Καλό Παράδεισο Νίκο Χειλαδάκη

Έλληνες  19/08/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας τουρκολόγος Νίκος Χειλαδάκης. Ένας ασυμβίβαστος πατριώτης, εξαιρετικός αναλυτής της Τουρκίας έφυγε για το μεγάλο ταξίδι. Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την Πατρίδα μας, έτσι ξαφνικά ο πατριωτικός χώρος είναι φτωχότερος με την απώλεια του Νίκου. Καλό Παράδεισο, συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ποιος ήταν ο Νίκος Χειλαδάκης

Ο Νίκος Χειλαδάκης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Είχε σπουδάσει οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ Αθηνών και τουρκικά στο ΙΜΧΑ Θεσσαλονίκης, ενώ παρακολούθησε μαθήματα τουρκολογίας. Είχε διατελέσει ανταποκριτής στην Τουρκία επί πολλά χρόνια και έχει γράψει πολλά άρθρα σε γνωστές εφημερίδες και περιοδικά, σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, τις διεθνείς εξελίξεις, και ιδίως με ό, τι έχει σχέση με την Τουρκία, (πολιτική, οικονομία, στρατός, εξωτερική πολιτική, κοινωνία, θρησκεία, κ.α.), καθώς και με θέματα παγκόσμιας γεωπολιτικής. Υπήρξε ανταποκριτής σε γνωστούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Επίσης διετέλεσε επί τέσσερα χρόνια μέλος του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων του Υπουργείου Άμυνας, όπου έχει εκδώσει αρκετές μελέτες του γύρω από τα ελληνοτουρκικά, τις εξελίξεις στην Τουρκία και θέματα γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος. Παρακολουθούσε ανελλιπώς σχεδόν επί τριάντα χρόνια τον τουρκικό και διεθνή τύπο, ηλεκτρονικό και έντυπο και έχει ασχοληθεί με διεθνή θέματα και όλες τις εξελίξεις της ευρύτερης περιοχής στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα....Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης