Από τα «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων» στα «πιστοποιητικά εμβολιασμού»

Έλληνες  26/07/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Είναι γνωστό ότι την δεκαετία του 1950 και του 1960 υπήρχαν στην Χώρα μας τα λεγόμενα «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων». Εάν δεν διέθετες τέτοιο, δεν μπορούσες να γίνεις δεκτός στο δημόσιο ή σε κάποια άλλη «καλή» εργασία. Φαίνεται, όμως, ότι τα «πιστοποιητικά» αυτά επιστρέφουν επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη, με την αριστερά μάλιστα (η οποία ήταν η άμεσα θιγμένη τις προαναφερθείσες δεκαετίες με την πρακτική εφαρμογή αυτών των «πιστοποιητικών») να σιγοντάρει απροκάλυπτα την αναβίωσή τους από την  κυβέρνηση της ΝΔ. Στην σημερινή εποχή, προχωράμε στην «υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού» και στον αποκλεισμό πολύ μεγάλων τμημάτων του Ελληνικού Λαού από τον δημόσιο χώρο και την εργασία, εφόσον δεν έχουν «πιστοποιητικό εμβολιασμού». Μάλιστα, απεργάζονται και τρόπους, ώστε να διαπιστώνεται ηλεκτρονικά – ψηφιακά σχεδόν όλος ο ατομικός φάκελος υγείας του κάθε πολίτη, ενώ θα πρέπει να φαίνεται και μέσω του κινητού του τηλεφώνου ότι έχει εμβολιαστεί. Είναι ολοφάνερο ότι στην πράξη έχουν καταργηθεί συνταγματικές ελευθερίες, ιατρικές και ανθρωπιστικές δεοντολογίες, ενώ επιβάλλεται και μια νέα πλατφόρμα διαλογής και επιλογής. Προωθείται μια νέα κοινωνική μοντελοποίηση απέναντι στον Λαό.

Η δυσπιστία και η αμφισβήτηση των Ελλήνων απέναντι στην κυβέρνηση, τα ΜΜΕ, τις εταιρείες φαρμάκων και τους «ειδικούς», που απλώς αναπαράγουν την κυρίαρχη προπαγάνδα και τα «προσπέκτους» αυτών που κερδοφορούν ασύστολα από την όλη κατάσταση, είναι μια αντίδραση την οποία οφείλουμε να αξιολογήσουμε.

«Ο μονόδρομος του εμβολίου» δεν είναι ούτε επεξηγήσιμος ούτε αρκετός για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αντιθέτως, με τον προπαγανδιστικό τρόπο που χρησιμοποιείται, τόσο εγχώρια όσο και παγκοσμίως, οδηγεί σε πλήρη αποκλεισμό όλων των άλλων διαδρομών που υπάρχουν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού: πρωτοβάθμια υγεία, φάρμακα, παρακολούθηση όσων νοσήσουν στο σπίτι και ό,τι άλλο χρειαστεί.

Ο αγώνας για το αγαθό της υγείας (σωματική, ψυχική, κοινωνική) δεν μπορεί να είναι επιτυχής, χωρίς αντίστοιχο αγώνα ενάντια στην κοινωνική μοντελοποίηση, που προωθείται στο όνομα της καταπολέμησης του ιού… Σημαίνει, δηλαδή, αγώνα ενάντια στις ψευδολογίες, την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, σημαίνει αγώνας για Ζωή, Ελευθερία, Αξιοπρέπεια.

Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης