Το Δέντρο και το Δάσος

Έλληνες  10/01/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Της Αργυρώς (Ρίκας) Θωμάκου

″Φλόγα του Ταινάρου″

Ήχησε ξανά το σχολικό κουδούνι μετά τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές. Είναι περιττό να ασχοληθώ με τις τραγελαφικές αποφάσεις της κυβέρνησης, με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, με την αξιοπιστία των self tests κλπ. Είναι πρόδηλο ότι η συγκεκριμένη ανερμάτιστη απόφαση, αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της εγκληματικής αντιμετώπισης της πανδημίας από κυβέρνηση, αντιπολίτευση και "προβεβλημένους ειδικούς". Οφείλω όμως να επισημάνω την μεγάλη “επιμέλεια” που δείχνει το “σύστημα” στην εφαρμογή όλων των στρατηγημάτων της προπαγάνδας, εις βάρους του Ελληνικού λαού, τον οποίο θεωρεί εχθρό του. Πρόκληση πανικού – τρομοκράτηση. Διασπορά ψευδών ειδήσεων. Μισή αλήθεια. Προσεταιρισμός τμήματος του “εχθρού” – διχόνοια. Κλονισμός της διανοητικής ισορροπίας, με τον καταιγισμό, αχρείαστων εν πολλοίς, ειδήσεων και πληροφοριών. Διατάραξη της ψυχικής και σωματικής υγείας του “εχθρού”, με τα αχρείαστα lock-down. Και πολλά άλλα. Τις τελευταίες ημέρες, οι αργυρώνητοι γκεμπελίσκοι, εφαρμόζουν ένα δοκιμασμένο προπαγανδιστικό στρατήγημα, αυτό της «απόσπασης της προσοχής». Μας δείχνουν επιμελώς το δέντρο, για να μας αποκρύψουν το δάσος.   

Το δέντρο είναι: Αν θα λειτουργήσουν τα σχολεία. Το δάσος είναι: Τι μαθαίνουν τα παιδιά μας σ’ αυτά τα σχολεία. Μαθαίνουν, να έχουν κριτική σκέψη; Μαθαίνουν, να σκέφτονται; Μαθαίνουν, για τις δυσκολίες της ζωής και πως θα τις αντιμετωπίσουν; Μαθαίνουν, για την συντροφικότητα και την αγνή άμιλλα; Μαθαίνουν, να έχουν ιδανικά και πραγματικές «Αξίες»; Μαθαίνουν, για την πραγματική «Ελευθερία»; Μαθαίνουν, να αγαπούν την Πατρίδα τους; Μαθαίνουν, να βάζουν στόχους και πως θα τους επιτυγχάνουν; Τίποτα απ’ αυτά! Το ″σύστημα″ θέλει τη νεολαία μας αντί για μυαλό να διαθέτει ένα ιδιότυπο πεπτικό σύστημα που θα ″καταπίνει″ αμάσητη και θα μηρυκάζει όλη αυτή την άθλια προπαγάνδα των ΜΜΕ.

Όμως κανένας από τους κυβερνώντες και τα ΜΜΕ δεν ασχολείται με την «παιδεία». Το μέλλον των Ελληνόπουλων τους είναι αδιάφορο. Μοναδική τους φροντίδα είναι ο κόσμος να έχει στραμμένη την προσοχή του στα «πρωτόκολλα αντιμετώπισης της πανδημίας». Δήθεν εξετάζουν αν δεκάχρονα πρέπει να  εμβολιαστούν. Δήθεν κόπτωνται για την υγεία των μαθητών και του κοινωνικού συνόλου. Αν ενδιαφερόντουσαν πραγματικά για εμάς, δεν θα διέλυαν το κοινωνικό Κράτος. Δεν θα αποφάσιζαν αυτά  τα αναίτια και ατελέσφορα «lock-down». Δεν θα απέλυαν, την ώρα της μάχης, χιλιάδες υγειονομικούς. Δεν θα έπαιρναν αυτές τις καταστροφικές αλλοπρόσαλλες αποφάσεις. Έχουν θυσιάσει τη σωματική και ψυχική υγεία ενός λαού στον βωμό του μαμμωνά και των συμφερόντων των φαρμακοβιομηχανιών.

Δυστυχώς, σκόπιμα δεν μιλάει κανένας για το τι θα κάνουν τα Ελληνόπουλα στα σχολεία. Πόσο έντεχνα εκπαιδευτικοί με ακροαριστερή ιδεολογία, θα δηλητηριάζουν τις παιδικές ψυχές και μυαλά με τις εθνομηδενιστικές απόψεις για την παγκοσμιοποίηση. Τι στείρες γνώσεις θα αποστηθίσουν; Πόσο επιτήδεια θα καταστείλουν την κριτική σκέψη της νεολαίας μας, για να μπορεί να ενστερνίζεται εύκολα όλα τα φληναφήματα των πολιτικάντηδων. Το όραμα της ελλαδικής κυβέρνησης για τη νεολαία μας είναι να αποχαυνώνεται σερφάροντας ανούσια στο διαδίκτυο. Με δύο λόγια, μεθοδικά φροντίζουν να μεταμορφώνουν τα Ελληνόπουλα από ελπίδα του Έθνους, σε έναν πειθήνιο «άχρωμο» πληθυσμό. Τα «εκπαιδεύουν» να γίνουν χαχόλοι ψηφοφόροι και όχι ενεργοί Πολίτες, που θα μπορέσουν να πάνε αυτόν τον ευλογημένο τόπο μπροστά.

Οι αθώες ψυχές, δεν υποψιάζονται τον μεγάλο εφιάλτη που απεργάζονται οι εντολοδόχοι που μας κυβερνούν. Τα άπειρα παιδικά τους μάτια αδυνατούν να διακρίνουν τον οδοστρωτήρα της παγκοσμιοποίησης που θα ισοπεδώσει την προσωπικότητά τους. Θα ισοπεδώσει αξίες, ιδανικά, πρότυπα. Θα χαλκεύσει την Ιστορία. Στο όνομα μιας κίβδηλης ″αδελφοσύνης″, θα ισοπεδώσει την Διαφορετικότητα των φυλών. Όπως έλεγε και ο Μακαριστός Χριστόδουλος (που τόσο έντονη είναι η απουσία του), οι παγκοσμιοποιητές προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν ″κιμά″ λαών.

Μεθοδικά, όλα τα χρόνια της «μεταπολίτευσης», οι εντολοδόχες κυβερνήσεις προσπαθούν να αποκτηνώσουν και να διαφθείρουν τη νεολαία μας, δίνοντάς της «παιδεία» που στηρίζεται σε ψεύτικες αρχές. Την σπρώχνουν στον χυδαίο ευδαιμονισμό, σκόπιμα συγχέουν την ασυδοσία με την Ελευθερία. Παρατηρήστε πως εκμεταλλευόμενοι την νεανική αφέλεια, προσπαθούν να στρέψουν τα Ελληνόπουλα, προς την τρυφηλή ζωή και τον εύκολο πλουτισμό. Έτσι Δημιουργείται ένα, μαλθακοποιημένο νεαρό άτομο, ανίκανο για αυτοπειθαρχία, εκτεθειμένο σε επικίνδυνους ερεθισμούς και ανάγκες, ανέτοιμο να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές αντιξοότητες. Ένα άτομο που γρήγορα αισθάνεται κορεσμένο και καταφεύγει στην αναζήτηση νέων συνεχώς εμπειριών. Μια τέτοια νεολαία θέλουν οι παγκοσμιοποιητές. Μια νεολαία υπερκαταναλωτική, που θα ενδιαφέρεται μόνο για το «έχειν» και όχι για το «είναι», μια νεολαία επιρρεπή στη μάστιγα των ναρκωτικών, ανίκανη να θέσει φραγμό στα δόλια σχέδιά τους.

Έντεχνα όλο το ″Σύστημα″ προσπαθεί να μας αποκόψει από την θεία γλώσσα μας, μαθαίνοντάς στη νεολαία μας ένα πάμπτωχο λεξιλόγιο που βρίθει κακόηχων ξένων λέξεων. Μας λένε ότι η γλώσσα μας εξελίσσεται, όχι δεν εξελίσσεται. Καταρρέει. Τα παιδιά μας αντί να γίνουν πιο έξυπνα, αποχαυνώνονται. Αφαίρεσαν από την εκπαίδευση τον επιτάφιο του Θουκυδίδη, αυτό το τόσο φλογερό μανιφέστο, γιατί μιλάει για την «Πολιτεία των Αρίστων», της δικαιοσύνης και της αξιοκρατίας και όχι για την κατ’ επίφαση ″δημοκρατία″ που ζούμε. Μιλάει για μια κοινωνία πολύ διαφορετική από την μίζερη σημερινή πραγματικότητα. Παράλληλα, δεν γλίτωσε του ″εξοστρακισμού″ ούτε η Αντιγόνη. Το αιώνιο σύμβολο της ελεύθερης βούλησης και της πίστης στη συνείδηση. Το μεγαλείο της σύγκρουσης του δικαίου με την παντοδύναμη απολυταρχική εξουσία. Αλλά το μένος τους για την αφαίρεση της Αντιγόνης οφείλεται κυρίως ότι τα παιδιά δεν πρέπει να μάθουν την κάθαρση της τραγωδίας: Η αδύναμη, αλλά με ελεύθερη βούληση και αποφασισμένη Αντιγόνη είναι η ουσιαστική νικήτρια. Ο τύραννος δεν μπορεί να απολαύσει την υπακοή των τρομοκρατημένων δούλων του, καθώς ο νόμος του στράφηκε τελικά εναντίον του. Ο γιός του ακολουθεί την Αντιγόνη στο μνήμα της και η γυναίκα του αυτοκτονεί. Ο Κρέων καταρρέει. Έτσι και η νέα τάξη πραγμάτων θα καταρρεύσει. Επιβάλλει νόμους, υπονομεύει, διαφθείρει, εξοντώνει, κατάσχει. Όλα αυτά αποδεικνύουν τον φόβο του δεσποτισμού, ότι δεν μπορεί να ζήσει στο υγειές περιβάλλον της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών. Όμως κανένα πλάσμα στον κόσμο δεν αποδέχεται τον δεσποτισμό, τον υφίσταται, τον υπομένει, αλλά δεν τον δέχεται οικιοθελώς και στο τέλος αντιδρά. (σ.σ. όπως και τώρα με την «υποχρεωτικότητα»)

Σίγουρα η Ελλάδα μας, αντιμετωπίζει πολλά και μεγάλα προβλήματα, όπως: Το δημογραφικό. Την λαθρομετανάστευση. Την παντελή έλλειψη κοινωνικού Κράτους. Την «επιλεκτικά» τυφλή δικαιοσύνη. Την παντελή έλλειψη της αίσθησης ασφάλειας. Τον «ψευτοπαλικαρά» Μογγόλο γείτονά μας, που βέβαια, αποτολμά και τα κάνει όλα αυτά γιατί απέναντί του έχει μια άτολμη ξενόδουλη ηγεσία, η οποία ενδιαφέρεται μόνο για την «καρέκλα» και όχι για την Ελλάδα. Στα τόσα δεινά, που συσσώρευσε στην Ελλάδα μας η «σαπίλα» της μεταπολίτευσης, οπωσδήποτε μείζον πρόβλημα είναι και η παντελής έλλειψη Παιδείας, τόσο από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, όσο και από το «σπίτι», όπου «κατάφεραν» να διαλύσουν αυτό το υπέροχο κύτταρο της κοινωνίας μας, την «Οικογένεια» και να αφήσουν την «εκπαίδευση» των παιδιών στα κάθε λογής «σκουπίδια» της τηλεόρασης. Μιας τηλεόρασης που δεν μπορεί να διαθέσει ούτε πέντε λεπτά για μια σοβαρή εκπομπή πολιτισμού ή ιστορίας. Βλέπετε τα κανάλια, αν δεν προβάλλουν τουρκοσήριαλ, έχουν να ″χωρέσουν″ στο πρόγραμμά τους, πάνω από 20 εκπομπές του λεγόμενου «lifestyle», ή εκπομπές εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας τύπου «Φάρμα».

Οι πολιτικάντηδες ″κατάφεραν″ να φτιάξουν ένα τόσο στρεβλό σύστημα εκπαίδευσης που ακόμα και οι ίδιοι δεν το αποδέχονται. Οι ευγενείς γόνοι τους, φοιτούν ή στις σχολές Hill (του κ. Τσίπρα) ή στο Πανεπιστήμιο Yale (του κ. Μητσοτάκη). Από την Α΄ Γυμνασίου, υπάρχει μία μονοσήμαντη στόχευση για «επιτυχία» στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ούτε λόγος για επαγγελματικό προσανατολισμό. Οι μαθητές οδηγούνται σε λανθασμένα μονοπάτια και από εκπαιδευτική και από ψυχολογική άποψη.Από τις μικρές τάξεις του Γυμνασίου ξεκινούν πρόωρα Φροντιστήρια. Αρχίζει μια σταδιακή απαξίωση της Γενικής παιδείας και των μαθημάτων που δεν θα ″χρειαστούν″ στον τελικό στόχο. Συνειδητά ή ασυνείδητα αρχίζει μία μονοσήμαντη στόχευση, Σταδιακά αυξάνεται η ένταση. Αυξάνεται το άγχος, με πολλαπλές αρνητικές συνέπειες. Χάνεται η ουσία της εκπαίδευσης. Μειώνεται η ομορφιά της μάθησης και της αβίαστης κατάκτησης νέων γνώσεων και δεξιοτήτων. Όλα θυσία στο αδηφάγο σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Και όταν με το καλό έρθει αυτή η «επιτυχία», νέα απογοήτευση περιμένει τον πρωτοετή φοιτητή. Αυτή η θλιβερή εικόνα των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων μας. Σε αυτό ″πρωτοτυπούμε″ παγκοσμίως. Παντού αφίσες, τοίχοι καλυμμένοι με συνθήματα, ανύπαρκτη καθαριότητα και πολλά ″τραπεζάκια″ παρατάξεων. Ο νέος φοιτητής δεν μαθαίνει ότι αφορά στις σπουδές του από τη Γραμματεία της Σχολής ή των εδρών. Εδώ είναι Ελλάδα. Θα τα ″μάθει″ όλα από τα ″τραπεζάκια″. Πρέπει και αυτά να ″ψαρέψουν″ οπαδούς. Πρέπει να εκκολάψουν ψηφοφόρους, που θα αναπαραγάγουν το «Σύστημα». Εννοείται ότι ούτε λόγος να γίνεται για ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Εδώ διακινούνται ″ελεύθερα″ μόνο οι θεωρίες των σταλινοφασιστών. Οτιδήποτε άλλο που να έχει σχέση με: «Έθνος», «Πατρίδα», «Λογική» κλπ, είναι εξοστρακιστέο. Διθυραμβικά, μας ανακοίνωσαν ότι έληξε μετά από 34 χρόνια!!! η κατάληψη στη Σχολή Θετικών Επιστημών στο ΑΠΘ. Φυσικά άλλα «αυτοδιαχειριζόμενα στέκια» στη Νομική Αθηνών και σε άλλες Σχολές, λειτουργούν απρόσκοπτα, ως τέλεια εκκολαπτήρια τρομοκρατών. Βέβαια ο φοιτητής θα τελειώσει τις σπουδές του, με τους δικούς του κόπους και τα χρήματα της οικογένειάς του, αλλά και του Έλληνα φορολογούμενου. Ελπίζουμε να μην γνωρίσει την τέλεια απόγνωση αν και έχει πολλές πιθανότητες να είναι άλλος ένας άνεργος επιστήμονας.

Τις περισσότερες φορές έχει δύο επιλογές: «Γκαρσόνι» ή «εξωτερικό». Έτσι τροφοδοτούμε με τα κορυφαία «μυαλά» όλα τα επιστημονικά ιδρύματα και κέντρα ερευνών του εξωτερικού. Έτσι στην Ελλάδα μένουν τα φτηνά «εργατικά χέρια» (βορά στους κερδοσκόπους), οι λαθρομετανάστες και τα «λαμόγια». Φυσικά έτσι εξυπηρετείται και ο απώτερος στόχος των διεθνών τοκογλύφων, καθώς η Ελλάδα μας δεν θα «ορθοποδήσει» ποτέ, δεν θα υπάρξει ανάπτυξη, δεν θα υπάρξει παραγωγή, με συνέπεια να ξεπουλήσουμε όσο-όσο τα πάντα (υπέδαφος, νησιά, ενεργειακούς πόρους, αεροδρόμια, κλπ).

Με την λέξη «Παιδεία», μου έρχεται αμέσως στο νου ο μύθος του Ανταίου. (σ.σ. Ο Μυθικός γίγαντας, γιος του Ποσειδώνος και της Γαίας, που νικούσε οποιονδήποτε αντίπαλο, καθώς έπαιρνε τεράστια δύναμη από τη γη.) Ο Ανταίος της μυθολογίας συμβολίζει τον «Έλληνα» που διαθέτει τεράστιες ικανότητες και δυνάμεις, αρκεί να μην αποκοπεί από τη «γη» του, δηλαδή την παράδοσή του, τις ρίζες του, την παιδεία του. Ας αναλογιστούμε λίγο την παιδεία στην Αρχαία Ελλάδα, που είχε ως μοναδικό μέλημα την δημιουργία «καλών κ’ αγαθών Πολιτών». Αυτοί οι Πολίτες έκτισαν Παρθενώνες. Αυτοί οι Πολίτες δοξάσθηκαν σε Θερμοπύλες και Σαλαμίνες Έφτιαξαν αυτοκρατορίες. Πρόσφεραν απλόχερα στην ανθρωπότητα Πολιτισμό. Χάρισαν την πάμπλουτη γλώσσα τους, τη μητέρα όλων των δυτικών γλωσσών. Αυτοί οι Πολίτες ανέδειξαν αμέτρητους ήρωες σοφούς και επιστήμονες. Η σωστή παιδεία μεριμνά για την απόκτηση φρόνησης (λογικής σκέψης). Ο Πλούταρχος λέει ότι η λογική εμφυτεύεται από τη φύση, η ουσιαστική όμως και τέλεια λογική παράγεται με την επιμέλεια και την διδασκαλία. Ο Μέγας Αλέξανδρος είχε δάσκαλο τον Αριστοτέλη και συμμαθητές. τους γόνους των αριστοκρατικών οικογενειών της Μακεδονίας, που αργότερα έγιναν οι ηγεμόνες των Ελληνιστικών βασιλείων όπως: Ο Σέλευκος, ο Πτολεμαίος ο Ευμένης κ.α. Ολόκληρος ο κόσμος ένοιωσε τα θαυματουργά αποτελέσματα αυτής της υγιούς Παιδείας. Πίσω από τις Μακεδονικές φάλαγγες βάδιζε ο Ελληνικός Πολιτισμός, με την θεία Ελληνική γλώσσα να παραμένει πάντοτε ο κάλλιστος εκφραστής του και να διαδίδει τις αιώνιες πολιτιστικές αξίες και ιδανικά.

Η φρόνηση δεν σημαίνει απλώς ευφυΐα, αλλά στάθμιση όλων των παραγόντων, όλων των στοιχείων μιας κατάστασης, όλων των συνεπειών μιας πράξης. Συνδέεται επίσης και με την έννοια του μέτρου, τον σεβασμό στον αιώνιο ηθικό νόμο αλλά υπηρετεί και το ευ ζειν. Αυτά που είναι πρακτικώς ωφέλιμα για το άτομο και το κοινωνικό σύνολο. Η παιδεία θα έπρεπε να έχει ως στόχο να καταστήσει τον σπουδαστή να διακατέχεται από φρόνηση, να κατευθύνεται από τη λογική και όχι από το ά-λογο δηλαδή από το ένστικτο.

Το συστατικό εκείνο που σαν τον αιθέρα των Αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων διαπνέει ολόκληρο τον Ελληνικό Πολιτισμό είναι η Ελευθερία. Ότι αληθινό παρήγαγε το ανθρώπινο πνεύμα έγινε με ελευθερία. Χωρίς αυτήν δεν μπορεί να υπάρξει αληθινή φιλοσοφία, αληθινή έρευνα, αληθινός άνθρωπος. Δεν πρέπει να συγχέουμε όμως την ελευθερία με την ασυδοσία. Η ελευθερία λειτουργεί υπό προϋποθέσεις και διατηρεί με την παιδεία μια αμφίδρομη σχέση. Αληθινή ελευθερία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς παιδεία αλλά και παιδεία χωρίς ελευθερία είναι αδιανόητη. Ελευθερία σημαίνει υψηλή συνειδητότητα και υπευθυνότητα. Ελευθερία σημαίνει πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο άνθρωπος να πράξει ή να μην πράξει κάτι. Ως εκ τούτου ο απαίδευτος δεν ξέρει τι να την κάνει την ελευθερία του, η οποία αργά ή γρήγορα καταντά ελευθεριότητα.

Όλοι μιλάμε για το “θαύμα”, της κλασικής Αρχαιότητας. Μήπως αυτό το θαύμα οφείλεται στο ότι το κύριο αναγνωστικό, ήταν τα Ομηρικά Έπη; Ο Πλούταρχος μας λέει ότι τα Ομηρικά Έπη όξυναν την φαντασία και προέτρεπαν σε ανδρεία. Η παιδεία καλλιεργούσε την φιλοπατρία, το πλέον έξοχο, από τα λεγόμενα κοινωνικά συναισθήματα.

Τέτοια παιδεία δεν συμφέρει το σύστημα. Οι πολιτικάντηδες όλων των αποχρώσεων έχουν ενστερνιστεί τα λόγια του Σλοβένου θεατρικού συγγραφέα Zarko Petan: «Ένα άδειο κεφάλι κουνιέται καταφατικά πιο εύκολα».

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ και ο Ιδρυτής τους Ηλίας Κασιδιάρης, έχουν όραμα να προσφέρουν στα Ελληνόπουλα την παιδεία που τους αξίζει και αυτή η παιδεία καταγράφεται με αδρές γραμμές στο αντίστοιχο πρόγραμμα των ΕΛΛΗΝΩΝ.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης