Ηχηρό μήνυμα των Πυροσβεστών έξω από το Υπουργείο του άφαντου Στυλιανίδη

Έλληνες  05/11/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Την ώρα που ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης βρισκόταν (τυχαίο το τάιμινγκ μάλλον…) στα σαλόνια του Προεδρικού Μεγάρου για να συναντήσει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, χιλιάδες Πυροσβέστες από όλη την Ελλάδα ήταν έξω από το Υπουργείο που δημιουργήθηκε για χάρη του, διαμαρτυρόμενοι για την αδιαφορία της Κυβέρνησης η οποία έχει παρατήσει την Πυροσβεστική στο έλεος του Θεού, αφήνοντάς την χωρίς ενίσχυση.

Μερικά από τα συνθήματα των Πυροσβεστών: «Ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα μπεζ οι καταστροφές δεν είναι εποχικές», «στο πλάι σου πολίτη όταν μας χρειαστείς, ενίσχυση του Σώματος της Πυροσβεστικής» και «Εδώ και τώρα μονιμότητα».

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, το Πυροσβεστικό Σώμα χρειάζεται:

  • «Άμεση ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό με αύξηση της οργανικής δύναμης πλέον των 4.000 οργανικών θέσεων και αντίστοιχο αριθμό προσλήψεων με άμεση αξιοποίηση των εποχικών πυροσβεστών ως πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.
  • Άμεση τροποποίηση διατάξεων του ν.4662/2020 που θεσμοθετήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση του Π.Σ. και όχι για την εξόντωση και το ξεσπίτωμα των υπαλλήλων του με την περιφορά τους ανά το πανελλήνιο μέσω άσκοπων, συνεχών μεταθέσεων και μετακινήσεων, χωρίς κανένα ουσιαστικό σχεδιασμό.
  • Αποσαφήνιση των όρων Διαβάθμιση Κατάστασης Ετοιμότητας, Γενική -Μερική Επιφυλακή και Αυξημένη Ετοιμότητα, διότι παρατηρείται απίστευτη κατάχρηση του μέτρου που εξουθενώνει το πυροσβεστικό προσωπικό.
  • Θεσμοθέτηση και άμεση αποζημίωση της υπερεργασίας (πρόσθετη εργασία).
  • Θωράκιση του ανθρώπινου δυναμικού για την προστασία του από τον κορωνοϊό με μέτρα πρόληψης, δωρεάν τέστ και όχι επιβολή τιμωρητικών λογικών και κυρώσεων.
  • Την έμπρακτη, κατά τις ρήσεις του πρωθυπουργού της χώρας μετά την εκδήλωση των μεγάλων πυρκαγιών του Αυγούστου αλλά και την επικοινωνία του με το προεδρείο της Ομοσπονδίας, στήριξη των πυροσβεστών που «αντιμετώπισαν με αυταπάρνηση μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση!».

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ένταση επικράτησε πριν από λίγο ανάμεσα σε αστυνομικούς και πυροσβέστες στο Μαρούσι.  Χιλιάδες Πυροσβέστες από όλη την Ελλάδα έστειλαν ηχηρό μήνυμα, ζητώντας από τον «εξαφανισμένο» Χρήστο Στυλιανίδη να προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού αλλά και τη μονιμοποίησή τους. Εξαιτίας της μεγάλης συγκέντρωσης διεκόπη αρκετές φορές η κυκλοφορία των οχημάτων, και η ένταση ξέσπασε όταν η αστυνομία προσπάθησε να «σπάσει» τη διαμαρτυρία. Μάλιστα έκαναν χρήση χημικών εναντίον των πυροσβεστών.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης