Γυμναστήρια: Χώροι άθλησης και υγείας και όχι μετάδοσης του κορωνοϊού

  15/02/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Άρθρο του Νίκου Μακρή

Είναι γεγονός πως με τις λανθασμένες και βεβιασμένες κινήσεις της κυβέρνησης στο ζήτημα της εξάπλωσης του κορωνοϊού βλέπουμε μέρα με τη μέρα την οικονομία της χώρας να καταρρέει. Μια ήδη πληττόμενη χώρα απ’ τις μνημονιακές πολιτικές, ήταν αναμμένο με την εξάπλωση της επιδημίας να βιώσει δυσκολότερες καταστάσεις.

Αντί να δαπανηθούν χρήματα για την δημιουργία ΜΕΘ και την πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού, οι κυβερνώντες προτίμησαν να δώσουν εκατομμύρια ευρώ στα κανάλια της διαπλοκής και σε ειδησεογραφικούς ιστότοπους ώστε να κάνουν φιλοκυβερνητική προπαγάνδα αφήνοντας εκτεθειμένους και απροστάτευτους τους ηλικιωμένους και ευπαθείς συμπατριώτες μας.

Ας σταθούμε όμως σε έναν κλάδο που πλήττεται βαθιά. Αυτός δεν είναι άλλος από τον κλάδο των γυμναστηρίων.

Την ώρα που στα σούπερ μάρκετ υπάρχει συνωστισμός, οι κυβερνώντες προσπαθούν να μας πείσουν πως οι κλειστοί χώροι άθλησης είναι εστίες μεταδοτικότητας. Αλήθεια γιατί δεν μιλούν με επιχειρήματα προσπαθώντας να πείσουν το λαό και να του δώσουν το ερέθισμα λέγοντας πως ο άνθρωπος που αθλείται συστηματικά είναι πιο υγιής, πιο δυνατός, έχει πιο θωρακισμένο και ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα ώστε αν νοσήσει από μια εποχική γρίπη θα την περάσει με λιγότερα και πιο ήπια συμπτώματα.Αλλά μιας και μιλάμε για περιόδους υψηλής μεταδοτικότητας θα μπορούσαν να ληφθούν μέτρα όπως θερμομέτρηση στην είσοδο, προπόνηση κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού και καθημερινός σχολαστικός καθαρισμός του χώρου από τους ιδιοκτήτες κλπ. Με θέληση όλα γίνονται. Με ημίμετρα και με μέτρα που αυτοί που τα ορίζουν και την ίδια ώρα δεν τα τηρούν μόνο μεγαλύτερη ζημιά προκαλούν...

Είναι γεγονός πως η "νέα εποχή" θέλει έναν άνθρωπο που να τον περιβάλλει ο υλισμός και που επιδιώκει να έχει μια ψευτοευημερία. Έναν άνθρωπο εξαρτημένο από το τσιγάρο, το αλκοόλ και το ετοιματζίδικο φαγητό. Έτσι, το να πείσουν τον κόσμο ως πολιτεία να βάλει στην καθημερινότητα του την σωματική άσκηση, μόνο κόντρα στα σχέδια τους θα ήταν. Εμείς ως Έλληνες εθνικιστές λέμε ναι στην συστηματική σωματική άσκηση. Πέρα από το αισθητικό κομμάτι και το ότι είσαι πιο υγιής, είναι γεγονός πως για να έχεις δυνατό πνεύμα και νου πρέπει συνάμα να διαθέτεις και ένα δυνατό κορμί. Οι πρόγονοί μας το απέδειξαν έμπρακτα.

Ένα πράγμα που διέκρινε τους Έλληνες όπως τον Αχιλλέα του Ομήρου, τον Βασιλιά Λεωνίδα της Σπάρτης, τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Οδυσσέα Ανδρούτσο και πολλούς ακόμα ήρωες είναι το ότι διέθεταν πνευματική δύναμη και δυνατό σώμα συνάμα.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης