Πόρτα από παντού στους συκοφάντες

Έλληνες  21/03/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μετά την αρνητική απάντηση που έλαβαν εκείνοι που έσπευσαν να περάσουν το γνωστό και μη εξαιρετέο πλέον ψήφισμα, προκειμένου να λάβουν θετική ψήφο σε έναν Δήμο, όπου έχω γράψει πολλά χιλιόμετρα ως δημοτικός σύμβουλος και ως Αντιδήμαρχος, θέλω να καταθέσω κάποια πράγματα, για να συνειδητοποιήσουν ορισμένοι τι κάνουν.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι ασφαλώς και πρέπει να είναι ως άτομα, μονάδες με βούληση και όχι όργανα τυφλής υπακοής στους κομματικούς μηχανισμούς. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν ο κάθε υποψήφιος, οφείλει αλλά και πρέπει να εκφράζει ελεύθερα τη βούληση και τις απόψεις του. Γιατί θυμίζω πως οι συνδυασμοί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι κομματικοί όπως λέει και ο νόμος, άσχετα αν κάποιοι εδώ και πολλά χρόνια, τους έχουν συνδέσει άρρηκτα με τα κόμματα. Η άποψη του καθενός, όταν εκφράζεται στον δημόσιο διάλογο με κόσμιο τρόπο, μπορεί να είναι αντίθετη από τις συνηθισμένες, αλλά (στη θεωρία) είναι αυτονόητα σεβαστή από όλους. Για αυτό το δικαίωμα, δεν έχω κάνει ποτέ καμία έκπτωση και αυτό το γνωρίζουν καλά, όσοι έχουν παρακολουθήσει την πορεία μου στον αυτοδιοικητικό στίβο, όπου έχω μπει στην τέταρτη δεκαετία παρουσίας μου.

Αυτό όμως είναι εντελώς διαφορετικό από τις ύβρεις και τις συκοφαντίες, εναντίον ενός προσώπου. Θέλει ακόμα περισσότερο θράσος δε, να φέρνεις ψήφισμα κατά της δίωξής σου από την Δικαιοσύνη και να επιχειρείς να τύχει της ευρύτερης αποδοχής ενός δημοτικού ή περιφερειακού Συμβουλίου όταν μέσα στην επιστολή με την οποία θες να το περάσεις, διαπράττεις τα ίδια αδικήματα. Δηλαδή συνεχίζεις την κατασυκοφάντηση και την σπίλωση της τιμής και της υπόληψης του ατόμου που έχεις στοχοποιήσει. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει και το περιθώριο, ν’ αντιληφθεί κάποιος πως έχεις κάνει λάθος. Όχι, είσαι κατά συνείδηση ένας κοινός συκοφάντης.

Όταν αποκαλείς κάποιον ναζιστή και πολύ περισσότερο εγκληματία, θα υποστείς την δικαστική βάσανο, όπως πολλάκις ξεκαθάρισα από τη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η διαδικασία. Επιπλέον είναι αδιανόητο, άνθρωποι να προσπαθούν να υπερασπιστούν τους συκοφάντες ή εκείνους που επιδοκίμασαν με την ψήφο τους την κατασυκοφάντηση, το μπούλινγκ και την απομόνωση από πολλά δικαιώματα που είχε ένας νόμιμα εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, να κάνουν αυτό που γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες. Να προσπαθούν απεγνωσμένα ν’ αποσπάσουν ψηφίσματα αιτιολόγησης για την απαράδεκτη πράξη τους, από δημοτικά συμβούλια άλλων Δήμων. Αυτές οι κινήσεις, επιβεβαιώνουν τον πανικό, στον οποίο βρίσκονται. Συνοψίζοντας λέω ναι στον δημόσιο διάλογο, υπερασπίζομαι την διαφορετική άποψη, αλλά η κατατρομοκράτηση για τις απόψεις οποιουδήποτε δεν μπορεί ν αποτελεί μέρος της αυτοδιοικητικής και της πολιτικής ζωής. Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους, ανεξάρτητα από την κομματική προέλευση, για τα μηνύματα συμπαράστασης, αλλά και συμβουλών στον δίκαιο αγώνα που κάνω για την προσωπική μου υπόληψη και τιμή. Διαβεβαιώνω πως αν εκλεγώ βουλευτής, θα παλέψω να είμαι όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από ιδεολογικό πρόσημο, στους αγώνες για κοινωνική Δικαιοσύνη και ελευθερία της πατρίδας.

Μπουγάς Τρύφων

Υποψήφιος Βουλευτής Β3 Αττικής Νότιος Τομέας

https://www.zougla.gr/blog/article/2075371?fbclid=IwAR0eimboAhaje0TDygRBorrCJ0_BvAYYfanMJFOI8LLWiDqT4HMFn1Q7QFQ


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης