Αμελής μαθητής - Κάκιστος πρωθυπουργός

Έλληνες  14/03/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Της Αργυρώς (Ρίκας) Θωμάκου

″Φλόγα του Ταινάρου″

Το ξέραμε και το είχαμε πει ότι δεν θα βγει τίποτα καλό από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν. Δυστυχώς όλα πήγαν πολύ χειρότερα απ’ ότι φοβόμασταν. Καθώς τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, μας λένε μόνο ψέματα, είναι αδύνατον να ξέρουμε τι ακριβώς διημείφθη, πίσω από τις κλειστές πόρτες και τι έκρυβαν αυτά τα πλατιά χαμόγελα του σουλτάνου. Ελπίζουμε να μην ακούσουμε κάποια ανακοίνωση περί τριμερούς συμφωνίας (Ελλάδας, Τουρκίας, Ισραήλ) για την όδευση, με υποθαλάσσιο αγωγό, του ισραηλινού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, προς αντικατάσταση του East Med. Αυτό θα είναι το μεγάλο δώρο του Μητσοτάκη προς την Τουρκία, γιατί αν κοιτάξουμε λίγο τον χάρτη, της ανατολικής Μεσογείου θα διαπιστώσουμε ότι, η όδευση αυτού του αγωγού περνά μόνο από τις ΑΟΖ Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδος. Η Τουρκία δεν εμπλέκεται. Εκτός και αν έχουμε αποδεχθεί το εξωφρενικά παράνομο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο και τα υπερφίαλα σχέδια του σουλτάνου περί «Γαλάζιας Πατρίδας». Τώρα για το που βρήκαν οι μογγόλοι θάλασσα στις στέπες της Ασίας, ρωτήστε τους διαχρονικά απαράδεκτους πολιτικάντηδες.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε το μεγάλο ατόπημα να επιζητήσει επίσκεψη στον σουλτάνο σε αυτήν την πολιτική συγκυρία. Τώρα που με την δουλοπρεπή πολιτική του στο ουκρανικό είναι εξαιρετικά αποδυναμωμένος, ενώ αντιθέτως ο σουλτάνος έχει αναχθεί σε κεντρικό παίκτη στην διεθνή πολιτική σκακιέρα. Τώρα που το τούρκικο αεροπλανοφόρο βγαίνει αυτές τις ημέρες απειλητικό στο Αιγαίο μας, ενώ οι φρεγάτες Belharra και τα αεροπλάνα Rafale, χρειάζονται αρκετό καιρό μέχρι να ενταχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Ελπίζουμε να μην προχώρησε στη «μεγάλη προδοσία» που λέγεται «μοίρασμα του Αιγαίου» ή «αποστρατικοποίηση των νησιών μας». Αυτό θέλουν οι τούρκοι. Να απλώσουν τα ματωμένα χέρια τους στο Αιγαίο μας. Ξέρουμε ότι τα νησιά μας αποτελούν τους απόρθητους πύργους του Αιγαίου. Τα υπερασπίζονται τα «παιδιά της Ελλάδος». Δεν είναι χαζοί οι τούρκοι να αποτολμήσουν να τα πάρουν με πόλεμο. Μεταχειρίζονται άλλα διπλωματικά (δόλια) μέσα.

Δεν ελπίζουμε ο κ. Μητσοτάκης, με αφορμή την «εισβολή» της Ρωσίας στην Ουκρανία να “θύμισε” στον σουλτάνο την εισβολή των ορδών του «Αττίλα» στην Κύπρο μας. Θεωρούμε απίθανο να ψέλλισε κάτι για την κατάφορη καταπάτηση της συνθήκης της Λωζάννης και των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου. Αποκλείεται ν’ απαγόρευσε στον σουλτάνο να αποκαλεί «τούρκους» τους μουσουλμάνους Έλληνες της Θράκης.

Διαπιστώσαμε όμως πως οι σπουδές του κ. Μητσοτάκη στο Harvard και στο Stanford, καθώς και οι Αμερικανοί σύμβουλοί του, δεν τον βοήθησαν και πολύ στο να συμπεριφέρεται σαν Έλληνας πρωθυπουργός. Δεν ήξερε ούτε την «Κυριακή Προσευχή» (που τη μαθαίνουμε από το Δημοτικό) και τη διάβαζε από το βιβλίο. Του έχει γίνει φαίνεται συνήθεια να διαβάζει τα πάντα από το Autocue και να μην λέει τίποτα «δικό του».

Ούτε ο ίδιος ούτε η πολυπληθής κουστωδία του, δεν είδε ότι η Ελληνική Σημαία δεν έφερε στον ιστό «Σταυρό», όπως προβλέπεται και όπως αντίστοιχα η τούρκικη είχε την ημισέληνο. Ή μήπως, ο σουλτάνος αρνήθηκε να τον τοποθετήσει; Η δύναμη του «Σταυρού» είναι μεγάλη και οι τούρκοι τον τρέμουν.

Ο κ. Μητσοτάκης, όπως με ευκολία απεμπόλησε την Μακεδονία και την παρέδωσε στους Σκοπιανούς, με την ίδια ευκολία απεμπόλησε και το όνομα της Κωνσταντινούπολης. Αφού άκουσε, με χαρά, από τον σουλτάνο τα φληναφήματά του περί «γαλάζιας πατρίδας», έκανε μια επαίσχυντη ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ποζάροντας περιχαρής δίπλα στους τούρκους αξιωματούχους και αναφέροντας πως βρίσκεται στην Istanbul.  Istanbul, λοιπόν κ. Μητσοτάκη, η σκλαβωμένη Πόλη της καρδιάς μας;

Αυτό ήταν το κολοσσιαίο ατόπημα των αναρτήσεων. Υπήρξε και άλλο, που αποδεικνύει τη ρηχότητα των γνώσεων του κ. πρωθυπουργού: Ανέφερε ότι: «… εξέφρασα τη συγκίνησή μου για την ευκαιρία … να βρεθώ στην κοίτη της Ορθοδοξίας, στο Φανάρι…». Κύριε Μητσοτάκη, το Φανάρι είναι κοιτίδα της Ορθοδοξίας. Κοίτη έχουν τα ποτάμια. Σαν αυτό, το πλημμυρισμένο από την οργή του λαού, για την τραγελαφική διακυβέρνησή σας. Αυτό το ποτάμι που θα παρασύρει το συνονθύλευμα κυβέρνησης και δήθεν αντιπολίτευσης (όλων των αποχρώσεων), όποτε γίνουν εκλογές.

Φίλε Αναγνώστη, σύντομα θα κληθείς να αποφασίσεις, αν θέλεις να παραμείνεις «Έλληνας». Δηλαδή απόγονος των αρχαίων Ελλήνων και των Βυζαντινών και Ορθόδοξος. Ή να καταντήσουμε μία καταγέλαστη φυλή που εξαφανίστηκε από την Ιστορία λόγω βλακείας και μικροσυμφερόντων. Άφησε την ψυχή σου να επιλέξει ψηφοδέλτιο. Είναι σίγουρο ότι θα διαλέξει αυτό με τον Αρχαίο Έλληνα Οπλίτη. Αυτό που αναγράφει: «ΕΛΛΗΝΕΣ». Είναι μάλιστα υπογραμμισμένο με το αρχαιοελληνικό δόρυ. Αυτό, που στα στιβαρά χέρια των Οπλιτών της «Ελληνικής Φάλαγγας», υπεράσπισε τον Ελληνικό Πολιτισμό των Ελεύθερων Πολιτών, από τα βάρβαρα ασιατικά στίφη δούλων. Αυτό, που σαν «σάρισα» πλέον, έφτασε τις Μακεδονικές φάλαγγες μέχρι την Ινδία και τον Καύκασο. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι πίσω από τις φάλαγγες των Μακεδόνων βάδιζε ο Ελληνικός Πολιτισμός. Είναι το ίδιο «δόρυ» που θα σκίσει τα μαύρα σύννεφα της προπαγάνδας, του ψεύδους και του τρόμου. Θα σε οδηγήσει στον υπέρλαμπρο ήλιο, που τόσα χρόνια μας κρύβουν αυτά τα σύννεφα της παγκοσμιοποίησης. Στον Ήλιο του Ελληνισμού και της Αλήθειας. Στον Ήλιο που θα φωτίζει μια ζωή καλύτερη, ανθρώπινη, μια κοινωνία ομορφότερη. Τώρα το χέρι σου θα ρίξει στην κάλπη το ψηφοδέλτιο που διάλεξε η ψυχή σου. Θα αισθανθείς υπερήφανος. Θα είσαι χαρούμενος γιατί έκανες το καλύτερο δώρο στα παιδιά σου. Σταμάτησες να δολοφονείς το μέλλον τους


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης