Μια απάντηση στις δηλώσεις Ασάφογλου: Κάτω τα χέρια από την Θράκη!

Έλληνες  19/03/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό την εγκατάλειψη της Θράκης μας διαχρονικά από τις κυβερνήσεις και την εργαλειοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας εκεί από την Τουρκία, χωρίς κανένας στην Ελλάδα να ευαισθητοποιείται. Μεταφέρουμε την είδηση από τα μίντια της Ροδόπης και στη συνέχεια θα κάνουμε και το απαραίτητο σχόλιό μας.

Η είδηση: Η εκπομπή «Ειδικές Αποστολές» της ΕΡΤ1 πραγματοποίησε οδοιπορικό στη Θράκη για τη μουσουλμανική μειονότητα, υπό την κάτωθι περιγραφή: «Την ώρα που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε κομβικό σημείο κι ενώ η Άγκυρα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, εργαλειοποιεί τη μειονότητα της Θράκης, ο Πιέρρος Τζανετάκος πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό στη Ροδόπη και την Ξάνθη. Πώς διαμορφώνεται η συνείδηση της μουσουλμανικής μειονότητας και ποια η σχέση της με την Άγκυρα; Ποιες οι διαχρονικές διαφορές της με την ελληνική διοίκηση; Συνομιλήσαμε με μουσουλμάνους μειονοτικούς και χριστιανούς της Κομοτηνής και της Ξάνθης, σε μια προσπάθεια ν’ αναδείξουμε την ιδιόρρυθμη κατάσταση που επικρατεί σε πολύ καίριο σημείο του ελληνικού χάρτη, εκεί που η Ευρώπη συναντάται με την Ανατολή». Μεταξύ άλλων, στο ρεπορτάζ μίλησε κι η πρόεδρος του κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ/DEB) Τζιγδέμ Ασάφογλου, η οποία για ακόμη μία φορά μίλησε για «τουρκική» ταυτότητα στη μουσουλμανική μειονότητα Θράκης, λέγοντας μεταξύ άλλων «το να λέω ότι είμαι Τουρκάλα ή ότι είμαι Τούρκος ή αυτός ο σύλλογος είναι Τουρκικός, δεν απειλεί καμία εθνική ασφάλεια». την εκπομπή μίλησαν οι: Τσιγδέμ Ασάφογλου πρόεδρος κόμματος Ισότητας Ειρήνης Φιλίας (ΚΙΕΦ), Στέργιος Γιαλάογλου δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Σελίμ Ισά πρόεδρος ΔΕΜΠ Κομοτηνής, Άγγελος Συρίγος υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σουμεγιέ Ιμάμ καθηγήτρια Θεολογίας, Οντέρ Μουμίν δήμαρχος Ιάσμου, Οζγκιούρ Φερχάτ οδοντίατρος, Χουσεΐν Μπαλτατζή ιατρός-πρόεδρος συλλόγου επιστημόνων μειονότητας Δυτικής Θράκης, Αντώνης Λιάπης δρ. κοινωνιολογίας ιδρυτής μουσείου καλαθοπλεκτικής των Ρομά, Κώστας Γούναρης δικηγόρος.

Εμείς: Ας μην έχουμε αυταπάτες. Κανένας Έλληνας πολιτικός δεν θα ενδιαφερθεί για τη Θράκη μας. Κανένας πολιτικός δεν είναι ικανός να απαντήσει εμπράκτως στις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις ΚΑΙ στην Θράκη. Ίσως δούμε και την πιο πάνω «κυρία» καλεσμένη στο Μέγαρο Μαξίμου. Είναι επιτακτική ανάγκη η στήριξη στους Έλληνες για την Πατρίδα. Είναι απαραίτητο για αρχή να ακουστεί η ελεύθερη και πατριωτική φωνή του Ηλία Κασιδιάρη μέσα στο κοινοβούλιο. Κάτω τα χέρια από την Θράκη. Απέλαση όλων των τούρκων πρακτόρων! Κλείσιμο του προξενείου της Κομοτηνής!

Χ.Μ.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης