Παρόντες οι ΕΛΛΗΝΕΣ στο Σύνταγμα ενάντια στην υποχρεωτική στείρωση των κατοικίδιων ζώων

Έλληνες  24/05/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες στο Σύνταγμα ενάντια στο νομοσχέδιο «Άργος» που αφορά τη στείρωση όλων των δεσποζόμενων ζώων. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν χιλιάδες κυνόφιλοι και απλοί πολίτες. Από την πλατεία Συντάγματος δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ο Χρήστος Μουλάς, κυνόφιλος και διαπνεόμενος από αισθήματα φιλοζωίας, μαζί με υποστηρικτές της νεολαίας, συμμετείχαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, ενημερώνοντας μάλιστα αρκετό κόσμο για τους λόγους που είμαστε αντίθετοι με την υποχρεωτική στείρωση.

Να τονίσουμε εδώ ότι ο χρόνος διαβούλευσης του νομοσχεδίου τελείωσε. Τα αποτελέσματα;

Ρεκόρ συμμετοχών συγκέντρωσε η δημόσια διαβούλευση του νέου νόμου για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, η οποία έληξε την Πέμπτη 20/05.

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καταδεικνύοντας το μεγάλο ενδιαφέρον που τρέφει ο κόσμος για τα ζώα συντροφιάς. Αξιοσημείωτη, όμως, είναι η καταψήφιση των Άρθρων 5 και 6, για τα οποία υπήρξε εξαρχής έντονη δυσαρέσκεια στις τάξεις των κυνόφιλων, καθώς και απλών ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς.

Συγκεκριμένα, για το Άρθρο 5 κατατέθηκαν 10633 σχόλια εκ των οποίων 8613 λένε ΟΧΙ στην υποχρεωτική στείρωση ποσοστό 81% ενώ 2020 λένε ΝΑΙ, με ποσοστό 19 %.

Στο άρθρο 6 το ποσοστό των σχολίων που λένε ΝΑΙ στην ερασιτεχνική εκτροφή ξεπερνά το 90%.

Ο Χρήστος Μουλάς δήλωσε:

«Κάθε λογικός νους, λέει όχι στον ευνουχισμό των ζώων μας. Όχι στην στείρωση των κατοικίδιων ζώων μας. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους, το υπουργείο εσωτερικών και η τοπική αυτοδιοίκηση. Ας ελέγξουν πού πάνε όλα αυτά τα λεφτά που χορηγούν από τον δημόσιο κορβανά για να επιδοτείται η συλλογή των αδέσποτων και η στείρωσή τους. Των αδέσποτων όχι των δεσποζόμενων ζωντανών».

Υ.Γ. Το πανό που έκλεψε τις εντυπώσεις σήμερα και αναφερόταν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, έγραφε: «Ανέμελος τουρίστας; ΝΑΙ! Πρωθυπουργός; ΟΧΙ!».


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης