Τραγικές εικόνες στο Πανεπιστήμιο Ρίο Πατρών

Έλληνες  07/11/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Σταύρος Μπιτσικόλης, εκπρόσωπος Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ 

Αφημένο στη μοίρα του είναι όπως φαίνεται το Πανεπιστήμιο του Ρίου Πατρών καθώς και οι φοιτητές του από το κράτος και τις πρυτανικές αρχές,. Ένα πανεπιστήμιο το οποίο, ενώ βρίσκεται σε μία υπέροχη τοποθεσία και θα μπορούσε να είναι το στολίδι της Πάτρας, εντούτοις το μόνο που ενδιαφέρει την πρυτανική αρχή είναι να παίρνει τα λεφτά από το κράτος και τις εταιρείες με τα κάθε λογής προγράμματα ενώ αδιαφορεί για τις καταλήψεις των πάσης φύσεως ταραχοποιών και αναρχικών στοιχείων χωρίς να νοιάζεται για τους φοιτητές των οποίων ακόμα και η ζωή κινδυνεύει. Η τελευταία πλημμύρα χωρίς κάποια ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα νερού –φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί με μεγαλύτερη ποσότητα– έδειξε εικόνες με σοβάδες να πέφτουν, αίθουσες να πλημμυρίζουν, οι δρόμοι ανάμεσα στις σχολές να έχουν γίνει χείμαρροι και η πρόσβαση σε αυτές να είναι μία ριψοκίνδυνη διαδικασία, ενώ οι φοιτητές που σπουδάζουν εκεί θα πρέπει να πάνε κολυμπώντας στην αίθουσα για να παρακολουθήσουν το μάθημα. Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε και τα παιδιά τα οποία έχουν δωμάτιο στην εστία, στα οποία οι αρχές του παν/μίου ζητούν 200€ για δωμάτια των 10τμ τα οποία πλημμυρίζουν ενώ τα ταβάνια στάζουν με την πρώτη ευκαιρία και τα παράθυρα μπάζουν συνεχώς αν και είναι κλειστά. 

Εκτός αυτού, υποχρεώνουν τους φοιτητές στις εορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα καθώς και το καλοκαίρι να μαζεύουν τα πράγματά τους! Όλα αυτά για αυτά τα δωμάτια τα οποία είναι σε αυτήν την άθλια κατάσταση και από τα οποία καλείται ένας φοιτητής –αν τα καταφέρει– να μεταβεί στη σχολή του σε αντίστοιχη άθλια κατάσταση. Έχει καταντήσει για τους μη έχοντες χρήματα η διαδικασία των σπουδών να είναι ένα πραγματικό μαρτύριο. 

Με την ανθελληνική του πολιτική το καθεστώς της μεταπολίτευσης, αφού απαξίωσε τα ελληνικά πανεπιστήμια, τα έδωσε βορά σε κάθε λογής ταραξία, μείωσε σε τραγικό βαθμό τις απαραίτητες επιχορηγήσεις και άφησε τους φοιτητές οι οποίοι θέλουν πραγματικά να σπουδάσουν στο έλεος της μοίρας τους. Στο τέλος, εκτιμούμε ότι με τέτοια απαξίωση θα οδηγηθούμε σε μαζικό κλείσιμο σχολών πλήρη απαξίωση της ανώτατης παιδείας η οποία θα προσφέρεται κυρίως επί πληρωμή μόνο σε γόνους πλουσίων οικογενειών. Το πανεπιστήμιο πρέπει να είναι εθνική υπόθεση και μία εθνική κυβέρνηση θα το σχεδιάσει εξαρχής ώστε να λειτουργεί αποδοτικά ως προς τη γνώση αλλά και εθνικά ως προς την καλλιέργεια πατριωτική και ελληνοκεντρικής συνείδησης.

Να σπουδάζει κανείς; Η να μην το διακινδυνεύει;


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης