αντιπάλους μας,  στα μάτια όλης της ελληνικής κοινωνίας. Να μας ξεχωρίσουν, αφενός από το κόμμα των κομμάτων εξουσίας αλλά συγχρόνως και από τα δήθεν αντισυστημικά μορφώματα της δεξιάς και της αριστεράς.

Απέδειξαν με αυτήν τη μεθόδευσή τους, και στον πιο κακοπροαίρετο, ότι υπάρχουν αυτοί και εμείς. Εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ που εκφράζουμε τον Εθνικισμό των πατριωτών, ως το μόνο αντίβαρο στο σύστημά τους. Από την άλλη "αυτοί", τα κόμματα εξουσίας που με διαφορετικά ονόματα και πρόσωπα εκφράζουν την ίδια πολιτική. Την πολιτική των Μνημονίων,  των εθνικών υποχωρήσεων, των σκανδάλων, της κλοπής του δημοσίου χρήματος, της υποταγής στη φτωχοποίηση της οικονομίας της αγοράς, τη διάλυση της μεσαίας τάξης, της αντικατάστασης πληθυσμού, της απαιδείας και της οικογένειας του γονέα ά και β'. 

"Αυτοί", της δήθεν αντισυστημικής αριστεράς που ζει στα αποφάγια του αστισμού. "Αυτοί", της δήθεν πατριωτικής διαμαρτυρίας που ελπίζουν σε ένα κομμάτι της πίτας εξουσίας. "Αυτοί" όλοι, που μιλούν για Δημοκρατία και εννοούν ένα πλέγμα εξουσίας με αυτούς που θέλουν και αυτούς που τους βολεύουν.

Όλους αυτούς τους ευχαριστούμε που μας βάφτισαν και επίσημα ως τη μόνη εναλλακτική στο σύστημα της παρακμής τους. Την εναλλακτική της πατρίδας και της κοινωνίας. Τους ευχαριστούμε για τα εύσημα να είμαστε η μόνη εθνική και κοινωνική αντιπολίτευση. Και ας ξέρουν πως την πατρίδα μας θα την πάρουμε πίσω, για το καλό των Ελλήνων και το κακό όσων τη θεωρούν τσιφλίκι τους.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης