Αναζητούνται Αντιστάσεις

Έλληνες  01/07/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Πριν καλά καλά αρθούν τα μέτρα περιορισμού, άρχισε το κυβερνητικό «μασάζ» για το τέταρτο φθινοπωρινό κύμα της πανδημίας. Συμπληρώνουν, μάλιστα, και την φράση «αν δεν εμβολιαστούμε όλοι», όχι γιατί πιστεύουν ότι είναι εφικτός ο εμβολιασμός των Ελλήνων, αλλά για να έχουν έτοιμο το εξιλαστήριο θύμα όταν αυτό το κύμα έρθει.

Ο  Covid – 19 μας εισήγαγε, όπως για χρόνια προέβλεπαν διάφοροι ειδικοί κι επιστήμονες, σε μια εποχή πανδημιών. Οι σύγχρονες διασυνδεδεμένες παραγκουπόλεις και ο συνεχιζόμενος ανταγωνισμός ανθρώπου και φύσης έκαναν αναπόφευκτη πραγματικότητα αυτή την πρόβλεψη. Αντί αυτή η «έκτακτη συνθήκη» να μετατραπεί σε μια πρώτης τάξης ευκαιρία για την αλλαγή των ιεραρχήσεων σε πλανητική κλίμακα, αντί να οδηγήσει σε μέτρα ενίσχυσης της αυτονομίας και της ανθεκτικότητάς τους, μετατρέπεται από τις παγκόσμιες ελίτ σε ένα εργαστήρι κοινωνικής πειθαρχίας. Προσαρμογή των Εθνών και των Κοινωνιών στην εποχή των πανδημιών, με αναστολή των ζωτικών κοινωνικών λειτουργιών και με την θεωρούμενη «κανονικότητα» να παίρνει ολοένα και πιο ασφυκτικές μορφές.

Από τα παραπάνω γίνεται φανερό πως είναι αδύνατο να βγούμε από το αδιέξοδο αυτό «σπιράλ», αν δεν αμφισβητήσουμε συνολικά την στρατηγική των παγκόσμιων ελίτ, που εγγυάται την μετατροπή αυτής της «έκτακτης συνθήκης» σε «κανονικότητα». Αναζητούνται εναλλακτικές σκέψεις και δράσεις απέναντι στα αποτυχημένα σχέδια διαχείρισης της πανδημίας, αναζητείται μια νέα σχέση των Εθνών και των Κοινωνιών με την επιστήμη, που δεν θα μετατρέπει την δεύτερη σε εργαλείο επιβολής των παγκόσμιων ελίτ. Απαιτείται ουσιαστική ενίσχυση και αναπροσανατολισμός των συστημάτων υγείας και συνολικότερη ενίσχυση της ανθεκτικότητας των Κοινωνιών. Αναζητούνται επειγόντως Αντιστάσεις απέναντι στα νέα σκοτεινά σχέδια που ντύνονται με υγειονομικό μανδύα και σκοπό έχουν να εντείνουν τα πεδία περιθωριοποίησης και αποκλεισμού της πλειοψηφίας.

Αναζητούνται οι ΈΛΛΗΝΕΣ εκείνοι, που έχοντας συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των καιρών και των καταστάσεων, θα φερθούν αναλόγως.

Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης