Ανθελληνική πορεία υπέρ των τουρκικών συμφερόντων στη Θράκη, παρουσία δύο βουλευτών

Έλληνες  12/07/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Γιάννης Δημητροκάλλης

Στα γραφεία της αποκαλούμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη, ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου, λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, πορεία διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν ανθελληνικοί κύκλοι της μειονότητας και υποστηρικτές της ΤΕΞ. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου να απαγορεύσει την χρήση του όρου «τουρκική» στο εν λόγω σωματείο, μια απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις τόσο στην Τουρκία όσο και σε κύκλους που πρόσκεινται στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής. Είναι χαρακτηριστική η κατάπτυστη και προκλητική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση υπήρξε κάλεσμα για συμμετοχή σε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Δικαιοσύνη για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης», «Η ΤΕΞ δεν είναι απειλή» και «Να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΕΔΔΑ». Και εντάξει θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτοί είναι κάποιοι επικίνδυνοι που εκμεταλλεύονται την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να δώσει ένα τέλος στην ασυδοσία των Τούρκων στην περιοχή.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές, όμως, βρέθηκαν  οι ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, η πρόεδρος του ΚΙΕΦ Τσιγδέμ Ασάφογλου καθώς και οι Δήμαρχοι Ιάσμου και Αρριανών, Οντέρ Μουμίν και Αμέτ Ριτβάν αντίστοιχα.

Οι βουλευτές, Ζειμπέκ Χουσεΐν  Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και Ιλχάν Αχμέτ– βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ροδόπης, συμμετείχαν και αυτοί στην πορεία διαμαρτυρίας της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Ένωσης».

Δύο βουλευτές δηλαδή που συμμετέχουν στον ελληνικό κοινοβούλιο βρέθηκαν συμπαραστάστες των τουρκοφρόνων. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Η Θράκη βρίσκεται στο στόχαστρο του Ερντογάν, του προξενείου και των πρακτόρων εδώ και πού καιρό. Ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, αλλά δεν είναι αργά. Η Θράκη χρειάζεται δυνατούς τους ΕΛΛΗΝΕΣ, όπου αμετακίνητοι από τις θέσεις τους, θα βάλουν ένα τέλος στην προκλητικότητα των Τούρκων στην περιοχή. Πριν είναι μη αναστρέψιμες οι καταστάσεις.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης