«Αρνητές» και λοιπά θηρία

Έλληνες  13/12/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

«Αρνητές», λοιπόν! Μια φαινομενικά αθώα λέξη, ήταν αρκετή, ώστε να κατηγοριοποιήσει αδιακρίτως, πολίτες οι οποίοι αντιδρούν, τόσο στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, όσο και στα παράλογα κυβερνητικά μέτρα, τα οποία ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Έτσι, ένα επίθετο, είναι ικανό να μετουσιώνεται σε δριμεία κατηγορία, σε αιτία να γίνεις δακτυλοδεικτούμενος και περιθωριοποιημένος, χωρίς ν’ αφήνεται περιθώριο λάθους στην κριτική, η οποία ασκείται στον «κρινόμενο» (εν προκειμένω, τον ανεμβολίαστο).

Τεχνηέντως, το κυβερνών κόμμα έχει ταυτίσει οποιονδήποτε θεωρεί το ίδιο «αρνητή», με μίασμα, χαμερπές ον, ανάξιο ζωής, «τζαμπατζή», «ψεκασμένο», τρελό ή ακόμη και συνωμοσιολόγο. Η μεγαλύτερή της επιτυχία βέβαια, είναι πως με τη ρητορική της, έχει στρέψει μεγάλο μέρος των εμβολιασμένων εναντίον των ανεμβολίαστων, δημιουργώντας προστριβές και καθημερινές εντάσεις μεταξύ αγνώστων.

Εάν ωστόσο, προσπαθήσουμε να αναλύσουμε το έδαφος που προαλείφεται με μακρόπνοη σκοπιά παγκοσμίως, θ’ αντιληφθούμε πως τελικά η εκάστοτε κυβέρνηση της κάθε χώρας, δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Διεθνώς, επιχειρείται η αφαίρεση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων με πρόσχημα μία όχι και τόσο θανατηφόρα γρίπη. Συντελείται η καταστρατήγηση νευραλγικών ατομικών ελευθεριών, όπως το νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του να μην υποχρεώνει κανείς, ούτε καν γιατρός, κάποιον άλλον άνθρωπο, σε ιατρική πράξη την οποίαν δεν επιθυμεί. Όποιος αντιτάσσεται στην αρπαγή των ελευθεριών του, θεωρείται αυτομάτως «αρνητής» εξυπηρετώντας τα κυβερνητικά αφηγήματα. Θα έρθει σύντομα ο καιρός, που οποιοσδήποτε ασκεί κριτική στα κελεύσματα της κάθε εξουσίας, θα θεωρείται πρώτα «αρνητής», ύστερα «επικίνδυνος» για την ευημερία του κοινωνικού συνόλου, έπειτα «εγκληματίας» και τέλος «τρομοκράτης».

Στο τελευταίο στάδιο, πολίτες που θα ανθίστανται στη δυστοπία, θα φυλακίζονται άνευ δίκαιης δίκης, «για το καλό μας». Τα παιδιά των χαρακτηρισθέντων, θα τίθενται υπό την επιμέλεια των κρατικών δομών (βλ. δηλώσεις Κεραμέως).

Η πανδημία δεν ήταν ποτέ θέμα υγείας. Εάν όντως ήταν, δε θα την αντιμετώπιζαν ως πολιτικό ζήτημα.

Προσδεθείτε. Η νέα τυραννία ξημέρωσε και κουβαλά σταλινικά μυαλά.

Μάχη Γραικού


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης