Η πατριωτική ψήφος των ομογενών

Έλληνες  19/03/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Ιωάννα Καραδήμα

Πόσο όμορφο είναι να βλέπεις στο κέντρο της Νέας Υόρκης, να παρελαύνουν οι ομογενείς με παραδοσιακές στολές. Πόσο συγκινητικό είναι να βλέπεις την όπερα του Σίδνεϋ, φωταγωγημένη με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας. Αυτοί είναι οι ομογενείς μας που με κάθε ευκαιρία δείχνουν το ποσό Έλληνες αισθάνονται και το ποσό αγαπούν αυτόν τον τόπο. Με τα σχολεία τους που μαθαίνουν τα ελληνικά στα παιδιά τους, με τους συλλόγους, τις Εκκλησίες που κρατούν την εθνική παράδοση άσβεστη. Μόνοι τους, με ελάχιστη βοήθεια από το κράτος αλλά με σύμμαχο την αγάπη τους για τον τόπο καταγωγής τους.

Όταν είσαι μακριά από την Ελλάδα, λένε, πως είσαι δύο φορές Έλληνας. Και αυτό οι Έλληνες του εξωτερικού, σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία το αποδεικνύουν με κάθε ευκαιρία. Στις επόμενες εκλογές, οπότε και αν γίνουν, οι ομογενείς αυτοί θα έχουν έναν ακόμη τρόπο να δείξουν την αγάπη τους για τον τόπο τους. Με την ψήφο τους. Ένα πάγιο αίτημα των Ελλήνων της διασποράς, έγινε πραγματικότητα. Να μπορούν δηλαδή με την ψήφο τους (δυστυχώς όχι όλοι, αλλά ένα μέρος εξ αυτών βάσει των προϋποθέσεων του σχετικού νόμου), να έχουν άποψη για τα όσα γίνονται στον τόπο καταγωγής τους. Αυτό το δικαίωμά τους, το πολέμησε η αριστερά όσο μπορούσε γιατί ξέρει ότι από την πατριωτική ψήφο δεν έχει λαμβάνειν. Η αριστερά που δεν έχει πρόβλημα να ψηφίζει ο κάθε τυχάρπαστος μετανάστης στην Ελλάδα, αλλά θέλει να στερεί από τους Έλληνες του εξωτερικού τα δικαιώματά τους. Από την άλλη, η ΝΔ, αφού με καθυστέρηση, έκανε πραγματικότητα την ψήφο ενός τμήματος της ομογένειας, τώρα, κοιτάει πώς να την εκμεταλλευτεί μικροκομματικά. Λες και δεν κυβερνούσε για δεκαετίες η ΝΔ αυτή την χώρα, λες και δεν ήταν και αυτή συνένοχος στην αδιαφορία και στην εγκατάλειψη των Ελλήνων της αλλοδαπής.

Όμως όχι κύριοι πολιτικάντηδες, οι ομογενείς δεν είναι "αμερικανάκια", για να ξεχνούν ούτε μπορείτε να τους τάζετε θεσούλες στο δημόσιο. Οι ομογενείς θα ψηφίσουν με γνώμονα την αγάπη τους για την Πατρίδα και το ποιος θέλει το καλό αυτής. Όταν αυτοί κατέβαιναν στους μακρινούς τόπους διαμονής τους, κατά χιλιάδες, και διαδήλωναν για την Μακεδονία, θα ξεχάσουν τώρα το ποιος την ξεπούλησε; Όχι βέβαια. Γι’ αυτό και οι Έλληνες για την Πατρίδα, είναι η πατριωτική επιλογή των Ελλήνων του εξωτερικού. Γιατί είναι η παράταξη που θέλει την Ελλάδα για τους Έλληνες και όχι χάριν των αλλοδαπών. Αυτό, το κόμμα μας το έχει αποδείξει και θα το δείχνει συνέχεια. Γι’ αυτό και όσοι στην κυβέρνηση, ονειρεύονται πρόωρες εκλογές, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους την ψήφο των ομογενών, θα εκπλαγούν οικτρά.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης