Ας μιλήσουμε για εμπρηστές!

Έλληνες  06/06/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Ιωάννα Καραδήμα,

υποψήφια Ανατολικής Αττικής

Το καλοκαίρι ξεκίνησε και δυστυχώς, μαζί του ξεκίνησαν και οι πυρκαγιές. Σε διάφορα σημεία της χώρας τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες πυρκαγιών που έκαψαν δασικές εκτάσεις και όχι μόνο.

Για μια ακόμη φορά η Ανατολική Αττική είχε την "τιμητική" της σ’ αυτήν την τραγωδία με την φωτιά στη Βούλα και την Βάρη να παραδίδει στις φλόγες και 20, τουλάχιστον, σπίτια εκτός από δασική έκταση. Όμως εκτός απ’ αυτήν, που πήρε την μεγαλύτερη διάσταση λόγω της εγγύτητάς της στον αστικό ιστό, είχαμε και μια άλλη που πέρασε στα ψιλά της δημοσιότητας.

Στην περιοχή της Μαλακάσας, συνελήφθη από την αστυνομία, αλλοδαπός εμπρηστής ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων εθεάθη να προβαίνει σε απόπειρα εμπρησμού. Μια είδηση που πέρασε ανάλαφρα από την επικαιρότητα, για να ξεχαστεί μετά από λίγες ημέρες. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό κάθε χρόνο; Γιατί κάθε χρόνο αλλοδαποί συλλαμβάνονται για εμπρησμούς και μετά δεν μαθαίνουμε τίποτα για αυτούς;

Να θυμίσουμε εδώ την περσινή περίπτωση μιας νεαρής Αφγανής που συνελήφθη να βάζει φωτιά στο Πεδίον του Άρεως, στο κέντρο της Αθήνας και έκτοτε "χάθηκαν" τα ίχνη της. Όμως ας γυρίσουμε στην Μαλακάσα. Στην πολύπαθη αυτή περιοχή της Ανατολικής Αττικής που έχει το δυστύχημα να στεγάζει πάνω από 5000 χιλιάδες αλλοδαπούς "πρόσφυγες" με τον αριθμό αυτόν να αναμένεται να αυξηθεί δραματικά μετά την μεταφορά των αλλοδαπών από τον Ελαιώνα της Αθήνας. Σε αυτή λοιπόν την περιοχή και το περασμένο έτος είχαμε μεγάλες πυρκαγιές και επίσης υπήρξαν καταγγελίες για εμπρησμούς. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς που κατέκαψε την Αττική, διάφορες "ευαίσθητες" ΜΚΟ, είχαν ζητήσει ειδικά μέτρα για την προστασία των εκεί χιλιάδων "προσφύγων".

Από το προηγούμενο έτος, ερχόμαστε στο φετινό και γινόμαστε πάλι στο ίδιο έργο θεατές. Η ύπαρξη των χιλιάδων αυτών αλλοδαπών, πέρα από τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα που προκαλεί στους κατοίκους της περιοχής, είναι μια εστία συνεχούς  αναταραχής. Να τονίσουμε εδώ ότι το κέντρο διαμονής τους βρίσκεται επάνω σε έναν οδικό άξονα με μεγάλη στρατιωτική σημασία και γειτονεύει με σημαντικά στρατόπεδα, όπως αυτό της Αυλώνας.

Εν μέσω των συνεχών προκλήσεων της Τουρκίας και με πιστοποιημένη τη χρησιμοποίηση αυτών των "προσφύγων" από τον Ερντογάν, η κυβέρνηση της ΝΔ τι κάνει; Εξακολουθεί να τους τοποθετεί σε στρατηγικά σημεία της επικράτειας, αυξάνει τον αριθμό τους, τους χορηγεί καθεστώς ασύλου και εξαφανίζει τα ίχνη τους όταν εμπλέκονται σε περιπτώσεις κατασκοπείας ή εμπρησμών.

Αλλά ξεχάσαμε, όλα αυτά είναι απλές κινδυνολογίες μετά το χειροκρότημα στο οποίο έτυχε ο Πρωθυπουργός μας στο Κογκρέσο. Η μήπως δεν είναι;


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης