Συνάντηση με Τατάρ: Έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους από τον Μητσοτάκη

Έλληνες  29/06/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σε σοβαρό ατόπημα υπέπεσε ξανά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες καθώς συναντήθηκε με τον ψευδοηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ σε μία κουζίνα ή μπουφέ (;) ξενοδοχείου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος φαίνεται να αγνοεί βασικούς διπλωματικούς κανόνες, συνομίλησε με τον Τατάρ αναγνωρίζοντας όμως έτσι έμμεσα το status του και κατ’ επέκταση του ψευδοκράτους. Από ελληνικής πλευράς έγινε αμέσως προσπάθεια να υποβαθμιστεί το γεγονός και ασκήθηκαν πολυεπίπεδες πιέσεις για την απόκρυψή του στα media, πλην όμως όταν το θέμα έλαβε διαστάσεις, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να διαρρεύσει τη δική της εκδοχή των γεγονότων σε μια προσπάθεια να ελέγξει το media stream, χωρίς όμως να πείσει κανέναν.

Οι Κύπριοι φοιτητές του ΔΡΑΣΙΣ – ΚΕΣ σχολίασαν το γεγονός:

«Μήπως η "τυχαία" συνάντηση Μητσοτάκη και Τατάρ, μέσα σε μια κουζίνα στις Βρυξέλλες, πρέπει να μας προβληματίζει περισσότερο;

Ας υποθέσουμε ότι το σενάριο να πετύχει τυχαία ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, τον ψευδοηγέτη των κατεχομένων, καθώς έκανε τη βόλτα του στη κουζίνα ενός ξενοδοχείου, είναι αλήθεια. Τι είναι δυνατόν να συζητήθηκε σε αυτή την ταχεία συνάντηση ώστε κανένας από τους εμπλεκόμενους δεν μπήκε στον κόπο να τη γνωστοποιήσει;

Αυτός ο κρυφός διάλογος μπορεί να εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για το Κυπριακό. Η μυστικοπάθεια γύρω από το γεγονός μας θυμίζει εποχές που οι συμφωνίες "κυρίων" διέλυσαν το νησί μας και μας οδήγησαν στη νοσηρή κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα.

Ας μιλήσει λοιπόν ενώπιον του λαού ο κύριος Μητσοτάκης και να ανακοινώσει τι περιλάμβανε η συνάντηση του με έναν μη αναγνωρισμένο "ηγέτη" ενός παράνομου κράτους, καθώς και να μας εξηγήσει την επιλογή της κουζίνας ως τόπο συνάντησης.

Κάτι μαγειρεύεται για το Κυπριακό και εμάς μας βρωμάει».


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης