Ναυάγιο το "success story" του Μητσοτάκη για τον τουρισμό!

Έλληνες  22/05/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Λάμπρος Θεοδόσης

Έχει περάσει μία εβδομάδα από το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα φέτος,  δίχως τυμπανοκρουσίες τύπου Σαντορίνης όπως πέρυσι!

Τίποτα όμως δεν θυμίζει τα προηγούμενα υγιή καλοκαίρια.

Η σεζόν παραδοσιακά στην Ελλάδα ξεκινάει τον Απρίλιο και πάει μέχρι τέλος Οκτωβρίου!
Τελευταία με την άφιξη των Ασιατών (Κίνα και Ασιατικές χώρες), τραβάει για ορισμένους μέχρι και Νοέμβριο.

Φέτος, το καλοκαίρι του 2021 όλα δείχνουν ότι θα έχουμε άλλο ένα τζούφιο καλοκαίρι..

Δυστυχώς για μία σειρά από λόγους που θα αναλύσω παρακάτω, η «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας είναι βαθιά λαβωμένη κυρίως από τους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη και άλλων ευρωπαίων ηγετών.

Ας ξεκινήσουμε όμως από την απλή λογική:

Όταν αποφασίζεις να πας σε ένα μέρος εκτός της χώρας σου για διακοπές ή τουρισμό, το κάνεις πρώτα απ’ όλα για να χαλαρώσεις και να ξεφύγεις από την καθημερνή σου ρουτίνα. Εσύ, η οικογένειά σου ή αυτοί που έχεις επιλέξει να ταξιδέψεις μαζί.

Θέλεις στο μέρος που θα πας να αντιμετωπιστείς με αξιοπρέπεια, να περάσεις καλά και γενικότερα να «γεμίσεις» τις μπαταρίες σου επιστρέφοντας στην πατρίδα σου.

Τώρα η Ελλάδα, με την αντιμετώπιση της «πανδημίας» δείχνει να αποστρέφει και να μην είναι για τους  τουρίστες ο κάποτε ελκυστικός προορισμός..

Όταν ένας υποψήφιος επισκέπτης θέλει να έρθει στην χώρα μας πρέπει να λάβει υπόψιν ότι φτάνοντας εδώ, θα πρέπει να κυκλοφορεί με μάσκα αυτός και τα παιδιά του ντάλα μεσημέρι, από το δωμάτιο του ξενοδοχείου μέχρι να πέσει στην θάλασσα!!

Δηλαδή θα κάνει τροπικό μαύρισμα με όχι μόνο σημάδια στο σώμα από το μαγιό αλλά σημαδεμένος στο πρόσωπο από την χρήση μάσκας!!

Θα κυκλοφορεί με 30+ βαθμούς κελσίου κάτω από το ήλιο!!

Θα τον υποδέχονται στην ρεσεψιόν οι ρεσεψιονίστ πίσω από ένα γυάλινο τοίχος λες και πάει στο γκισέ καμιάς τράπεζας!!

Τα δε ξενοδοχεία all inclusive αποκλείεται να ανοίξουν μπουφέδες όπως παλιότερα οπότε θα σερβίρουν το φαγητό σε πλαστικά μπωλ μίας χρήσης όπως πέρυσι!!

Θα θέλει ο επισκέπτης να πιει τα κοκτέιλ του τα βράδυ με τους φίλους του στα βουβά;; Χωρίς μουσική;;;

Ακόμη και να επιτραπεί η μουσική από Ιούνιο, θα έρθει σε μία χώρα που φημίζεται για την νυχτερινή της ζωή με κλείσιμο των μπαρ στις 12 και απαγόρευση κυκλοφορίας στις 12:30;;;

Υπάρχει και το θέμα της μετακίνησης, πχ αν έχουν έρθει μαζί δύο φιλικά ζευγάρια ή τέσσερις φίλοι και θέλουν να νοικιάσουν ένα μικρό αυτοκινητάκι για να κάνουν το γύρο του νησιού ή γενικότερα να έχουν την άνεση της ελεύθερης μετακίνησης, χωρίς να εξαρτώνται από τα ΜΜΜ που στα νησιά είναι ιδιαίτερα αραιά έως ανύπαρκτα.

Σύμφωνα με το υπάρχον νομικό καθεστώς περί κορωνοϊού, δεν μπορούν να είναι παραπάνω από 3 άτομα στο αυτοκίνητο 2+1 ο οδηγός, και αν θέλουν να είναι παραπάνω θα πρέπει να είναι επίσημα παντρεμένα ζευγάρια ή να έχουν Α ή Β βαθμό συγγένειας!!


Αλλιώς δεύτερο  νοικιαζόμενο αυτοκίνητο είναι υποχρεωτικό!

Μιλάμε για τον απόλυτο παραλογισμό σε μία χώρα που έχει γεννήσει την δημοκρατία και υπερασπίζεται τα εθνικά ιδεώδη αλλά πάνω απ’ όλα τις ατομικές ελευθερίες!!!

Ποιος θα επιλέξει την κατά τα άλλα υπέροχη Ελλάδα όταν μπορεί να πάει σε άλλα μέρη του κόσμου όπως η Ισπανία όπου δεν υπάρχουν περιορισμοί πουθενά!!Και η Ισπανία είναι Μεσόγειος και έχει και μία Ibiza!!

Δεν θα σταθώ στο τι επιπλέον επιβάλει η κάθε χώρα στους πολίτες της όταν επαναπατρίζονται από διακοπές. Αυτό είναι ένα οδυνηρό παγκόσμιο φαινόμενο..

 Κάποιοι μεγαλοξενοδόχοι που τάσσονται υπέρ της κυβέρνησης μιλάνε για 70% πληρότητα σε σχέση με το 2019..

Η πραγματικότητα είναι όμως πολύ διαφορετική..

Οι κρατήσεις για φέτος είναι σχεδόν ανύπαρκτες!


Όσες υπάρχουν είναι από Ιούλιο και μετά!

Πέρυσι κρατήσεις και τζίρος τουρισμού πανελλαδικά έφτασε το 13% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Φέτος, αν και κανείς δεν ξέρει, οι προσωπικές μου προβλέψεις είναι στην καλύτερη περίπτωση να φτάσουμε το 20-25% σε σχέση με το 2019.

Υπάρχει έντονη επιθυμία από επισκέπτες να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά όλα τα παραπάνω δεν τους αφήνουν και βάζουν πλώρη για άλλους τουριστικούς προορισμούς!

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να οδηγηθούμε σαν χώρα σε μία νέα οικονομική κρίση που δεν θα έχει προηγούμενο..

Μία χρονιά κουτσά στραβά ο κόσμος που ασχολείται με τον τουρισμό χωρίς έσοδα και με συσσωρευμένα χρέη, ας πούμε ότι άντεξε.

Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν θα αντέξει!!

Ο επόμενος χειμώνας θα είναι οδυνηρός, χωρίς ψευτο-επιδόματα με εγκλεισμό ή όχι!

Οι επιχειρήσεις του τουρισμού θα βαρέσουν οριστικό λουκέτο και περιουσίες θα αλλάξουν χέρια όπως πάντα προς όφελος των πλουσίων!

Το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών θα γιγαντωθεί, αφού η μεσαία τάξη ουσιαστικά εξαλείφετε!!

Τα κόκκινα δάνεια και τα χρέη προς το δημόσιο θα εκτοξευθούν σε αστρονομικά νούμερα!


 Αν είχαμε μία εθνική κυβέρνηση στο τιμόνι αυτής της χώρας, πέρα από τον τουρισμό, θα είχαμε και σημαντικά άλλα έσοδα όπως η βιομηχανία, η αυξημένη πρωτογενής παραγωγή και η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων που θα έδινε μία τεράστια ώθηση στην οικονομία μας!

Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δυστυχώς μέχρι στιγμής επιλέγει την διαφθορά και τα τζάκια να μας κυβερνούν..

Ήρθε επιτέλους η ώρα να αλλάξει αυτό!!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης