Έκθεση Θεσσαλονίκης – Ο Γολγοθάς του Βορρά

Έλληνες  13/09/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Μιχαήλ Παναγιωτόπουλος,

Αντιναύαρχος (ε.α.) ΠΝ

Στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής

Τα κύρια γεγονότα της εβδομάδας που μας πέρασε, ήταν η στάση του Π/Θ στην Μητρόπολη στον επίσημο αποχαιρετισμό του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, η προσπάθεια επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού με στόχο το ένστολο προσωπικό αλλά και τους μαθητές και η ομιλία του Μητσοτάκη στην 85η Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Η στάση του τύπου και των ΜΜΕ απέναντι σε αυτά τα θέματα ήταν και αυτή ενδεικτική του τρόπου που προσπαθεί να χειραγωγήσει τους πολίτες το κυβερνών κόμμα.

Όσον αφορά στο τελευταίο αντίο στον Μίκη Θεοδωράκη, σημαντικό μουσικοσυνθέτη των τελευταίων ετών, ιδιαίτερη σημασία έχει η στάση των πολιτών απέναντι στον Μητσοτάκη κατά την άφιξη και την  αναχώρησή του από την Μητρόπολη. Τα γιουχαΐσματα και οι αποδοκιμασίες ήταν έντονα έκδηλα, γεγονός που όπως είναι φυσικό δεν προβλήθηκε καθόλου από τα συστημικά  ΜΜΕ. Η προσπάθεια εκ μέρους τοΜητσοτάκη να αποδώσει τις αποδοκιμασίες σε μέλη του ΚΚΕ, χαρακτηρίζεται μάλλον άστοχη, όπως άστοχη χαρακτηρίζεται και η επιλογή της ομπρέλας που κρατούσε ο ίδιος, ομπρέλας από πολυτελές ξενοδοχείο των Βρυξελλών, πιθανότατα δώρο της εκεί επίσκεψής του. Σίγουρα ήταν μια άκρως αδόκιμη επιλογή που έδωσε χώρο για σαρκασμό στα κοινωνικά δίκτυα, όσα από αυτά ακόμη δεν έχουν κλείσει στο πλαίσιο της δημοκρατίας. Άκρως άστοχη επίσης εκτιμώ ότι ήταν η άνετη στάση του, σταυροπόδι στην καρέκλα εντός της Μητρόπολης, απέναντι στην σορό του εκλιπόντος, τον οποίο βέβαια ο ίδιος ήρθε να αποχαιρετήσει. Η υποστήριξη που δόθηκε από γνωστούς δημοσιογράφους στο πρόσωπο του Μητσοτάκη και ενάντια στους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς του πλήθους, δείχνει πως ό,τι δεν συμφέρει την κυβέρνηση, προσπαθούν μεθοδευμένα να το κρύψουν κάτω από το χαλί της επικαιρότητας, να το κάνουν να ξεχαστεί, έστω και αν είναι εντελώς πρόσφατο, όπως οι φωτιές και οι αντιδράσεις στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Όσον αφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, η τοποθέτηση του Χαρδαλιά στο Υπουργείο Άμυνας, σίγουρα στοχεύει στην επέκταση του μέτρου πέραν από το ένστολο προσωπικό του Υγειονομικού και σε όλο το υπόλοιπο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.  Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός του προσωπικού των ΕΔ είναι υπό εξέταση και πιθανόν να τεθεί σε εφαρμογή πριν την διακλαδική άσκηση, Παρμενίων. Αντίστοιχα, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στα Σώματα Ασφαλείας. Ανέφερε ότι είναι τεράστιο θέμα οι ανεμβολίαστοι στην αστυνομία, γεγονός που υποσκάπτει την αξιοπιστία των ελέγχων και δημιουργεί αντιδράσεις στους πολίτες που καλούνται να ελεγχθούν. «Θα πρέπει να εξεταστεί η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε πολλές κατηγορίες εργαζομένων στο δημόσιο τομέα που είναι σε πρώτη επαφή με τους πολίτες».

Επίσης σύμφωνα με δημοσίευμα, κατόπιν κεντρικής εντολής από την “ηγεσία”, στον Κυριακάτικο Αγιασμό των Ταγμάτων Εθνοφυλακής στον Έβρο, ζητήθηκε από το προσωπικό όσοι είναι ανεμβολίαστοι ή δεν νόσησαν, να έχουν αρνητικό PCR από ιδιωτικό κέντρο, δηλαδή πληρώνοντάς το από την τσέπη τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Στο πλαίσιο εμβολιασμού όσων περισσοτέρων Ελλήνων

φορολογουμένων πολιτών, ο Μητσοτάκης έχει στοχεύσει τώρα τα παιδιά μας. Προς τούτο

έχουν αρχίσει να εμφανίζονται μελέτες που θεωρούν ότι τα παιδιά κινδυνεύουν και αυτά από την πανδημία, ενώ τα ΜΜΕ αναφέρουν ότι ένα ανεμβολίαστο παιδί θα κολλήσει τα άλλα στο σχολείο και ετοιμάζονται να συλλέξουν στοιχεία, να τα αναλύσουν και να τα παρουσιάσουν για να μας πείσουν για την αναγκαιότητα εμβολιασμού των παιδιών. Βλέπουμε δηλαδή ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον μανδύα της επιστήμης και την παραπλάνηση των ΜΜΕ, προκειμένου να επιτύχει τον σκοπό της. Αυτός είναι, να φοβίσει τους πολίτες για την ασθένεια, να τους πείσει για την αναγκαιότητα και να τους εφησυχάσει για την ασφάλεια των εμβολίων, με τις πιο ακατάλληλες μεθόδους, ώστε να οδηγήσουν τα παιδιά οι ίδιοι οι γονείς στον εμβολιασμό. Επίσης υπάρχει σκέψη για κάποιο “πριμ” σε όσουν εμβολιάσουν τα παιδιά τους, ενώ παράλληλα ο εμβολιασμός θα μπορεί να γίνεται και από τους παιδιάτρους οι οποίοι και αυτοί θα παίρνουν κάποιο ποσό για κάθε εμβολιασμό, αλλά και επειδή έχουν ιδιαίτερη σχέση εμπιστοσύνης με τα παιδιά και τους γονείς τους.

Τελευταίο θέμα που θα συνεχίσει να απασχολεί την επικαιρότητα και την επόμενη εβδομάδα, είναι η συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ. Ο Μητσοτάκης έχει ανέβει στην Θεσσαλονίκη από την περασμένη Τετάρτη για συνομιλίες με επιχειρηματίες και στην ομιλία του Σαββάτου έδωσε το οικονομικό στίγμα της επόμενης χρονιάς. Όλος σχεδόν ο τύπος επί ημέρες  προετοιμάζει το έδαφος για την αποδοχή των μέτρων και των ελαφρύνσεων που εξήγγειλε εχθές ο Μητσοτάκης, χρησιμοποιώντας εντέχνως τον όρο επανεκκίνηση, ώστε να γίνει αποδεκτός από τους πολίτες. Δόθηκε μεγάλη έμφαση και χρησιμοποιήθηκαν οικονομικά στοιχεία που δείχνουν ανάκαμψη της οικονομίας μέχρι και 16% σε σχέση με το περσινό Β΄τρίμηνο, ενώ στην πραγματικότητα η κατάσταση είναι σχεδόν η ίδια, για το ορθότερο ελαφρά δυσμενέστερη σε σχέση  με το Β΄ τρίμηνο του 2019, δηλαδή πριν τον καταστροφικό εγκλεισμό κατοίκων και καταστημάτων. Γίνεται επίσης λόγος για ρυθμό  ανάπτυξης  4,6%  του ΑΕΠ ποσοστό που σίγουρα είναι εξωπραγματικό και συγχρόνως δυστυχώς δημιουργικά πλασματικό. Τέτοιο ποσοστό σημαίνει αλματώδη και πρωτοφανή οικονομική ανάπτυξη σε όλα τα επιμέρους στοιχεία της οικονομίας. Μήπως έχει συμβεί κάτι τέτοιο και δεν το έχουμε αντιληφθεί; Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.  Οι ελαφρύνσεις που εξαγγέλθηκαν δεν είναι παρά μόνο το τυρί στη φάκα, και μάλιστα με δανεικά χρήματα. Η αλήθεια όμως έχει αρχίσει να φαίνεται, με τις μεγάλες ανατιμήσεις σε καύσιμα, ηλεκτρικό ρεύμα και είδη πρώτης ανάγκης όπως το ψωμί. Δεν περιμένουμε καμία ανάπτυξη, εκτός βέβαια από τις μεγάλες εταιρείες που ασχολούνται με έργα, υποδομές και πράσινη ενέργεια, το αντίθετο μάλιστα, στο βωμό της πανδημίας και της κλιματικής αλλαγής αναμένεται  να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη φτωχοποίηση των Ελλήνων. Μέσα από αυτό το πλαίσιο ανέχειας, θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να περάσει όλα τα μεγάλα θέματα που θα έπρεπε να μας απασχολούν όπως τα μνημόνια με τα Σκόπια τα οποία εντέχνως καθυστερεί να φέρει προς ψήφιση γνωρίζοντας τις αναμενόμενες παλλαϊκές αντιδράσεις, την προσπάθεια ισλαμοποίησης  της Ελλάδας και τις κατασχέσεις κατοικιών λόγω οφειλών.

Οι σκεπτόμενοι πολίτες, οι πολίτες που θέτουν το συμφέρον της Ελλάδας πάνω από τις επί μέρους προσωπικές επιδιώξεις, τα στελέχη των ΕΛΛΗΝΩΝ, κατανοούν ότι όλα αυτά που εξαγγέλλει ο Μητσοτάκης δεν είναι τίποτε άλλο παρά στάχτη στα μάτια, προκειμένου να ξεγελάσει τις αντιδράσεις μας και να καταφέρει να παραμείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του. Να συνεχίσει το καταστροφικό και ανθελληνικό έργο που έχει αναλάβει, χωρίς να δείχνει ότι ενδιαφέρεται για τις αντιδράσεις μας. Η αντίδραση αλλά και η δύναμη των ΕΛΛΗΝΩΝ φάνηκε στην μεγάλη και επιτυχημένη συγκέντρωση στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στην πορεία που ακολούθησε. Έρχεται η ώρα της νίκης και της θριαμβευτικής εισόδου μας στην Βουλή. Στον Μητσοτάκη έχουμε να πούμε ότι δύο μόνο πράγματα αρκούσαν και έπρεπε να πει στον λόγο του. Αυτές τις δύο λέξεις που περιμένουν να ακούσουν όλοι οι Έλληνες, Συγγνώμη και Εκλογές. Μέχρι την επόμενη Κυριακή, καλή δύναμη και καλή συνέχεια.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης