Αριστοτέλης Γκούμας: Τον σκότωσαν γιατί μιλούσε ελληνικά – Δήλωση Μόντι Κολίλα

Έλληνες  12/08/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα διαπράχθηκε στις 12 Αυγούστου 2010, στη Χιμάρα, όταν το μηχανάκι του 37χρονου Έλληνα Βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα χτυπήθηκε από Ι.Χ. όχημα που επέβαιναν τρεις Αλβανοί. Το περιστατικό και η δολοφονία έγινε ύστερα από λογομαχία στο εμπορικό κατάστημα του Αριστοτέλη Γκούμα, όταν οι τρεις δράστες απαίτησαν να σταματήσει να μιλάει ελληνικά στην επιχείρησή του, ενώ ο Γκούμας αρνήθηκε. Μετά από λίγη ώρα, ως εκδίκηση, οι Αλβανοί δράστες οδήγησαν το όχημά τους πάνω από το σώμα του θύματος και τον καταπλάκωσαν τουλάχιστον τρεις φορές προκειμένου να σιγουρέψουν το θάνατό του. Τον ακολούθησαν και τον δολοφόνησαν. Ο σκοπός τους ήταν αυτός. Σε μια περίοδο έντονων πιέσεων από τους Αλβανούς προς τoν Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, μια δολοφονία εκ προμελέτης δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, αλλά μια οργανωμένη προσπάθεια εκφοβισμού του ελληνικού στοιχείου. Βέβαια, κανένας δεν κατάφερε να εκφοβίσει τους Έλληνες.

Δήλωση Μόντι Κολίλα

Ο Μόντι Κολίλας γεννήθηκε στη Χιμάρα και κατοικεί στην Αθήνα. Κατάγεται από ιστορική οικογένεια της Βορείου Ηπείρου. Είναι έγγαμος με την Αθηνά Γκούμα, γαμπρός του δολοφονημένου, από Αλβανούς εξτρεμιστές, Χειμαριώτη Αριστοτέλη Γκούμα και στέλεχος των ΕΛΛΗΝΩΝ. Έκανε την κάτωθι δήλωση για τη σημερινή ημέρα μνήμης:

«Το αλβανικό κράτος μεθοδικά προσπαθεί να εκφοβίσει τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, με διώξεις, αποκλεισμούς και δολοφονίες, όπως του Αριστοτέλη Γκούμα και του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Η δολοφονία του Αριστοτέλη έγινε γιατί υπερασπίστηκε το δικαίωμα στη χρησιμοποίηση της μητρικής του γλώσσας. Της γλώσσας των Βορειοηπειρωτών. Το ελληνικό κράτος δεν έχει αποδώσει τις πρέπουσες τιμές στους μάρτυρες της Βορείου Ηπείρου. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν προτομές του Αριστοτέλη. Στα σχολεία τα παιδιά δεν μαθαίνουν για την ελληνικότητα της Βορείου Ηπείρου και για όσους έχασαν τη ζωή τους για να την υπερασπιστούν. Χρέος μας να μην ξεχάσουμε! Σήμερα είναι το μνημόσυνο του Αριστοτέλη στη Χιμάρα – θα γίνει κανονικά – αλλά εγώ δεν μπορώ να πάω. Μου απαγορεύεται από το αλβανικό κράτος να πάω στη Βόρειο Ήπειρο λόγω μιας ομιλίας μου στους Βουλιαράτες, η οποία δεν περιείχε καμία πρόκληση, καμία στοχοποίηση. Απλώς τους πειράζει η αλήθεια. Θέλουν δεν θέλουν οι Αλβανοί, είμαστε Έλληνες της Βορείου Ηπείρου. Και για την ελληνικότητα αυτή έχασε τη ζωή του ο Αριστοτέλης!».

Ακολουθεί μια συνέντευξη του πατέρα, της μητέρας και του αδερφού, του Αριστοτέλη Γκούμα

Αριστοτέλης Γκούμας, Χιμάρα 12 Αυγούστου 2010!

Εφονεύθη υπερασπιζόμενος το δικαίωμα στη μητρική του γλώσσα!

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης