Αστέρας Τρίπολης και ΑΠΟΕΛ συγκινούν με τη νέα τους εμφάνιση

Έλληνες  27/03/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Χωρίς να θέλουμε σε καμία περίπτωση να χρωματίσουμε ποδοσφαιρικά τον αγώνα μας, ωστόσο τέτοιες αξιέπαινες πρωτοβουλίες, όπως αυτή του Αστέρα Τρίπολης και του ΑΠΟΕΛ από την Κύπρο με την επετειακή εμφάνιση για το 1821, δεν θα μπορούσαν να περάσουν ασχολίαστες.

Έτσι, την κοινή επετειακή τους εμφάνιση για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής Επανάστασης, παρουσίασαν ο Αστέρας Τρίπολης και ο ΑΠΟΕΛ, στο πλαίσιο ευρύτερης συνεργασίας των δύο ομάδων. Στη φανέλα κυριαρχεί το μπλε χρώμα, ο λευκός σταυρός στο κέντρο, ενώ απεικονίζεται η ευλογία της επαναστατικής σημαίας στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας. Οι δύο σύλλογοι προαναγγέλλουν ότι θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους, με αποκορύφωμα τη διεξαγωγή φιλικού στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» της Τρίπολης, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αστέρας Τρίπολης:

«Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 αποτέλεσε την παλιγγενεσία του ελληνικού Έθνους σηματοδοτώντας την έναρξη της αποτίναξης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία εποφθαλμιούσε σε κατάκτηση ολόκληρης της Ευρώπης. Αποτέλεσε δε για τους σκλαβωμένους Έλληνες, την ανάσταση της χαμένης Εθνικής ταυτότητας, που αλλοιωνόταν για 4 ολόκληρους αιώνες, με κίνδυνο να εξαλειφθεί από προσώπου γης. Η άλωση της Τριπολιτσάς λίγους μήνες μετά την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη να υψώνει την ελληνική σημαία και να ταυτίζεται με την πόλη, ήταν ένα κομβικό σημείο για την επιτυχία της Ελληνικής Επανάστασης. Τον ίδιο καιρό, στην Λευκωσία της Κύπρου, ο Αρχιεπίσκοπος Κυπριανός, μυημένος στο έργο της Φιλικής Εταιρείας, συλλαμβάνεται και απαγχονίζεται από τους Τούρκους. Δύο εξέχουσες προσωπικότητες ταυτισμένες με το πιο σημαντικό αίσθημα των Ελλήνων. Την θέλησή τους για Ελευθερία. 200 χρόνια μετά, ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος ΕΛΛΗΝΩΝ Λευκωσίας, επιθυμώντας να τιμήσουν την μνήμη και την σημασία της Ελληνικής Επανάστασης, προχωρούν από κοινού και σε συνεργασία με την εταιρεία αθλητικού υλικού Macron, στην δημιουργία μιας ιδιαίτερης επετειακής εμφάνισης. Με την απεικόνιση της ευλογίας της σημαίας της Ελληνικής Επανάστασης στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, τον Σταυρό όπως αυτός απεικονίζεται στην πρώτη σημαία του ελληνικού Έθνους, να δεσπόζει στο μπροστινό μέρος και την αναγραφή στην πλάτη «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ», με τον αριθμό «21» οι δύο ομάδες αποτυπώνουν την πιο ένδοξη στιγμή του Ελληνισμού. Με έντονα αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας ανακοινώνουμε αυτή την πρώτη κοινή ενέργεια ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες με αποκορύφωμα, την διεξαγωγή όταν αυτό είναι εφικτό, φιλικής αναμέτρησης μεταξύ των δύο ομάδων στο στάδιο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» στην Τρίπολη. Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ με βαθιά συναισθήματα παρουσιάζει την επετειακή φανέλα ακριβώς στα σημεία της ιστορικής Αρκαδίας, τα οποία ταυτίστηκαν με τη δράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Το σπίτι των παιδικών του χρόνων στο Λιμποβίσι, η περιοχή Κάθισμα με τον ιστορικό βράχο, από όπου παρακολουθούσε την Τρίπολη και την πορεία της Επανάστασης και η πλατεία Άρεως, όπου δεσπόζει το άγαλμά του με το άλογό του».

Πραγματικά η εμφάνιση των δύο ομάδων συγκινεί ακόμα και αυτούς που δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Οι Έλληνες αποδεικνύουν καθημερινά και με πολλούς τρόπους ότι ο ξεσηκωμός του Γένους το 1821 δεν είναι μια τυπική επέτειος, άχρωμη και άοσμη, όπως θέλουν να περάσουν στον κόσμο οι κυβερνώντες και οι… επιτροπές τους.

Χ.Μ.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης