Ο Βασιλιάς είναι γυμνός

Έλληνες  19/03/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Άρθρο του Μιχαήλ Παναγιωτόπουλου,

Αντιναυάρχου (ε.α.) ΠΝ

Μοιάζει παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, αλλά δυστυχώς είναι η πραγματικότητα. Ο «Βασιλιάς» ΕΙΝΑΙ γυμνός. Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη ΕΙΝΑΙ γυμνή. Είναι γυμνή και δεν μπορεί πλέον να το κρύψει, ούτε και στα πιο καλοπροαίρετα μάτια, ούτε και στα πιο αθώα μάτια. Δεν μπορεί να το κρύψει ούτε μέσα από τις καλοπληρωμένες οθόνες και τα ακριβοπληρωμένα στόματα.

Φαίνεται πλέον καθαρά, μέσα από τις φανερές αλλά και τις «μυστικές» δημοσκοπήσεις, ότι ο κόσμος αρχίζει και βλέπει τη πραγματικότητα και καταλαβαίνει τι γίνεται. Δεν είναι δυνατόν ο «βασιλιάς να κυκλοφορεί γυμνός», στην Πάρνηθα, να γευματίζει στην Ικαρία, να πίνει το καφεδάκι του στο Κολωνάκι και να μην βλέπουν πλέον την γύμνια του.

Δεν γίνεται να «χαρίζονται» στις Εθνικές Οδούς, ενώ άνθρωποι πεθαίνουν επειδή κόπηκε το ρεύμα ή επειδή πέρναγαν έξω από την Βουλή την λάθος στιγμή. Τα δύο τελευταία φυσικά και έχουν σχέση με το περιβάλλον του «Βασιλιά», γιατί θα έπρεπε να υπάρχει μέριμνα τα πράγματα να γίνονται όπως πρέπει. Δεν γίνεται να γίνονται νονοί οι «αυλικοί» ενώ όλος ο κόσμος περιμένει να κάνει γάμους, αποχαιρετάει πολύ περιορισμένα τους εκλιπόντες συγγενείς και περιμένει μέσα στο σπίτι για να ακούσει τα νέα μέτρα.

Ο «Βασιλιάς» ΕΙΝΑΙ γυμνός και επειδή το ξέρει και ο ίδιος δεν θα αφήσει το κόσμο να πάει στην παρέλαση, για να μην κολλήσουν την «αρρώστια». Δεν τον νοιάζει όμως εάν στριμώχνονται στα πολυκαταστήματα ή στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Και τι κάνει επειδή είναι γυμνός και το ξέρει; Πρώτα και κύρια, διώχνει, φυλακίζει και προσπαθεί να φιμώσει αυτούς που τον ενοχλούν. Αυτούς που βλέπουν την αλήθεια και τολμάνε να μιλήσουν, αυτούς που θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα, αυτούς που η φωνή τους είναι δυνατή και την φοβάται, αυτούς που κάθε βίντεο που ανεβάζουν, συγκεντρώνουν σε λίγες ώρες πολλές χιλιάδες εύσημα (βαρβαριστί Like). Κατεβάζει λογαριασμούς από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιορίζει την ευχέρεια του λόγου και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ με πρόσχημα την ίδια την δημοκρατία. Μπορεί να υπάρχουν στεγανά στα μέσα αυτά, αλλά τα στεγανά δημιουργούνται μόνο όταν οι δημοσιεύσεις δεν είναι δημόσιες αλλά περιορίζονται στο «φιλικό» περιβάλλον. Η δημοκρατία δεν περιορίζεται από τα μέσα αλλά από τους ανθρώπους που τα χειρίζονται. Μέσα στα πολλά Like θα υπάρχουν και αρκετά Dislike και αυτά είναι που πρέπει να προσέξει και να αναλύσει κάποιος ορθά σκεπτόμενος, ιδιαίτερα ένας πολιτικός, πόσο μάλλον ένας «Βασιλιάς».

Μπορεί πίσω από τα 60 χιλιάδες Dislike να νομίζει η παρούσα κυβέρνηση ότι υπάρχει κάποια υπόνοια σχεδίασης, αλλά σίγουρα είναι ένα βουνό διαμαρτυρίας που ορθώνεται, ένα βουνό διαμαρτυρίας που δεν μπορεί κανείς ούτε να το αγνοήσει, ούτε να το φιμώσει. Είναι ένα μεγάλο κύμα που σε λίγο καιρό, με τα απανωτά ολισθήματα της κυβέρνησης του Μητσοτάκη τόσο στο εσωτερικό όσο και στα εθνικά μας θέματα, θα διογκωθεί και θα γίνει τσουνάμι. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν φιμώνονται, εκτός και αν έχουμε παρόμοιο καθεστώς με την Τουρκία, την Κίνα, την Βόρεια Κορέα, το Τουρκμενιστάν και το Ιράν. Μόνοι σας υποστηρικτές σε λίγο καιρό θα είναι οι λαθρομετανάστες «Επενδυτές» και οι «εξωτικοί» προορισμοί που κάνουν Like στις αναρτήσεις σας από το Ιράκ, το Ουαγκαντουγκού, την Κασαμπλάνκα και το Λάγος.

Προσπαθήσατε να μας φιμώσετε αλλά δεν τα καταφέρατε. Προσπαθείτε να φοβίσετε τους Έλληνες, αλλά δεν τα καταφέρνετε. Προσπαθείτε να περιορίσετε την «πανδημία», αλλά δεν τα καταφέρνετε. Προσπαθείτε να οδηγήσετε τους Έλληνες στη φτώχια και στην υποβάθμιση, αλλά δεν θα τα καταφέρετε. Προσπαθείτε να ξεπουλήσετε ό, τι πουλιέται, από Εθνική κυριαρχία, από Πολιτισμό, από Ιστορία, αλλά δεν θα τα καταφέρετε. Δεν θα τα καταφέρετε γιατί οι «Έλληνες για την πατρίδα» είναι εδώ, κάθε μέρα και πιο δυνατοί, με τις περισσότερες προβολές και εύσημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όχι μέσα από στεγανά αλλά δημόσια μέσα στην ελληνική κοινωνία. Οι «Έλληνες για την πατρίδα» είναι εδώ και όχι μόνο βροντοφωνάζουν αλλά ακούγονται ολοένα από περισσότερους, και φωνάζουν προς όλους με δύναμη ότι «Ο Βασιλιάς είναι γυμνός».


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης