Άξονες της πολιτικής μας: Αμεσότητα - Συμμετοχικότητα

Έλληνες  13/03/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τα τελευταία χρόνια, το πολιτικό σύστημα έχει θωρακίσει τον εαυτό του με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην οδηγούνται ποτέ στην δικαιοσύνη υποθέσεις με σκάνδαλα διασπάθισης δημοσίου χρήματος ή απαράδεκτες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Από τη μια, έχουμε την βουλευτική ασυλία που καθιστά de facto υπέρ άνω του νόμου όλους τους βουλευτές -έναντι των υπολοίπων πολιτών- και από την άλλη τον νόμο περί ευθύνης υπουργών που καλύπτει όλες τις διοικητικές τους ατασθαλίες.

Για τον λόγο αυτό, περίοπτη θέση στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα έχει η πολιτική κάθαρση. Να βγουν από το συρτάρι επιτέλους όλες οι υποθέσεις και να οδηγηθούν στο εδώλιο όλοι όσοι παρανόμησαν. Αυτό, θα είναι το πρώτο βήμα για να επιστρέψει η εμπιστοσύνη των πολιτών στους κρατικούς θεσμούς και παράλληλα θα λειτουργήσει σαν μέσο αποτροπής σε όσους θέλουν να εμπλακούν με την πολιτική για να γίνουν πλουσιότεροι. Δεκάδες σκάνδαλα βγαίνουν κατά καιρούς στην δημοσιότητα, μονοπωλούν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για λίγο διάστημα και μετά, σιγή. Δεν γίνεται απολύτως τίποτα. Αυτό, πρέπει να σταματήσει.

Στο Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ πιστεύουμε στην άμεση επαφή με τον πολίτη, αλλά και στην δική του συμμετοχή. Για αυτό και είμαστε οι μοναδικοί που μιλάμε για δημοψηφίσματα σε όλα τα κρίσιμα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα. Γνωρίζουμε ασφαλώς ότι κάτι τέτοιο θα ήταν οικονομικά επισφαλές αφού το τελευταίο δημοψήφισμα που έγινε στην Ελλάδα από την κυβέρνηση των εθνομηδενιστών του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, κόστισε πάνω από 20.000.000 ευρώ, σύμφωνα πάντα με τις δικές τους παραδοχές (συν τα όσα ακολούθησαν περαιτέρω, με τα capital controls). Για τον λόγο αυτό, έχουμε εκπονήσει ένα πλήρες υλοποιήσιμο, οικονομικό, ασφαλές και αδιάβλητο πρόγραμμα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που θα παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα σαν σχέδιο νόμου στην επόμενη βουλή.

Ο πολίτης όχι μόνο οφείλει να ενημερώνεται για την πολιτική, αλλά θα πρέπει να έχει και ενεργή συμμετοχή στα θέματα που τον αφορούν. Με λίγα λόγια, θα εφαρμόσουμε το μοντέλο της Ελβετίας το οποίο μάλιστα κρίνεται άκρως επιτυχημένο.

Η αναγέννηση του Ελληνισμού, στα χέρια των ΕΛΛΗΝΩΝ!

Γιώργος Μανούσος

Μηχανικός Πληροφορικής Τ.Ε

Τομεάρχης έρευνας και τεχνολογίας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης