Ο Κώστας Σημίτης και τι συμβολίζει ο «σημιτισμός»

Έλληνες  12/11/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Πριν από λίγες ημέρες, συγκεκριμένα την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, διοργανώθηκε από το «Δίκτυο για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» (της Άννας Διαμαντοπούλου), το Ινστιτούτο «Jacques Delors» και το περιοδικό «Μεταρρύθμιση» μια εκδήλωση προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη.

Στην εκδήλωση αυτή, παραβρέθηκε όλο το πολιτικό προσωπικό που είναι υπεύθυνο για την «χρεοκοπία» της Χώρας. Δηλαδή, όλοι όσοι φέρουν ακέραιη την ευθύνη για την «χρεοκοπία» του 2010 και ό,τι τραγικό ακολούθησε, με τα εθνοκτόνα μνημόνια, την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, την επαναφορά της ΝΔ με αυτοδυναμία και την μετατροπή της Ελλάδος σε μετανεωτερική αποικία της Μεσογείου.

Βρέθηκαν όλοι τους εκεί για να δηλώσουν δια της παρουσίας τους πόσο σημαντική ήταν η «προσφορά» του Σημίτη στην Χώρα. Ο ίδιος στην ομιλία του δήλωσε, με το γνωστό θράσος που τον διακατέχει, ότι: «Δεν προχωράς χωρίς σχέδιο, χωρίς στόχο και πρόγραμμα υλοποίησης. Προχωράς με τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, αλλά συχνά κόντρα στο ρεύμα».

Πράγματι, η εθνική προδοσία των Ιμίων, η συμφωνία της Μαδρίτης και η αναγνώριση ζωτικών συμφερόντων και ενδιαφερόντων της Τουρκίας στο Αιγαίο, η ληστεία των αποταμιεύσεων των Ελλήνων με το κόλπο του χρηματιστηρίου, η παράδοση Οτσαλάν στην Τουρκία, η είσοδος στην ΟΝΕ και στο Ευρώ, το φαγοπότι των «Olympic Games» και στο βάθος η «χρεοκοπία» της Χώρας δείχνουν τελικά πόσο «κόντρα στο ρεύμα» ήταν ο εθνομηδενιστικός «εκσυγχρονιστικός» «σημιτισμός» ή μάλλον, για να είμαστε πιο ακριβείς, ότι ο «σημιτισμός» ήταν εκείνο το συμπαγές υπερκομματικό πολιτικό ρεύμα που οδήγησε την Χώρα σε «χρεοκοπία», η οποία δυστυχώς διαρκεί ακόμα…

 Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης