Ανάπτυξη υπάρχει μόνο στο μυαλό του Μητσοτάκη! Δραματικές οι συνέπειες των lockdown που επέβαλε η ΝΔ – Αποκαλυπτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Έλληνες  23/06/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Κοινωνική και οικονομική αποσύνθεση: Το 28,9 % των Ελλήνων πολιτών είναι και επίσημα φτωχοί

Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι Έλληνες πολίτες, καθώς σύμφωνα με έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ περίπου 3 στους 10 είναι στα όρια της φτώχιας!

Η έρευνα αποκαλύπτει τις δραματικές συνέπειες που είχε το σκληρό και μακροχρόνιο lockdown που επέβαλε η ΝΔ, το οποίο μάλιστα ήρθε μετά από μία δεκαετία Μνημονίων, τα οποία κατέστρεψαν ολοσχερώς την ελληνική οικονομία.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία, όχι μόνο τα χαμηλά εισοδήματα, αλλά και μεγάλο μέρος του γενικού πληθυσμού αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα που αφορούν την στέρηση βασικών αγαθών και υπηρεσιών όπως: δυσκολία ανταπόκρισης στην πληρωμή έκτακτων οικονομικών αναγκών, αδυναμία διατροφής που να περιλαμβάνει κάθε δεύτερη ημέρα κοτόπουλο, κρέας ή ψάρι, αδυναμία πληρωμής για ικανοποιητική θέρμανση της κατοικίας, έλλειψη βασικών αγαθών, αδυναμία αποπληρωμής δανείων, δυσκολίες στην πληρωμή πάγιων λογαριασμών.

Μάλιστα το 49,5% των μη φτωχών νοικοκυριών δηλώνει οικονομική δυσκολία να καλύψει έκτακτες αναγκαίες δαπάνες ύψους περίπου 395 ευρώ. Επιπλέον, για την υλική στέρηση και τις συνθήκες διαβίωσης (2019), η Ελλάδα κατείχε τη 2η θέση μεταξύ 19 ευρωπαϊκών χωρών με υλική στέρηση στο 16,5% του πληθυσμού. Στην 1η θέση βρίσκεται η Βουλγαρία (19,4%) και μετά την Ελλάδα βρίσκονται η Ρουμανία (15,2%), η Κύπρος (8,4%), η Ουγγαρία (8%) και η Γερμανία (7,2%). Τα χαμηλότερα ποσοστά απαντώνται σε: Δανία (2,4%), Ολλανδία (2,1%) και Νορβηγία (2,1%).

Η ανάπτυξη που διατρανώνει ο Μητσοτάκης «ότι θα έρθει σύντομα και θα είναι μάλιστα τύπου V» είναι ένα μεγάλο ψέμα. Οι νεοδημοκράτες σε συνεργασία με τα συστημικά ΜΜΕ (τα οποία ελέγχουν και χρηματοδοτούν) δίνουν ελπίδα στους φτωχοποιημένους Έλληνες απλά για να κερδίσουν πολιτικό χρόνο. Το μόνο σχέδιο που έχουν είναι πώς θα υφαρπάξουν ξανά την ψήφο των Ελλήνων όταν γίνουν εκλογές.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης