Συνάντηση με το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Γιαννιτσών

Έλληνες  10/06/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Δήμος Κυριλίδης

Σε συνάντηση που είχα το Σάββατο με το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Γιαννιτσών "ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ", με τον πρόεδρο του σωματείου, Ψαθά Θωμά, και τον   γραμματέα, Ντιντιλά Πέτρο, σταθήκαμε σε θέματα εργασιακά και οικονομικού περιεχομένου, όχι μόνο κατά το τελευταίο διάστημα της υγειονομικής έξαρσης αλλά και όλων των ανεπίλυτων προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί και που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες εδώ και καιρό.

Διαφαίνεται πλέον ξεκάθαρα πως τα συμφέροντα αυτού του κλάδου δεν υποστηρίζονται από την κυβέρνηση και αυτό διαπιστώνεται διότι από το γεγονός ότι δεν στηρίχθηκε σχεδόν καθόλου κατά την διάρκεια της έξαρσης COVID-19.

Αυτό αποδεικνύει την συνειδητή κίνηση της κυβέρνησης να απαξιώσει τον συγκεκριμένο κλάδο.

Τα σημεία που εντοπίζεται είναι τα εξής:

1) Αύξηση ΤΕΒΕ.

2) Καμία επιδότηση ή αξιοποίηση προγράμματος δεν περιλαμβάνει τον κλάδο όπως Πρόγραμμα ΕΣΠΑ κλπ, που θα συνηγορούσε με στόχο να έχουν μειωμένα έξοδα καυσίμου οι οδηγοί ταξί.

3) Πρόσφατα είδαμε από διεθνείς διαγωνισμούς ταξί από άλλη χώρα των Βαλκανίων να μεταφέρει μαθητές εντός της δικής μας χώρας χωρίς το γεγονός αυτό να δείχνει να απασχολεί την κυβέρνηση.

4) Δεν υπάρχει μέριμνα και προγραμματισμός, ώστε να αξιοποιούνται ακόμη περισσότερο για την μεταφορά, επιβίβαση αλλά και την αποβίβαση μαθητών στο σχολείο τα ταξί, τα οποία ως μέσο μεταφοράς είναι απόλυτα ασφαλή ενώ μπορούν να καλύψουν και την προϋπόθεση της ύπαρξης συνοδού για τους μαθητές των ειδικών σχολείων, στοιχείο που γίνεται όλο και πιο απαραίτητο στις μέρες μας λόγω της έξαρσης της εγκληματικότητας.

5) Άλλη διαπίστωση είναι πως τα καθημερινά έξοδα ενός ταξί είναι σχεδόν ασύμφορα καθώς οι φορολογικές αυξήσεις δεν βοηθούν τους οδηγούς ταξί.

Για να στηριχθεί ορθά αυτός ο κλάδος που προσφέρει σημαντικό  κοινωνικό έργο, γνωρίζοντας αρκετά συμβάντα στα οποία μάλιστα έχουν σωθεί και ανθρώπινες ζωές χάρη σε αυτούς τους ανθρώπους, θα πρέπει λοιπόν να γίνουν τα εξής:

  • Μείωση του ΦΠΑ.
  • Μείωση προκαταβολής φόρου.
  • Μείωση τελών κυκλοφορίας.
  • Μείωση στον φόρο πετρελαίου κίνησης.
  • Χρηματοδότηση 30% για καινούργια οχήματα.

Δυστυχώς η υπόσχεση του κ. Βορίδη για την καταβολή του 40% των χρημάτων για τη μεταφορά μαθητών την περίοδο 20-21 δεν πραγματοποιήθηκε και βέβαια  χωρίς να γνωστοποιείται ο λόγος που δεν έγινε. Αυτό έδειξε την ανώριμη στάση της κυβέρνησης στον μόχθο και στον ιδρώτα αυτών των ανθρώπων.  Αυτή η υποστήριξη κρίνεται επείγουσα και αναγκαία.

Θα έχει τεράστια σημασία καθώς αυτοί οι άνθρωποι του καθημερινού μόχθου αν δεν στηριχθούν από την πολιτεία, αυτό θα επιβεβαιώσει άμεσα την ύποπτη κίνηση της κυβέρνησης να εδραιώσει διάφορες εταιρείες μεταφοράς,  οι οποίες θα οδηγήσουν στον αφανισμό τους οδηγούς ταξί της χώρας μας.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης