Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ μπροστά στις εκλογές

Έλληνες  03/04/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

«Ο κύβος ερρίφθη», με τις εκλογές να ορίζονται τελικά στις 21 Μαΐου, σε κλίμα εκτεταμένης κρίσης της εμπιστοσύνης των Ελλήνων προς το πολιτικό σύστημα, με ταυτόχρονη απέχθεια και οργή για τα συστημικά κόμματα. Στις μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, θα προσπαθήσουν να «γυρίσουν» το κλίμα και να στρώσουν τον δρόμο σε μια «ομαλή» πορεία προς κυβερνήσεις συνεργασίας. Τα συστημικά κόμματα θα συνεχίσουν την «αντιπαράθεση» για την θέση που θα έχουν στο νέο μετεκλογικό σκηνικό. Φυσικά, υπάρχουν θέματα που δεν θίγονται καθόλου (σχέσεις με ΗΠΑ και ΕΕ, Ελληνοτουρκικά, πόλεμος στην Ουκρανία κ.λπ.). Ο «τσακωμός» θα στηθεί, και μάλιστα με έντονα τοξικό τρόπο, για το ποιο κόμμα ή ποια κυβέρνηση συνεργασίας θα είναι ο καλύτερος διαχειριστής της εξουσίας.

Όμως, σκάνε και «απρόοπτα», που δείχνουν πως δραστηριοποιούνται διάφοροι μηχανισμοί για την προώθηση σχεδιασμών, το στρώσιμο του δρόμου σε «επιλογές» συγκεκριμένων προσώπων και την δημιουργία των απαραίτητων όρων για κυβερνήσεις συνεργασίας (χωρίς όμως να αποκλείεται αυτά τα «απρόοπτα» να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια και ρευστότητα). Ιδού μια γεύση από όσα είδαμε και ακούσαμε το τελευταίο διάστημα: α) Μυστηριώδης «Ρωσίδα πράκτορας» ανακαλύπτεται ενώ έχει ήδη φύγει από την Χώρα, σε μια υπόθεση που μάλλον θυμίζει την κωμική σειρά ταινιών «ο Ροζ πάνθηρας». β) Εξαρθρώνεται «τρομοκρατική οργάνωση» μόλις δύο πακιστανών, με εμφανιζόμενο κίνητρο το οικονομικό και καθοδήγηση από το Ιράν. Από πολλούς η όλη ιστορία χαρακτηρίζεται ως «οπερετική»… γ) Δύο από τους βασικούς μάρτυρες για το έγκλημα στα Τέμπη σκοτώνονται σε «περίεργα» αυτοκινητιστικά δυστυχήματα σε Βόλο και παραλιακή Αττικής. δ) Σοβαρές δηλώσεις της κυπριακής ηγεσίας για τον ύποπτο ρόλο Μητσοτάκη και άρνηση της για τα πάρε - δώσε Ελλάδος και Τουρκίας  στον ΟΗΕ. Απόλυτη σιωπή, από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ της Χώρας, με «παραγγελία» Μαξίμου.

Αντιθέτως, όλα σχεδόν τα ΜΜΕ συνεχίζουν να ξεσαλώνουν εναντίον του «εθνολαϊκισμού» και του «αντισυστημισμού». Η εκπαραθύρωση του αρχηγού της αστυνομίας έναν μόλις μήνα μετά την ανανέωση της θητείας του (και τα όσα υπονόησε ο ίδιος), αλλά και οι συνεχείς καυγάδες των ιδιοκτητών των Συλλόγων στον βρώμικο χώρο του εγχώριου ποδοσφαίρου, δεν αφήνουν αμφιβολίες για την σήψη που επεκτείνεται. Όλα αυτά ενισχύουν το υπόστρωμα, που μπορεί να δώσει και άλλα «απρόοπτα» μέχρι τις κάλπες.

Στην Τουρκία θα διεξαχθούν εκλογές στις 14 Μαΐου, ενώ στην Ελλάδα μια βδομάδα αργότερα. Οι πρεσβείες απλά θα παρακολουθούν τις εξελίξεις, χωρίς να επέμβουν; Η «επόμενη μέρα» των εκλογών θα λύσει μόνο το ποιο κόμμα θα «κυβερνά»; Μπορεί να αποκλειστεί μια ισχυρή τραπεζική κατάρρευση, ένα ακόμη «ανθρώπινο λάθος», κάποιο θερμό επεισόδιο σε Θράκη, Αιγαίο, Κύπρο;

Με λίγα λόγια, έχουν ενεργοποιηθεί ποικίλοι μηχανισμοί, με αυξημένο το ενδιαφέρον για μια «λύση» κάποιας μορφής «κυβερνησιμότητας» μετά τις εκλογές. Αυτό δεν θα γίνει μόνο με επιχειρήματα, επικοινωνιολόγους, διαφημιστικές και κομματικές ατζέντες. Επιπλέον, χρειάζεται επαγρύπνηση, αποκάλυψη χειρισμών και μηχανισμών, πολιτικοποίηση της κοινωνικής διαθεσιμότητας, ουσιαστική συζήτηση για την «επόμενη μέρα», υπό την οπτική των πραγματικών αναγκών του Έθνους, του Λαού, της Κοινωνίας. Οι συστημικοί κομματικοί θίασοι που θα εμφανιστούν στο προεκλογικό σκηνικό δεν θα είναι οι μόνοι πρωταγωνιστές. Και δεν θα είναι μια ευχάριστη «επιθεώρηση», στην οποία πάει ο κόσμος να ξεσκάσει.

Μπορεί η λαϊκή διαθεσιμότητα και η οργή για το πολιτικό σύστημα να βρουν ένα τρόπο να εκφραστούν στις εκλογές της 21ης Μαΐου; Μπορεί να συγκροτηθεί μια άλλη ευοίωνη προοπτική, βασισμένη στο «Εμείς είμαστε ο Λαός»; Ο ψεύτικος και ιδιοτελής καυγάς των συστημικών κομμάτων δεν μπορεί να ξεγελάσει τους πάντες, δεν μπορεί να σκεπάσει τα πάντα. Και κυρίως, το τι έρχεται την επόμενη μέρα των εκλογών.

Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ, δίνει σε καθημερινή βάση τα διαπιστευτήριά του για να αποδείξει ότι στις εκλογές που έρχονται αποτελεί την μόνη εγγυημένα Εθνική Λύση στα προβλήματα που απασχολούν την Πατρίδα και τον Λαό.

Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης