Έσπασαν όλα τα ρεκόρ οι διορισμένοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη! Ξεπέρασαν τον ΣΥΡΙΖΑ!

Έλληνες  28/06/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Με ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ η «κυριακάτικη δημοκρατία» μέσω του Δημοσιογράφου Πάνου Σώκου, ήρθε να ξεσκεπάσει τη σήψη που κυριαρχεί στα κυβερνητικά κλιμάκια και στους «φίλους», που διορίζει σωρηδόν. Τη στιγμή που ο Έλληνας πολίτης αγωνιά για το μέλλον με την σκληρότερη οικονομική κρίση να είναι προ των πυλών, η Νέα Δημοκρατία διορίζει με αμείωτους ρυθμούς. Τη στιγμή που κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει βολέψει υπερβολικό αριθμό… ημετέρων (που όντως ήταν μεγάλος), έρχεται ο Μητσοτάκης και τον τριπλασιάζει. Τη στιγμή που οι ΕΛΛΗΝΕΣ ασκούν πραγματική αντιπολίτευση και προτείνουν λύσεις, η κυβέρνηση βγάζει ΕΣΠΑ. Μετά τη λίστα Πέτσα, μετά τις διαφημίσεις από Δήμους και Περιφέρειες, τα υπουργεία έχουν πάρει φωτιά, διορίζοντας με αμείωτους ρυθμούς. Νομίζουν ότι έτσι θα γλυτώσουν από την καταστροφή, που οι ίδιοι προκάλεσαν. Αξίζει να διαβαστεί το ρεπορτάζ της εφημερίδας, για να καταλάβουν όλοι τα ύπουλα κυβερνητικά σχέδια.

«Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και κατακυριεύσατε την γην…» είπε ο Δημιουργός στους Πρωτόπλαστους, αλλά, όπως φαίνεται, παρόμοια εντολή, «αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και κατακυριεύσατε το… Δημόσιο», έχει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη για προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων αλλά και προσλήψεις υπαλλήλων άλλων κατηγοριών, που είναι στα υψηλότερα επίπεδα από κάθε άλλη φορά. Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει οροφή. Μήνα με τον μήνα οι μετακλητοί υπάλληλοι αυξάνονται όλο και πιο πολύ, ενώ η κυβέρνηση της Ν.Δ. με τον νόμο για το επιτελικό κράτος (ν.4622/2019) τους δίνει και εξουσίες μέσω της δυνατότητας να αναλαμβάνουν και θέσεις ευθύνης (διευθυντές, προϊστάμενοι) εις βάρος των μόνιμων υπαλλήλων, προφανώς για να ελέγξει τη Δημόσια Διοίκηση σε όλες τις βαθμίδες. Το κοντέρ τον μήνα Απρίλιο -μέχρι τότε υπάρχουν αυτή τη στιγμή στοιχεία- κατέγραψε 3.131 μετακλητούς υπαλλήλους στον δημόσιο τομέα (Δημόσια Διοίκηση, ΟΤΑ, γραφεία υπουργών, γραφεία αιρετών, κυβέρνηση κ.ά.) έναντι 3.096 τον Μάρτιο και 2.993 τον Ιανουάριο. Πριν από δύο χρόνια, τον Ιούλιο του 2019, όταν ανέλαβε η Ν.Δ., οι μετακλητοί ήταν 1.710 και σχεδόν τους διπλασίασε… (Τα στοιχεία προέρχονται από το apografi.gov.gr στην ενότητα στατιστικά ανθρώπινου δυναμικού…) Σημαντική αύξηση όμως παρουσιάζουν και οι προσλήψεις υπαλλήλων και άλλων κατηγοριών (προσλήψεις για τη μεταναστευτική κρίση, ορισμένου χρόνου και ωρομισθίων μέσω ΕΣΠΑ, αλλά και το τακτικό προσωπικό του δημόσιου τομέα έχει αυξηθεί).

Το θέμα των μετακλητών είναι παλιό στη Δημόσια Διοίκηση, αναδείχθηκε όμως ιδιαίτερα την προηγούμενη δεκαετία λόγω της οικονομικής κρίσης και έγινε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, καθώς σε υψηλούς αριθμούς για τα δεδομένα εκείνων των εποχών είχαν φτάσει οι μετακλητοί και επί ΣΥΡΙΖΑ και πριν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Άνοδο παρουσιάζουν και οι προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου, ωρομίσθιων που χρηματοδοτούνται μέσω κονδυλίων ΕΣΠΑ και άλλων πηγών χωρίς επιβάρυνση του Κρατικού Προϋπολογισμού: 47.904 ήταν οι προσλαμβανόμενοι αυτής της κατηγορίας τον Απρίλιο… Όμως τον τελευταίο ουσιαστικά μήνα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν ο Ιούνιος του 2019, οι προσλαμβανόμενοι αυτής της κατηγορίας ήταν 43.517, δηλαδή 4.500 λιγότεροι. (σ.σ.: Ο Ιούλιος είναι ο μήνας με τις λιγότερες τέτοιες συμβάσεις: 17.800 τον Ιούλιο του 2019…και τον Ιούλιο του 2020 ο αριθμός 15.539.)».


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης