Συμπαραστεκόμαστε τους πληττόμενους αγρότες του Αμυνταίου

Έλληνες  14/04/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Άρθρο του Χρήστου Μουλά

Πρόεδρος της Δ’ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών

Σε συμβολική κινητοποίηση με τα τρακτέρ τους προς το Δημαρχείο Αμυνταίου, θα προχωρήσουν οι αγρότες την Τετάρτη 14 Απριλίου στις 10 το πρωί, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την απόγνωσή τους για την καταστροφή που έχουν υποστεί οι δενδροκαλλιέργειες από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή.

Από τα τέλη Μαρτίου μέχρι και σήμερα η παραγωγή των ροδάκινων και των νεκταρινιών η οποία βρισκόταν σε πλήρη ανθοφορία, “χτυπήθηκε”, από τον παγετό, με αποτέλεσμα οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες να κάψουν τους καρπούς και να υπάρχει ολική καταστροφή στην καλλιέργεια των οπωροφόρων δέντρων στην περιοχή του Αμυνταίου και όχι μόνο.

Όπως είπε σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ Φλώρινας η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου, Διαμάντω Κρητικού, “οι αγρότες ζητούν να κηρυχθεί η περιοχή σε έκτακτη ανάγκη έτσι ώστε να αποζημιωθούν άμεσα. Το οικονομικό πλήγμα είναι μεγάλο τόσο για εμάς τους ίδιους όσο και για την περιοχή που στηρίζεται οικονομικά από τις δενδροκαλλιέργειες. Θα πρέπει να γίνει να είναι η άμεση αποζημίωση τους για τις ζημιές που έχουν υποστεί καθώς οι ίδιοι έχουν πληρώσει πάρα πολλά μέχρι αυτό το σημείο με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα”.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει να εμπαίζει τους αγρότες μας! Στεκόμαστε στο πλευρό των αγροτών του Αμυνταίου, οι οποίοι έχουν υποστεί τρομερές καταστροφές. Άραγε, κάποιος από τα επιτελεία έχει καταλάβει τι σημαίνει η καταστροφή για έναν αγρότη; Οι Έλληνες για την Πατρίδα, έχοντας από αγρότες έως παραγωγούς στις τάξεις τους, είναι αποφασισμένοι να ασκήσουν φιλοαγροτική πολιτική, όπως θα δείτε σύντομα και από το επίσημο πρόγραμμά μας. Μόνο εάν ένα εθνικό κράτος αγκαλιάσει πραγματικά τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους Έλληνες της επαρχίας και τις δραστηριότητές τους, θα έχει πραγματικό μέλλον…


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης