Όμοιος Ομοίω αεί πελάζει

Έλληνες  24/08/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ίσως μας το φύλαγε σαν δώρο έκπληξη. Πάντως ο πρωθυπουργός τα κατάφερε για άλλη μια φορά να εκθέσει την Ελλάδα μας σε διεθνές επίπεδο. Επέλεξε να καλέσει τον Ζελένσκι, την ώρα που έχουν μαυρίσει οι ψυχές μας. Την ώρα που έχουν παραδώσει τη χώρα μας στις αδηφάγες φλόγες. Φλόγες που θεριεύουν από την διαχρονική ανικανότητα των κυβερνόντων και την ανεξέλεγκτη δράση των κάθε λογής εμπρηστών. Για πολλοστή φορά ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να είναι το “κανίς” των παγκοσμιοποιητών, εις βάρος των συμφερόντων της Ελλάδος. Αδιαφορώντας για τη θέληση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, υιοθέτησε την υστερία των αντιρωσικών ενεργειών, αντί να στηρίξει την ειρήνη.   

            Ο παραλογισμός ξεκίνησε ακόμα και από το σκηνικό που στήθηκε γι αυτήν την συνάντηση. Με διθυράμβους εξαγγέλθηκε σύνοδος των ηγετών των Δυτικών Βαλκανικών χωρών. Έτσι διέταξε η ευρωπαία τοποτηρητής του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Και ξαφνικά, σε αυτή τη σύσκεψη καλούν τον χρήσιμο ηλίθιο, ονόματι Ζελένσκι. Αλήθεια, ως τι τον κάλεσαν; Η Ουκρανία απέχει χιλιάδες χιλιόμετρα από τα Βαλκάνια. Ξέχασα. Τον κάλεσαν ως μαριονέτα του γεροντάκου με άνοια, του Biden, που δήθεν κυβερνά τις ΗΠΑ. Κανέναν “δημοκράτη” δεν ενοχλεί που ανέβηκε ο Ζελένσκι στην εξουσία με πραξικόπημα. Αντιθέτως τον χειροκροτούν που “θρέφει” τους ναζί του τάγματος Αζόφ. Όλοι οι “δημοκράτες ηγέτες” της Ευρώπης (σ.σ. Με εξαίρεση τον εθνικιστή Όρμπαν και τον μονίμως ελισσόμενο Ερντογάν) σπεύδουν να εξαθλιώσουν τους λαούς τους με τις παράλογες κυρώσεις στη Ρωσία και την αλόγιστη προμήθεια δωρεάν εξοπλισμού στην Ουκρανία.

            Τα απολύτως ελεγχόμενα ΜΜΕ της δήθεν πολιτισμένης Δύσης δομούν το πορτραίτο ενός πατριώτη Ζελένσκι. Αλλά η μαύρη πραγματικότητα δεν κρύβεται πίσω από πορτραίτα. Το καθεστώς Ζελένσκι είναι ένα πέρα ως πέρα διεφθαρμένο καθεστώς που κυβερνά απολυταρχικά την Ουκρανία, χωρίς να υπάρχουν κόμματα ή ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, χωρίς εκλογές κλπ.  Στην Ουκρανία η διαφθορά είναι ενδημική, σε προσωπικό και θεσμικό επίπεδο.Τα δισεκατομμύρια σε όπλα και κονδύλια που οι λαοί της Δύσης, χωρίς τη συγκατάθεσή τους, έχουν πληρώσει για τη στήριξη της Ουκρανίας, πολλές φορές καταλήγουν σε προσωπικούς λογαριασμούς “ημετέρων”. Την στιγμή που Ουκρανοί πεθαίνουν κατά χιλιάδες στο μέτωπο για την “δόξα” του ΝΑΤΟ, άλλοι Ουκρανοί κάνουν διακοπές σε πολυτελή θέρετρα. Αυτό είναι άλλο ένα επίτευγμα των Ουκρανών αξιωματικών της στρατολογίας που δέχονται αφειδώς δωράκια από τους ισχυρούς του καθεστώτος Ζελένσκι. Για παράδειγμα, η οικογένεια του επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοίκησης της Οδησσού, Γιεφχέν Μπορίσοφ, αγόρασε πρόσφατα ακίνητη περιουσία στις ισπανικές ακτές και αυτοκίνητα αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

            Μέχρι και εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων γίνεται από κρατικούς αξιωματούχους. Ανοίγοντας μια παρένθεση να θυμίσουμε ότι αυτή η εξαιρετικά αποτρόπαια πράξη γινόταν αποδεδειγμένα από αλβανόφωνους κοσσοβάρους με όργανα νεαρών Σέρβων τους οποίους κατακρεουργούσαν στο «κίτρινο σπίτι», το σφαγείο του UCK, στην βόρειο Αλβανία. Ήταν  τότε, το 1999, που αμερικανοί και ΝΑΤΟ βομβάρδιζαν και διέλυαν την Γιουγκοσλαβία, σπέρνοντας δυστυχία στους λαούς της, εν ονόματι πάλι της “δημοκρατίας”. Παρ’ όλες αυτές τις πράξεις που βαρύνουν την «σωστή πλευρά της ιστορίας», που όμως έντεχνα κρύβονται και ξεχνιούνται, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε επίσημα τον τέως UCK πρωθυπουργό του Κοσόβου Albin Kurti σε αυτήν την συνάντηση. Δηλαδή, επειδή έτσι το θέλουν οι αμερικανοί, η κυβέρνησή μας σπεύδει να χαλάσει τις παραδοσιακά άριστες σχέσεις μας με την Σερβία. 

            Ας επανέλθουμε όμως στο καθεστώς Ζελένσκι, το οποίο με αιχμή του δόρατος τους ναζί του Αζόφ, εξόντωνε συστηματικά τους ρωσόφωνους πληθυσμούς των ανατολικών επαρχιών της χώρας του. Ένα καθεστώς που για το κίβδηλο “όραμα” της ένταξης στο ΝΑΤΟ (σ.σ. Για το οποίο ούτε ρωτήθηκε, ούτε συμφώνησε ο Ουκρανικός λαός), σκότωσε 400.000 Ουκρανούς, δεκάδες χιλιάδες Ρώσους, μετέτρεψε σε σωρούς ερειπίων δεκάδες ουκρανικές πόλεις και σε παλιοσίδερα χιλιάδες οπλικά συστήματα πληρωμένα από τους λαούς της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Και όλα αυτά γιατί οι παγκοσμιοποιητές, με “πιόνι” τον Ζελένσκι, επέλεξαν να μετατρέψουν την Ουκρανία σε ένα αντιρωσικό προγεφύρωμα για λογαριασμό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Ο Ζελένσκι κατέστησε τον Ουκρανικό λαό το μεγάλο θύμα στο γεωπολιτικό παιχνίδι του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών να εξαντλήσουν την Ρωσία που είναι ο μεγάλος στρατιωτικός και κυρίως ιδεολογικός τους αντίπαλος.

            Όλη αυτή η, τελείως επιγραμματική, αναφορά στα “κατορθώματα” του καθεστώτος Ζελένσκι έγινε για να κρίνει ο αναγνώστης αν ο τίτλος του παρόντος άρθρου (από το «Συμπόσιον» του Πλάτωνα) είναι εύστοχος. Απλώς να θυμίσω τα αντίστοιχα “κατορθώματα” της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αυτού του συρφετού των απάτριδων, που μας κυβερνά. Αυτών που ευτέλισαν τους Θεσμούς, κουρέλιασαν το Σύνταγμα, αγνόησαν τα ανθρώπινα δικαιώματα, μας κλέβουν το χαμόγελο, κατέλυσαν τη Δημοκρατία, “σέβονται” την προδοσία της Μακεδονίας μας και προετοιμάζονται για τις “Πρέσπες” του Αιγαίου, “ξέχασαν” τα σκλαβωμένα αδέλφια μας της Βορείου Ηπείρου, αρέσκονται στο «μπόλιασμα με λαθρομετανάστες», κατέστησαν την Ελλάδα ένα κράτος παρία με την δουλοπρεπή πολιτική τους, προσπαθούν να διαλύσουν την οικογένεια, διέλυσαν το κοινωνικό κράτος, μας καταβαράθρωσαν ηθικά και οικονομικά (σ.σ. Το οικονομικό θαύμα του Μητσοτάκη: Μέσα σε 2,5 έτη το χρέος, αυξήθηκε κατά 30 δις και εκτοξεύτηκε στα 434,7 δισ.  Υπενθυμίζουμε ότι το εγκληματικό «Haircut» έγινε το 2012, επί κυβερνήσεως Σαμαρά, με κρατικό χρέος στα 350 δις). Και το χειρότερο: Μας κυβερνούν αυτοί που σχεδιάζουν και ονειρεύονται μια Ελλάδα χωρίς Έλληνες.

            Ας μην ξεχνάμε όμως και τον απερίγραπτο Δήμαρχό μας, κ. Μπακογιάννη, ο οποίος όταν πριν ένα χρόνο (21/08/2022) επισκέφθηκε τον Ζελένσκι είπε μεταξύ άλλων: «Η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας είναι μια μακρά διαδικασία που πρέπει να ξεκινήσει σήμερα…. Η Αθήνα με όλες της τις δυνάμεις θα είναι μέρος της κοινής ευρωπαϊκής προσπάθειας για την ανοικοδόμηση των ουκρανικών πόλεων και της στήριξης του φίλου ουκρανικού λαού». Ότι ακριβώς είπε πρόσφατα και ο θείος του. Δύσμοιρε ουκρανικέ λαέ, δεν σε έφτανε η τεράστια δοκιμασία σου από τον πόλεμο και από τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησής σου, τώρα έρχονται να σε “σώσουν” και οι άριστοι – άχρηστοι του Μητσοτάκη. Τώρα θα πληρώσεις πανάκριβα, άχρηστες ζαρντινιέρες, πεζόδρομους για τους πακιστανούς και κακόγουστες φιέστες. Ετοιμάσου τώρα για ένα τρελό πάρτι απ’ ευθείας αναθέσεων, με δημόσιο χρήμα, προς όφελος διαφόρων φίλων και ημετέρων και σε βάρος των πολιτών της πόλης. Ο κ. Μπακογιάννης έχει μεγάλη εμπειρία σε αυτό. Θυμίζουμε πως με την ευκαιρία της νομοθεσίας για τον κορωνοϊό, από 01/03/2020 έως 15/11/2021, ο Δήμος Αθηναίων προέβη σε απ’ ευθείας αναθέσεις ύψους 41.760.028,60 €, για εν πολλοίς άχρηστα έργα και προμήθειες. Κατά την κακοκαιρία «Ελπίς» (σ.σ. θυμάστε τότε που με μερικούς πόντους χιόνι διαλύθηκαν τα πάντα και ο κρατικός μηχανισμός έδειξε περίτρανα για άλλη μια φορά την πλήρη ανικανότητά του) ο κ. Μπακογιάννης έδωσε εντολή εκτέλεσης κατεπειγουσών εργασιών σε εργολάβους, φυσικά πάντα με απ’ ευθείας αναθέσεις. Το συνολικό ποσό έφτασε τα 450.000 €. Εδώ πρωτοτύπησε λίγο. “Ξέχασε” να πάρει παραστατικά για την καταβολή των χρημάτων. Πρυτάνευσε η λογική: «Πληρώνω με τα λεφτά των δημοτών και λογαριασμό δεν δίνω». Βέβαια ο κ. Μπακογιάννης μας εκπαίδευσε, δωρεάν, στο να μην περπατάμε σε συγκεκριμένες γειτονιές, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος ληστείας, δολοφονίας ή βιασμού από συμμορίες αλλοδαπών ή ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων. Η εκπαίδευση περιελάμβανε και μαθήματα «πολιτικής ορθότητας», έτσι  μάθαμε να μην τα λέμε αυτά, ούτε να τα καταγγέλλουμε γιατί αυτό είναι «ρατσισμός».

            Τέλος, ακούσαμε πάλι τα φληναφήματα περί «σωστής πλευράς της ιστορίας». Κατ’ αρχάς ουδέποτε ρωτήθηκε ο Ελληνικός λαός, αν θέλει να καταστεί η Ελλάδα «εχθρικό κράτος» της ομόδοξης και παραδοσιακά φίλης Ρωσίας. Ούτε αν θέλει να βοηθάει με όλους τους τρόπους το διεφθαρμένο καθεστώς της Ουκρανίας. Μέχρι και τα νησιά μας αφοπλίσαμε για να του στείλουμε όπλα, που έχει πληρώσει ο Ελληνικός λαός. Πάντα “διορατική” η κυβέρνησή μας, αποφασίζει να σταθεί στο πλευρό της καταδικασμένης να ηττηθεί Ουκρανίας. Έτσι τη διέταξαν οι παγκοσμιοποιητές, αυτό κάνει. Φυσικά ο κ. Μητσοτάκης ξέχασε τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, που έχει κάνει αυτή η “σωστή πλευρά”: Χιροσίμα, Ναγκασάκι, Βιετνάμ, Κύπρος (δύο φορές: Μία με τη Βρετανική κατοχή και μία με τον Αττίλα), Ιράκ, Σερβία, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία, εγκαθίδρυση δικτατορικών καθεστώτων εγκληματικότητας και ναρκωτικών (μπανανίες) στη Λατινική Αμερική, αποτελούν δειγματοληπτικά κάποιες από τις μελανές σελίδες της “σωστής πλευράς”. Αυτή η “σωστή πλευρά” είναι τώρα που χρησιμοποιεί τις απαγορευμένες βόμβες διασποράς για να δολοφονούν αμάχους, τώρα κυρίως Ρώσους. Από την αρχή όμως του πολέμου ο Ζελένσκι αδιαφόρησε ακόμη και για τους Ουκρανούς αμάχους. Η Διεθνής Αμνηστία στις 04/08/22 αναφέρει: «…Εγκληματίες πολέμου οι Ουκρανοί. Αποδεικνύεται ότι χρησιμοποιούν τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες».

            Προς Θεού, δεν λέμε ότι σε όλα είναι σωστός ο Πούτιν, αλλά μήπως η “σωστή πλευρά”, είναι μόνο η προάσπιση των Εθνικών μας συμφερόντων και η τήρηση μιας Εθνικά ανεξάρτητης πολιτικής, με γνώμονα την Ειρήνη και την αυτοδιάθεση των Εθνών, χωρίς δουλοπρέπεια σε κανέναν δήθεν σύμμαχο. Μήπως η μοναδική “σωστή πλευρά” είναι αυτή για την οποία αγωνίζεται το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ; Δηλαδή μια Ελλάδα δυνατή, κυρίαρχη, ανεξάρτητη, που θα ανήκει αποκλειστικά σε ελεύθερους, ευτυχισμένους Έλληνες.

            Αναφερθήκαμε στις καταπληκτικές ομοιότητες των Ζελένσκι – Μητσοτάκη – Μπακογιάννη. Υπάρχει όμως και μια διαφορά. Μητσοτάκης και Μπακογιάννης έχουν τα αξιώματα και κάνουν ότι κάνουν με τη δική μας ψήφο και τη δική μας ανοχή. Σύντομα πάλι θα κρατάμε αυτό το μικρό θαυματουργό χαρτάκι στα χέρια μας. Μήπως θα πρέπει αυτή την φορά να προσέξουμε λίγο παραπάνω; Μήπως θα πρέπει με αυτό τα χαρτάκι να αρχίσουμε να ξηλώνουμε αυτό το μαύρο πέπλο της παγκοσμιοποίησης που σκεπάζει τις ζωές μας; Ας μην “συνηθίσουμε” αυτό το πέπλο. Ας μάθουμε να ζούμε πραγματικά και όχι να επιβιώνουμε. Ας ξεκινήσουμε από την αιώνια πρωτεύουσα του Πολιτισμού, την Αθήνα μας. Ας της χαρίσουμε έναν αντάξιο Δήμαρχο. Έναν Δήμαρχο που αποδεδειγμένα διαθέτει Ήθος, Αξίες και Ιδανικά. Ας χαρίσουμε στην Αθήνα μας τον Ηλία Κασιδιάρη. Είναι ο μόνος που μπορεί να την κάνει ξανά «διαμαντόπετρα στης γης το δακτυλίδι.»      

Αργυρώ (Ρίκα) Θωμάκου, (″Φλόγα του Ταινάρου″)

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Συνδυασμό: «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ»


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης