45 μήνες διακυβέρνησης της Χώρας από την ΝΔ συμπληρώνονται στις 9 Απριλίου. Με την προκήρυξη των εκλογών για τις 21 Μαΐου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θυμήθηκε ξανά το σενάριο της «πατριωτικής ρητορικής».
Είναι ολοφάνερο ότι ο Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να παίξει προεκλογικά το «χαρτί» του πατριωτισμού, προσπαθώντας να κάνει σπέκουλα πάνω στο ζήτημα της αγωνίας των Ελλήνων, που δεν θέλουν να δουν την Χώρα τους να μετατρέπεται σε χώρο και τον Ομοιογενή Λαό της σε ετερογενή πληθυσμό. Είναι γνωστό, ότι ο Μητσοτάκης είναι δεδηλωμένος ακόλουθος της παγκοσμιοποίησης και του κοσμοπολιτισμού. Και αυτό, το έχει τονίσει στο παρελθόν με διάφορες δηλώσεις του. Όπως, στις 4 Οκτωβρίου 2019, όταν από το βήμα της Βουλής είχε πει τα εξής χαρακτηριστικά: «Χαίρομαι όταν πηγαίνω σε παρελάσεις και βλέπω μια κοινωνία να μετατρέπεται σε πολυπολιτισμική»! Επίσης, στην ίδια ομιλία ήταν που είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμούσε την κατασκευή φρακτών: «Ούτε φράχτες θέλουμε, ούτε τείχη. Κανόνες θέλουμε».
Και φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Μητσοτάκης είχε ταχθεί με πάθος σε ομιλία του εναντίον του νατιβισμού, ουσιαστικά δηλαδή κατά των ιθαγενών κατοίκων της Ελλάδος. Συγκεκριμένα, ο Μητσοτάκης, μιλώντας στο Global Forum στο Ισραήλ, στις 11 Ιουνίου 2018, ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε και τα εξής: «Οι αυταρχικές και λαϊκίστικες δυνάμεις γίνονται όλο και πιο ισχυρές σε όλη την Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο. Η άνοδος της ξενοφοβίας, του νατιβισμού και του ρατσισμού είναι δυστυχώς μια πραγματικότητα στην Ευρώπη, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε».
Ας μην ξεχνάμε, ότι ο Μητσοτάκης τήρησε στο ακέραιο την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία (δήθεν) κατήγγειλε μέχρι να γίνει πρωθυπουργός. Συνεχίζει τις υποχωρήσεις έναντι του τουρκικού επεκτατισμού, ενώ ταυτόχρονα έδωσε «γη και ύδωρ» στις ΗΠΑ, υπογράφοντας μια ασύμφορη επί της ουσίας αμυντική συμφωνία, για να εισπράξει απλώς… χειροκροτήματα στην Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.
Εάν όλα αυτά είναι πατριωτισμός και όχι πατριδοκαπηλία, τότε οι λέξεις πραγματικά έχουν χάσει την έννοιά τους…
Γιώργος Μάστορας